Το Μουσείο Σοκολάτας στο Μπιαρίτς βγάζει σπάνια αντικείμενα σε δημοπρασία

Το μουσείο της σοκολάτας στο Μπιαρίτς, στη Γαλλική Χώρα των Βάσκων, βγάζει σε δημοπρασία στις 15 Ιουνίου χιλιάδες ασυνήθιστα αντικείμενα από τη συλλογή του, όπως ανακοίνωσε ο οίκος δημοπρασιών Carrere & Laborie. «H πώληση των συλλογών ενός μουσείου είναι κάτι ιδιαίτερα σπάνιο στη Γαλλία, πόσο μάλλον όταν το θέμα του είναι η σοκολάτα», δήλωσε στο AFP o δημοπράτης Πατρίς Καρέρ.

musee3

Ο εν λόγω θησαυρός που επρόκειτο να δημοπρατηθεί περιλαμβάνει περίπου 400 αντικείμενα, η αξία των οποίων εκτιμάται ότι αγγίζει τις 100.000€. Η συλλογή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων γανωμένα σκεύη, κυρίως μεταλλικές φόρμες σε σχήμα ψαριών, πετάλου, μύλου, αλλά και της Μαριάν, που αποτελεί το εθνικό σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας.

musee

Προς πώληση θα διατεθούν επίσης 160 πλάκες σοκολάτας «μη καταναλώσιμες», που παρασκευάσθηκαν μετά το 1890, φόρμες στο σχήμα της Μπεκασίν, μιας από τις πρώτες ηρωίδες των γαλλικών κόμικς, ένα καροτσάκι για τη μεταφορά των σάκων με κόκκους κακάο, φοντανιέρες από φαγιάνς ή πορσελάνη Limoges, παλιές κασετίνες για σοκολατάκια, σοκολατοθήκες, χάλκινες κατσαρόλες και άλλα κουζινικά σκεύη ή ακόμη ένας μεγάλος κόκκος κακάο πάνω στον οποίο είναι λαξευμένος ένας φοίνικας ως αναμνηστικό από το Σαό Τομέ και το Πρίνσιπε.

OliveMagazine