Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι διχάζει: «Μοιάζει με φλόγα ή με σάιτ γνωριμιών;»

Το λογότυπο των Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν στο Παρίσι το 2024, αποκαλύφθηκε πρόσφατα, και προκάλεσε αντιφατικά σχόλια και χιουμοριστικές αντιδράσεις κυρίως στα social media.


To νέο λογότυπο απεικονίζει ταυτόχρονα την ολυμπιακή φλόγα μέσα σε ένα χρυσό μετάλλιο, αλλά και τα μαλλιά και τα χείλη της Μαριάν, το σύμβολο της Γαλλικής Δημοκρατίας από την επανάσταση του 1789. Για τη δημιουργία του χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος. Το συγκεκριμένο σήμα για πρώτη φορά θα είναι ίδιο για τους Ολυμπιακούς και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Το λογότυπο συνδυάζει εμβληματικά σύμβολα του αθλητισμού, των Αγώνων και της Γαλλίας, σύμφωνα με τους διοργανωτές, ωστόσο αρκετοί ισχυρίζονται πως θα ταίριαζε καλύτερα σε σάιτ γνωριμιών ή ακόμα και σε ένα κομμωτήριο.


Κάποιοι μάλιστα έσπευσαν να σχολιάσουν στα social media ότι το το λογότυπο παραπέμπει σε αυτό της γνωστής πλατφόρμας γνωριμιών, Tinder, ενώ κάποιοι άλλοι είπαν ότι μοιάζει με διαφήμιση για κομμωτήριο. Τα αστεία με το λογότυπο από τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συνεχίζονται με σχόλια τύπου: Μοιάζει με διαφήμιση για προϊόν περιποίησης μαλλιών,  ”είναι μια νέα μάρκα σαμπουάν” ; ενώ κάποιοι αναφέρουν ότι φέρνει περισσότερο σε καρτούν ή emoticon.


Ποιο είναι το σχέδιο; Ο νέος σχεδιασμός σηματοδοτεί μια αλλαγή στην κατεύθυνση από την πολύχρωμη απεικόνιση του Πύργου του Άιφελ σύμφωνα με τους διοργανωτές. Οι διοργανωτές μάλιστα δήλωσαν ότι τα τρία σύμβολα που υπάρχουν πίσω από το λογότυπο  είναι «τόσο απλά αλλά και τόσο ισχυρά».

Το χρυσό μετάλλιο συμβολίζει «την προσπάθεια για διάκριση», ενώ η φλόγα αντικατοπτρίζει «τη μοναδική ενέργεια» των Αγώνων. Όσον αφορά στην απεικόνιση της Μαριάν, χρησιμοποιήθηκε για να υπενθυμίσει πως οι Αγώνες είναι για όλους στη Γαλλία, αλλά και ένα αφιέρωμα στις γυναίκες αθλήτριες. Είναι μια υπενθύμιση πως στο Παρίσι το 1900 συμμετείχαν για πρώτη φορά γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.   Με πληροφορίες από BBC

Lifo με πληροφορίες από BBC