Συνελήφθη χρήστης του Facebook που έγραφε “το κλέβω” κάτω από αναρτήσεις άλλων χρηστών

Στη σύλληψη ενός χρήστη του Facebook που έγραφε “το κλέβω” σε αναρτήσεις άλλων χρηστών και στη συνέχεια τις αντέγραφε προχώρησε σήμερα η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΕΛ.ΑΣ, μετά από πολύμηνη παρακολούθηση άντρες της ΔΗΕ εισέβαλλαν το πρωί σε κατοικία νεαρού στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα και κατέσχεσαν δεκάδες αναρτήσεις άλλων χρηστών, τις οποίες ο νεαρός είχε κλέψει και εν συνεχεία είχε αναρτήσει ως δικές του.

«Πρόκειται για ένα επικίνδυνο φαινόμενο που συναντάμε όλο και πιο συχνά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης» μας είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία αξιωματικός της υπηρεσίας, ο οποίος ανέφερε ότι ο νεαρός έκλεβε κατά συρροή αστείες αναρτήσεις και φωτογραφίες, αφού πρώτα άφηνε μηνύματα όπως «χαχαχα» και «κλαίω» για να παραπλανήσει τα θύματα του.


Ο νεαρός έκλεβε κατά συρροή αστείες αναρτήσεις και φωτογραφίες, αφού πρώτα άφηνε μηνύματα όπως «χαχαχα» και «κλαίω» για να παραπλανήσει τα θύματα του

Ωστόσο, την κινητοποίηση των αρχών προκάλεσαν πιο πρόσφατα σχόλια του στα οποία έγραφε «το κλέβω», μην αφήνοντας έτσι καμιά αμφιβολία για τις προθέσεις του.

Σύμφωνα με την ΔΗΕ πρόκειται για την πρώτη σύλληψη αυτού του είδους, ωστόσο δεν απέκλεισαν το ενδεχόμενο να υπάρξουν και άλλες, καθώς δεν είναι λίγοι αυτοί που δεν διστάζουν να αντιγράψουν αστείες φωτογραφίες ή στάτους ακόμα και από φίλους τους, αντί να κάνουν κοινοποίηση όπως ορίζει ο νόμος.

Η Αστυνομία προειδοποιεί τους χρήστες να βρίσκονται σε συνεχή επαγρύπνηση και σε περίπτωση που κάποιος γράψει «το κλέβω» σε κάποια ανάρτηση τους να επικοινωνήσουν άμεσα με τη ΔΗΕ στο 11188.

Επίσης, επισημαίνουν ότι θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν κάνουν like σε στάτους τρίτων, καθώς είναι πολύ πιθανό να μην είναι γνήσια και να έχουν αντιγραφεί παράνομα από άλλους χρήστες.

Το παραπάνω είναι ένα  χιουμοριστικό κείμενο από την σελίδα toVatraxi