3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Πέμπτη έφτασε και αν θέλεις να απολαύσεις μια καλή ταινία, τότε διάλεξε μία από τις παρακάτω:

«Δεν είμαι ο νέγρος σου» (2016) σε σκηνοθεσία Ραούλ Πεκ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Με μια αφήγηση που αποτελείται εξ ολοκλήρου από τα λόγια του συγγραφέα Τζέιμς Μπάλντουιν (1924- 1987), από προσωπικές του εμφανίσεις και από το κείμενο του τελευταίου του βιβλίου “Remember This House” που έμεινε ημιτελές, το ντοκιμαντέρ του Ραούλ Πεκ είναι η επιτομή του “black power”. Μιλώντας για τους τραγικούς θανάτους των ηγετών του κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα Μάλκομ Εξ, Μάρτιν Λούθερ Κινγκ και Μέντγκαρ Έβερς, καταδεικνύει το πώς η εικόνα και η πραγματικότητα των μαύρων στη σημερινή Αμερική είναι κατασκευασμένη και επιβεβλημένη.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 7/11, στις 22:10

«Δυο μέρες και μία νύχτα» (2014) σε σκηνοθεσία Ζαν-Πιέρ & Λυκ Νταρντέν – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η Σάντρα, νεαρή σύζυγος και μητέρα, εργάζεται σε ένα εργοστάσιο σε μια μικρή πόλη του Βελγίου. Κατά την απουσία της, οι συνάδελφοί της συνειδητοποιούν ότι μπορούν να καλύψουν τη βάρδια της με μικρές υπερωρίες και χρηματικά μπόνους. Η μοίρα της Σάντρα βρίσκεται στα χέρια 16 εργατών, τους οποίους πρέπει να πείσει να αρνηθούν τα μπόνους για να κρατήσει τη δουλειά της. Μπαίνει σε μια μάχη για να σώσει τη θέση της, δύο ημέρες και μία νύχτα, πριν την καταληκτική ψηφοφορία.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Φαμπρίτσιο Ροντζιόνε, Πίλι Γκρουν.

*EΡΤ2, Πέμπτη 7/11, στις 23:00

«Χωρίς ταυτότητα» (2002) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Κατορθώνει να επιβιώσει με δυο σφαίρες στην πλάτη και, όταν τελικά συνέρχεται από το κώμα, ο Τζέισον Μπορν συνειδητοποιεί πως έχει χάσει τελείως τη μνήμη του. Οι έρευνες για να βρει πάλι την ταυτότητά του οδηγούν τον Μπορν στη Ζυρίχη και στο Παρίσι. Όμως, μετά από μια ακόμη απόπειρα δολοφονίας του, ο Μπορν συνειδητοποιεί πως κάποιοι τον θέλουν οπωσδήποτε νεκρό. Αποφασισμένος πια να βάλει στο στόχαστρό του αυτούς που τον… στοχεύουν, ο Μπορν δεν αργεί να ανακαλύψει πως διαθέτει και ο ίδιος φονικό ένστικτο.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Φράνκα Ποτέντε, Κρις Κούπερ, Κλάιβ Όουεν, Μπράιαν Κοξ.

*STAR, Πέμπτη 7/11, στις 23:30