6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ στον καναπέ, στο σαλόνι ή στο κρεβάτι σου. Άνοιξε την τηλεόραση, έχει ωραίες ταινίες να περάσεις την νύχτα σου:

«Ο Ρατατούης» (2007) σε σκηνοθεσία Μπραντ Μπερντ

Ένας Γάλλος ποντικός ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος σεφ και το καταφέρνει κατευθύνοντας τον ανίδεο από μαγειρική Λιγκουίνι. Ο κόσμος των ανθρώπων, όμως, δεν είναι έτοιμος να δεχτεί ότι ένας ποντικός μαγειρεύει καλύτερα από αυτούς. Φωνές μεταγλώττισης: Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Φώτης Σπύρου, Γιώργος Κοτανίδης, Ηλίας Μαμαλάκης.

*Alpha, Παρασκευή 8/11, στις 21:50

«Ταξίδι του μέλιτος» (1979) σε σκηνοθεσία Πανασόπουλου Γιώργου

Ένα ζευγάρι συνταξιούχων (Σταύρος Ξενίδης και Αλέκα Παΐζη), τα τελευταία είκοσι χρόνια, περνάει τις διακοπές του στη λουτρόπολη του Καϊάφα. Την τωρινή χρονιά δεν έχουν μαζί τους την κόρη τους, η οποία βρίσκεται σε ταξίδι του μέλιτος στη Ρόδο. Οι φίλοι τους στη λουτρόπολη βλέπουν τη ζωή, ο καθένας με διαφορετικό μάτι. Άλλοι θεωρούν ότι το μέλλον δεν τους επιφυλάσσει τίποτα σημαντικό και άλλοι αναζητούν τον έρωτα και προσπαθούν να ζήσουν κάθε στιγμή. Παίζουν: Σταύρος Ξενίδης, Αλέκα Παΐζη, Μπέτυ Λιβανού, Λάζαρος Ανδρέου, Γκέλυ Μαυροπούλου, Κώστας Παπαγεωργίου, Μαρίκα Νέζερ, Γιώργος Νέζος, Ντόρα Βολανάκη, Περικλής Χριστοφορίδης, Κούλης Στολίγκας, Μαλαίνα Ανουσάκη, Γιάννης Κοντούλης, Γιάννης Χειμωνίδης, Γιώργος Γρηγορίου, Υβόννη Βλαδίμηρου, Στάθης Χατζηπαυλής, Κώστας Παπαγεωργίου, Νίκος Παπαχρήστος, Κώστας Μανιατάκης, Ρένα Μπούρλου, Πώλα Φυρίου, Σούλα Καραγιώργη, Θάνος Βελούδιος, Φρόσω Ζαφειρίου, Μίρκα Δόξα, Βάσω Σπυροπούλου, Κώστας Ψωμιάδης.

*EΡΤ1, Παρασκευή 8/11, στις 22:00

«Τα ερείπια είναι πάντα θλιμμένα» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέρεμι Σολνιέ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ένας αντιήρωας, κόντρα σε κάθε πρόβλεψη, ζητά εκδίκηση για το χαμό των γονιών του. Θα τα καταφέρει; Ένα λιτό, μοχθηρό και κακό μέχρι το κόκκαλο θρίλερ εκδίκησης, ωδή στους αδελφούς Κοέν. Ο Ντουάιτ είναι άστεγος, ζει στο Μέριλαντ μαζεύοντας κονσερβοκούτια απ’ όπου βρει, ανοίγοντας σπίτια για να κάνει ένα μπάνιο, αναζητώντας τροφή στα σκουπίδια.Το αυτοκίνητό του, μια μπλε Πόντιακ, είναι το σπίτι του, ένα σκουριασμένο σιδερένιο κουτί γεμάτο τρύπες από σφαίρες. Όταν ο Ντουάιτ βρει μπροστά του την αστυνομία δεν θα εκπλαγεί – μόνο που οι αρχές δεν τον αναζητούν για τις παρανομίες του, αλλά για να τον ενημερώσουν ότι ο άνθρωπος που 20 χρόνια νωρίτερα δολοφόνησε τους γονείς του, βγήκε από τη φυλακή. Πανικόβλητος, ο Ντουάιτ ξεκινά ένα οδοιπορικό εκδίκησης, μόνο που αποδεικνύεται ανίκανος να το φέρει σε πέρας. Παίζουν: Μέικον Μπλερ, Έιμι Χάργκρειβς, Ντέιβιντ Τόμσον, Κέβιν Κόλακ, Ντέβιν Ράτρεϊ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 8/11, στις 23:00

Hellion (2014) σε σκηνοθεσία Kat Candler – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ένας αλκοολικός πατέρας πασχίζει να μεγαλώσει μόνος του τα δυο του παιδιά, τον μικρό Wes και τον αντιδραστικό έφηβο Jacob. Γεμάτος με οργή, ο Jacob βρίσκει την εκτόνωση στον επικίνδυνο κόσμο του motocross, όμως η αυξανόμενα απερίσκεπτη συμπεριφορά του απειλεί τα τινάξει όλα στον αέρα. Παίζουν: Aaron Paul, Juliette Lewis, Josh Wiggins.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 8/11, στις 23:00

«Η χιονάτη και ο κυνηγός» (2012) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Σάντερς

Πριν από δέκα χρόνια, η εκθαμβωτική Βασίλισσα Ραβένα σκότωσε το Βασιλιά την πρώτη νύχτα του γάμου τους. Τώρα χρειάζεται μια αγνή καρδιά για να καταφέρει να διατηρήσει την ομορφιά της αλλά και τη δύναμή της. Και η μοναδική που υπάρχει, φυλακισμένη στο κάστρο τόσα χρόνια, είναι η καρδιά της Χιονάτης, της κόρης του βασιλιά. Η Χιονάτη, όμως, καταφέρνει να δραπετεύσει και αναζητά καταφύγιο στο Σκοτεινό Δάσος, το οποίο είναι γεμάτο δηλητηριώδη φυτά και επικίνδυνα ζώα. Τότε η Βασίλισσα στέλνει στο κατόπι της τον μοναδικό άνθρωπο, που λέγεται ότι μπήκε στο Σκοτεινό Δάσος και επιβίωσε, τον Έρικ, έναν θλιμμένο κυνηγό. Η εντολή της σατανικής Ραβένα είναι μία: να βρει τη νεαρή κοπέλα και να της τη φέρει. Εκείνος, έχοντας προ πολλού εγκαταλείψει κάθε ελπίδα για ζωή, δέχεται. Όταν όμως βρίσκει τη λεία του, διστάζει. Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Ίαν ΜακΣέιν, Σαρλίζ Θερόν, Κρίστεν Στιούαρτ, Σαμ Κλάφλιν, Μπομπ Χόσκινς.

*STAR, Παρασκευή 8/11, στις 21:00

«O κατάσκοπος της διπλανής πόρτας» (2010) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Λέβαντ

Ο καλοκάγαθος πωλητής Μπομπ Χο είναι στην πραγματικότητα πράκτορας της CIA, ο οποίος αποσύρεται για να παντρευτεί την όμορφη γειτόνισσά του. Πριν απ’ αυτό, όμως, πρέπει να κάνει τα τρία παιδιά της να τον συμπαθήσουν και ν’ αντιμετωπίσει παράλληλα ένα Ρώσο τρομοκράτη. Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Άμπερ Βαλέτα, Μάντλιν Κάρολ.

*Open, Παρασκευή 8/11, στις 22:00

**Στο ίδιο κανάλι αργότερα θα προβληθεί η ταινία ”Διασταυρούμενα Πυρά”σε σκηνοθεσία Τζέσι Τερέρο στις 00:00