5 ωραίες ιδέες για την Κυριακή σου στην Καστοριά

Φορέστε τα πιο άνετα σας παπούτσια και απολαύστε την Κυριακή στην πόλη συνδυάζοντας την βόλτα και τον καφέ σας με ψυχαγωγία και ωραίες εικόνες γύρω σας. Εδώ θα βρείτε τα καλύτερα κυριακάτικα πράγματα που μπορείτε να κάνετε σήμερα στη Καστοριά.

-Στις 10:30 , αξίζει να παρακολουθήσετε την “μερική αναπαράσταση” του ιστορικού της απελευθέρωσης, με τον συμβολικό τίτλο: Η Καστοριά θυμάται, τιμά και αναβιώνει την Ιστορία της”.

21 Στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και 3 έφιπποι, με στρατιωτικό ιματισμό της εποχής, θα διασχίσουν την οδό Μητροπόλεως, από το ύψος του παλαιού Δημαρχείου, με προορισμό την Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς, όπου εκεί τους υποδέχονται ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστοριάς, Κλήρος και Λαός. Γίνεται Θυροκόλληση Διατάγματος και Έπαρση Σημαίας, με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου Καστοριάς”.

-Αν θέλετε να ξεναγηθείτε στη μαγευτική φύση του Γράμμου να επισκεφτείτε το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης για ένα ταξίδι στην Ιστορία και στη Φύση.

-Στις 11:30 Έκθεση φωτογραφίας Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Χειρογράφων

Η Ιερά Μητρόπολη Καστοριάς σε συνεργασία με τον Δήμο Καστοριάς και τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «ΑΡΜΟΝΙΑ» πραγματοποιεί τα εγκαίνια της φωτογραφικής έκθεσης «Βυζαντινά και μεταβυζαντινά χειρόγραφα από την Δυτική Μακεδονία», στη γκαλερί του Συλλόγου ΑΡΜΟΝΙΑ (πλατεία Ομονοίας).

Την έκθεση επιμελήθηκε και θα παρουσιάσει στο κοινό της Καστοριάς ο φιλόλογος – παλαιογράφος και προϊστάμενος του Ιστορικού και Παλαιογραφικού Αρχείου του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης (Μ.Ι.Ε.Τ), κ. Αγαμέμνων Τσελίκας.

Η έκθεση θα λειτουργήσει έως την Τρίτη 12 Νοεμβρίου και το ωράριο λειτουργίας 08:30-14:00 και 17:00-20:00.

Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού, σήμερα και από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στο Κτήμα Στεργίου και στα οινοποιεία των οινοτουριστικών δικτύων της χώρας μας, θα έχετε την ευκαιρία να περιηγηθείτε, να μάθετε, να ενημερωθείτε, να γευτείτε, όλα όσα θέλετε περί οίνου.

Πρόκειται για μια μεγάλη οινοτουριστική εκδήλωση που πραγματοποιείται στα οινοποιεία προκειμένου να προσελκύσει το κοινό να τα επισκεφθεί ώστε να γνωρίσει από κοντά τους χώρους παραγωγής αγαπημένων κρασιών αλλά και τους ίδιους τους δημιουργούς τους.

– Στις 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού θα πραγματοποιηθεί Συνάντηση Χορευτικών Συγκροτημάτων.