4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε και τι καλύτερο από το να μαζευτείς με την παρέα σου στο σπίτι και να χαλαρώσετε με μία από τις παρακάτω ταινίες. Πάρε τα ποπ κορν, τα φιλαράκια σου και διαλέξτε μεταξύ κωμωδίας, δράσης, ντοκιμαντέρ.

«Κόκκινο τρίγωνο σε πράσινη τσόχα» (1982) σε σκηνοθεσία Ντον Σίγκελ

Στον κόσμο του Λας Βέγκας ξεδιπλώνεται ο σκοτεινός κόσμος της απληστίας που οδηγεί σε φόνο. Ο Χάρολντ, ένας επαγγελματίας χαρτοπαίκτης, μαζί με την φίλη του Μπονίτα που είναι τραγουδίστρια ακολουθούν τον Γουίλι, ένα νεαρό χαρτοπαίκτη του μπλακτζάκ παντού στις δυτικές ΗΠΑ. Ο Χάρολντ θεωρεί τον Γουίλι γούρι του και δεν μπορεί να χάσει μαζί του. Η Μπονίτα και ο Γουίλι ερωτεύονται και αρχίζουν να συνομωτούν και να σχεδιάζουν να δολοφονήσουν τον Χάρολντ με σκοπό να εισπράξουν την ασφάλεια ζωής του. Το καταφέρνουν, αλλά δεν φαντάζονται ποτέ τις συνέπειες..

Παίζουν: Μπέτι Μίντλερ, Τζακ Έλαμ, Ριπ Τορν, Βαλ Έιβερι

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 11/11, στις 22:00

«Village Potemkin» (2016) σε σκηνοθεσία Δομήνικος Ιγνατιάδης- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η ταινία του Δομήνικου Ιγνατιάδη, που έκανε την πρεμιέρα της στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ της Θεσσαλονίκης και κέρδισε το Βραβείο της Πανελλήνιας Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου είναι η ιστορία έξι ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένου και του ίδιου, για την απεξάρτησή τους από την ηρωίνη. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για τις ουσίες και τους κατασκευασμένους μύθους που συνοδεύουν την τοξικομανία, μέσα από προσωπικές ιστορίες πρώην χρηστών που έδωσαν νικηφόρες μάχες απέναντι στον εθισμό. Ο Δομήνικος, πρώην χρήστης ουσιών, περιπλανώμενος σε μια Αθήνα που καταρρέει, με ένα ποδήλατο και μία κάμερα go-pro, συναντά ανθρώπους που κάνουν το ίδιο μ’ εκείνον: προσπαθούν να μείνουν καθαροί από ουσίες. Η χαρά του πιώματος, η κατάρρευση, η αποδοχή του προβλήματος, η ανάρρωση. «Καθαροί» πια, μαρτυρούν την πορεία τους προς την αυτογνωσία και τον επαναπροσδιορισμό των αξιών και της αντίληψής τους για τη ζωή.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 11/11, στις 23:00

«Εχθροί για Πάντα» (2006) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φον Άνκεν

Μετά το τέλος του αμερικανικού εμφυλίου πολέμου, πέντε άντρες καταδιώκουν τον πρώην αξιωματικό των Βορείων Γκίντεον κατά μήκος της πολιτείας της Νεβάδα. Αρχηγός του αποσπάσματος των μισθοφόρων είναι ο πρώην συνταγματάρχης Κάρβερ, ο οποίος θέλει να εκδικηθεί τον Γκίντεον για όσα έγιναν στο Σέραφιμ Φολς.

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Λίαμ Νίσον, Αντζέλικα Χιούστον.

*OPEN, Δευτέρα 11/11, στις 21:00

«War» (2007) σε σκηνοθεσία Φίλιπ Άτγουελ 

Πριν από τρία χρόνια, ο Ρογκ, διαβόητος επαγγελματίας δολοφόνος, είχε σκοτώσει τον πράκτορα του FBI Τομ Λόουν και την οικογένειά του. Από τότε, η εκδίκηση έγινε εμμονή για τον Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφο του Λόουν, που ορκίστηκε να κάνει ό,τι μπορεί για να εντοπίσει και να δολοφονήσει τον Ρογκ. Η επανεμφάνιση του Ρογκ στο Σαν Φρανσίσκο σηματοδοτεί και την έναρξη ενός πολέμου ανάμεσα στην ιαπωνική και την κινέζικη μαφία.

Παίζουν: Τζετ Λι, Τζέισον Στέιθαμ, Ναντίν Βελάσκεθ, Λουίς Γκουζμάν, Ντέβον Αόκι, Ρίο Ισιμπάσι.

*SKAI, Δευτέρα 11/11, στις 23:00