4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στην μέση της εβδομάδας, δύο ακόμα μέρες και έρχεται και το Σαββατοκύριακο. Γι’ αυτό άσε τις εξόδους, τα ποτά, τα ξενύχτια και ό,τι άλλο απαιτεί επίσημο ένδυμα για το Σάββατο. Βάλε τις πιτζάμες σου και δες μία από τις παρακάτω ταινίες.

«Ο τελευταίος Αυτοκράτορας» (1987) σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Πεκίνο, 1908. Ένα αγόρι τριών ετών αρπάζεται από τη μητέρα του και μεταφέρεται μέσα στη νύχτα στην Απαγορευμένη Πόλη, στην καρδιά της αρχαίας Κίνας. Το όνομά του είναι Που Γι. Μερικές μέρες αργότερα, στέφεται αυτοκράτορας και γίνεται «Ο Άρχοντας των 10 Χιλιάδων Ετών», «Ο Γιος των Ουρανών», εξουσιαστής σχεδόν του μισού πληθυσμού της Γης. Όταν όμως, το 1912 η Κίνα γίνεται δημοκρατία, τελειώνουν 3.000 χρόνια αυτοκρατορικής διακυβέρνησης. Ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται αυτές τις σαρωτικές ιστορικές αλλαγές είναι ο μικρός αυτοκράτορας γιατί άλλωστε ο μεσαιωνικός τρόπος ζωής στην Απαγορευμένη Πόλη δεν αλλάζει.

Περιτριγυρίζεται από αξιωματούχους, αυλικούς και πάνω από 1.500 ευνούχους, οι οποίοι του συμπεριφέρονται σαν να είναι θεός. Μόνο που δεν του επιτρέπεται να βγει έξω από το παλάτι, ούτε να γνωρίσει την πραγματικότητα του κινεζικού λαού. Το 1924 τον εξορίζουν και από τότε αρχίζει να αναζητεί τη χαμένη του ταυτότητα. Μέσα από τις συμπληγάδες της Ιστορίας, την εξορία, τη φυλακή, τη φαντασίωση και τη σκληρή πραγματικότητα, ο Που Γι καταλήγει στο τέλος της ζωής του κηπουρός στους Βοτανικούς Κήπους του Πεκίνου, πιο ελεύθερος από ποτέ, ίσως η μοναδική φορά που εκπλήρωσε το ρόλο που κλήθηκε να παίξει ως αυτοκράτορας. Έγινε παράδειγμα για τους συνανθρώπους του μόνο σαν πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Πέθανε το 1967.

Παίζουν: Τζον Λον, Πίτερ Ο’ Τουλ, Τζόαν Τσεν, Γινγκ Ρουοτσένγκ, Βίκτορ Γουόνγκ, Ντένις Νταν, Ρικ Γιανγκ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 13/11, στις 23:00

«Split» (2016) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Ο Κέβιν είναι ένας νεαρός, που πάσχει από διασχιστική διαταραχή προσωπικότητας με αποτέλεσμα να έχει 23 διαφορετικές και τελείως διακριτές μεταξύ τους προσωπικότητες. Όταν μια από τις 23 προσωπικότητές του κυριαρχεί, απάγει και φυλακίζει σε ένα σκοτεινό, υπόγειο δωμάτιο, τρία νεαρά κορίτσια. Αν και ο Κέβιν έχει εξωτερικεύσει τις 23 διαφορετικές προσωπικότητες στην έμπιστη ψυχίατρο του, δρ. Φλέτσερ, υπάρχει ακόμα μία, η 24η, κρυμμένη προσωπικότητα, το «τέρας», που είναι έτοιμη να ξεπροβάλλει και να κυριαρχήσει πάνω σε όλες τις άλλες…

Παίζουν: Τζέιμς Μακ Αβόι, Άνια Τέιλορ Τζόι, Χέιλι Λου Ρίτσαρντσον, Μπραντ Γουΐλιαμ Χένκε.

*STAR, Τετάρτη 13/11, στις 23:00

«Παγιδευμένη» (2002) σε σκηνοθεσία Λούις Μαντόκι 

Ο Τζο και η Σέριλ Χίκι είναι ειδικοί στο να αποσπούν χρήματα από πλούσιες οικογένειες, καταστρώνοντας άψογα «ενορχηστρωμένα» σχέδια,. Όμως αυτή τη φορά διάλεξαν λάθος «θύμα», επιλέγοντας να απαγάγουν την εξάχρονη κόρη της οικογένειας Τζένινγκς. Γιατί τα «θύματα» αρνούνται αυτόν τον ρόλο. Αντίθετα, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φέρουν πίσω την μικρή ’Αμπι, πάση θυσία. Έχουν μόνο 24 ώρες για να το καταφέρουν.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Κόρτνεϊ Λοβ, Κέβιν Μπέικον, Ντακότα Φάνινγκ, Γκάρι Τσαλκ.

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 13/11, στις 23:00

«Sex and the City» (2008) σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Η Κάρι δέχεται πρόταση γάμου από τον Mr Big με αφορμή την αγορά ενός πανάκριβου διαμερίσματος στη Νέα Υόρκη. Η Μιράντα σοκάρεται μπροστά σε μια αποκάλυψη του Στιβ και αντιμετωπίζει τις συνέπειες. Η Σαμάνθα έχει αρχίσει να βαριέται τη ζωή της στο Λος Άντζελες με τον Σμιθ. Η Σάρλοτ γίνεται έξαλλη με τη στάση του Mr Big απέναντι στην Κάρι λίγο πριν από το γάμο.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις

*OPEN, Τετάρτη 13/11, στις 21:00