4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Πέμπτη είναι εδώ! Χαλάρωσε και ακολούθησε τα τα παρακάτω βήματα για το ιδανικό κλείσιμο της ημέρας. Πρώτον άραξε στον καναπέ σου, δεύτερον άνοιξε την τηλεόρασή σου και το μόνο που σου έχει είναι να διαλέξεις μία από τις παρακάτω ταινίες. Και είσαι έτοιμος!

«Γνωριμία με τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ» (2018) σε σκηνοθεσία Βέρνερ Χέρτζογκ & Αντρέ Σίνγκερ – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Βέρνερ Χέρτζογκ συναντά τον Μιχαήλ Γκορμπατσώφ σε μια σειρά αποκλειστικών συνεντεύξεων με τον άνδρα που συνέβαλε στη λήξη του Ψυχρού Πολέμου. Χρησιμοποιώντας τα προσωπικά αρχεία του Γκορμπατσώφ καθώς και συνεντεύξεις με πολύ σημαντικούς πολιτικούς των τελευταίων 30 χρόνων, το ντοκιμαντέρ αυτό είναι ένα βαθιά ανθρώπινο πορτρέτο ενός από τους πολιτικούς που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο τον 20ο αιώνα.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 14/11, στις 22:10

«Party Girl» (2014) σε σκηνοθεσία Μαρί Αματσουκελί, Κλερ Μπερζέ, Σαμουέλ Τεΐς

Η Αντζελίκ είναι μια εξηντάχρονη γυναίκα που έχει περάσει όλη της τη ζωή, δουλεύοντας σε στριπτιτζάδικα και νυχτερινά κέντρα. Έχει δύο αδυναμίες: τα πάρτι και τους άντρες. Όταν ο πιο καλός της πελάτης, ο Μισέλ, της ομολογεί τον έρωτά του γι’ αυτήν, της κάνει πρόταση να την παντρευτεί και της υπόσχεται μια καλύτερη ζωή, έρχεται αντιμέτωπη με το δίλημμα: Είναι έτοιμη να αφήσει για πάντα μια ζωή γεμάτη σεξ, ποτά και ξενύχτια; Παίζουν: Αντζελίκ Λιτσεμπερζέ, Ζοζέφ Μπουρ, Μάριο Τεΐς, Σαμουέλ Τεΐς, Σεβερίν Λιτσεμπερζέ, Σίνθια Λιτσεμπερζέ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 14/11, στις 23:00

«Central intelligence» (2016) σε σκηνοθεσία Ρόσον Μάρσαλ Θάρμπερ

Ο Μπομπ Στόουν, ο άλλοτε υπέρβαρος του σχολείου, που τον καταδίωκαν και τον ταπείνωναν οι νταήδες, μεγαλώνοντας, έγινε ένας από τους καλύτερους πράκτορες της CIA. Όταν επιστρέφει στο μέρος όπου μεγάλωσε για το reunion του σχολείου του, συναντά τον πιο δημοφιλή μαθητή του σχολείου, τον Κάλβιν, που πλέον είναι ένας απλός, συμβιβασμένος λογιστής που νοσταλγεί τα μεγαλεία της νιότης του. Ο Μπομπ, υποστηρίζοντας, ψευδώς, ότι εργάζεται σε μια αποστολή ύψιστης ασφάλειας, ζητάει τη βοήθειά του. Πολύ σύντομα ο τεράστιος Μπομπ κι ο μικροσκοπικός Κάλβιν βρίσκονται μπλεγμένοι σε ένα ξέφρενο κυνηγητό γεμάτο πυροβολισμούς από όλες τις πλευρές που θέτει σε κίνδυνο τις ζωές και των δύο, αλλά και την ασφάλεια της πόλης… Παίζουν:Ντουέιν Τζόνσον, Πολ Άαρον, Κέβιν Χαρτ, Έιμι Ράιαν

*STAR, Πέμπτη 14/11, στις 21:00

«Το τελεσίγραφο του Μπορν» (2007) σε σκηνοθεσία Πολ Γκρίνγκρας

Ο εκπαιδευμένος δολοφόνος και πρώην πράκτορας ενός μυστικού οργανισμού της CIA, Τζέισον Μπορν, το μόνο που ζητά πλέον είναι να εξαφανιστεί και να μάθει την αλήθεια για το ποιος είναι. ‘Eχοντας αμνησία, καταδιώκεται και πάλι από αυτούς που τον δημιούργησαν.

Παίζουν: Matt Damon(Jason Bourne), Julia Stiles(Nicky Parsons), David Strathairn(Noah Vosen), Scott Glenn(Ezra Kramer)

*STAR, Πέμπτη 14/11, στις 23:15