Thursday, April 25, 2024
Home Οικονομία Mε γεμάτες τις τσέπες από επιδόματα έρχεται η Black Friday

Mε γεμάτες τις τσέπες από επιδόματα έρχεται η Black Friday

Η Black Friday στις 29 Νοεμβρίου θα φέρει μαζικές πληρωμές για τους δικαιούχους επιδομάτων όπως το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου και παιδιού.

Η Black Friday  θα στείλει στα καταστήματα με γεμάτες τσέπες του καταναλωτές καθώς από τον ΟΠΕΚΑ αναμένεται να υπάρξει μπαράζ πληρωμών τις τελευταίες μέρες του Νοεμβρίου με πληρωμή του ΚΕΑ, του επιδόματος ενοικίου και του επιδόματος παιδιού.

ΚΕΑ

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) προκειμένου να καταβληθεί στις 28 Νοεμβρίου όπως έχει γράψει το Dikaiologitika News.

Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 55.299.333,36 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης μηνός Νοεμβρίου έτους 2019.

Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης θα καταβληθεί στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν έως 31 Οκτωβρίου.

Επίδομα ενοικίου

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την πληρωμή του επιδόματος στέγασης (ενοικίου) για τον μήνα Νοέμβριο, το οποίο θα καταβληθεί σύμφωνα με πληροφορίες του Dikaiologitika News στις 28 Νοεμβρίου.

Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπανη ύψους 28.000.000 ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής της πληρωμής Επιδόματος Στέγασης μηνός Νοεμβρίου 2019.

Το Επίδομα Στέγασης (ενοικίου) μηνός Νοεμβρίου σε όλους όσοι υπέβαλλαν αίτηση στην ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα έως 31 Οκτωβρίου και αυτή έχει εγκριθεί.

Επίδομα παιδιού

Εγκρίθηκε η δαπάνη καταβολής για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ για την Ε΄δόση που όπως αποκάλυψαν πρώτα τα Dikaiologitika News θα πληρωθούν στις 25- 26 Νοεμβρίου.

Εγκρίθηκε η δαπάνη για την καταβολή του επιδόματος παιδιού Α21 στις 25-26 Νοεμβρίου. Ειδικότερα εγκρίθηκε δαπάνη ύψους 195 εκ. ευρώ σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο ΟΠΕΚΑ για την κάλυψη της δαπάνης καταβολής του επιδόματος παιδιού Ε΄ διμήνου 2019 καθώς και εκκρεμών αιτήσεων προηγούμενων ετών.