6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η ημέρα που όλοι περιμέναμε επιτέλους έφτασε. Αν η δουλειά σε κούρασε υπερβολικά μέσα στην εβδομάδα, ήρθε η ώρα να ξεκουραστείς. Βάλε μία από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη και χαλάρωσε.

«Άδικος κόσμος» (2011) σε σκηνοθεσία Φίλιππος Τσίτος

Ο Σωτήρης είναι προανακριτής της Αστυνομίας. Έχει μια εμμονή: θέλει να είναι δίκαιος. Αρνείται να κρίνει τους ανθρώπους σύμφωνα με τον νόμο. Προτιμά να τους κρίνει σύμφωνα με την προσωπική του ηθική. Στην προσπάθειά του να σώσει έναν ακόμα αθώο, σκοτώνει από λάθος έναν άνθρωπο. Η Δώρα είναι η μοναδική μάρτυρας στο έγκλημα. Είναι μια καθαρίστρια που προκειμένου να επιβιώσει είναι έτοιμη να αδικήσει όποιον βρει μπροστά της. Η άδικη Δώρα θα σώσει τον δίκαιο Σωτήρη; Και ο έρωτας; Τι κάνουμε τώρα με τον έρωτα;

Παίζουν: Αντώνης Καφετζόπουλος, Θεοδώρα Τζήμου, Χρήστος Στέργιογλου, Σοφία Σεϊρλή, Αχιλλέας Κυριακίδης, Μάκης Παπαδημητρίου, Μηνάς Χατζησάββας, Μισέλ Δημόπουλος, Πατής Κουτσάφτης, Χρήστος Λιακόπουλος, Γιώργος Σουξές.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 15/11, στις 22:00

«Καταφύγιο» (2014) σε σκηνοθεσία Πολ Μπέτανι – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η ταινία αφηγείται την ιστορία δύο ανθρώπων που προέρχονται από τελείως διαφορετικούς κόσμους, αλλά θα βρεθούν ταυτόχρονα και οι δύο άστεγοι στη Νέα Υόρκη. Η Χάνα μπορεί να έχει λάβει τρομακτικές αποφάσεις για τη ζωή της στο παρελθόν, αλλά δεν έχει χάσει ακόμη την ελπίδα της. Ο Ταχίρ παραμένει πιο μυστικοπαθής για το ταραγμένο παρελθόν του. Οι δυο τους θα ζήσουν μια διαφορετική ιστορία αγάπης στους δρόμους της Νέας Υόρκης, ενώ σύντομα θα συνειδητοποιήσουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον, προκειμένου να μπορέσουν να «χτίσουν» ένα καλύτερο μέλλον.

Παίζουν: Τζένιφερ Κόνελι, Άντονι Μακί, Έιμι Χάργκριβς, Κέβιν Χόφμαν, Μπρους Άλτμαν, Ρομπ Μόργκαν, Κέβιν Γκιρ, Άντριου Πολκ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 15/11, στις 23:00

«Παράνομες ζωές» (2016) σε σκηνοθεσία Άνταμ Σμιθ

Ζώντας με μικροπαρανομίες και πάντα στη σκιά του πατέρα του, ο οικογενειάρχης πλέον Τσαντ Κάτλερ πρέπει να αποφασίσει αν θα κυνηγήσει μια καλύτερη ζωή ή αν θα συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση. Η ληστεία ενός αρχοντικού θα επισπεύσει και την ώρα των αποφάσεων.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μπρένταν Γκλίζον, Λίντσεϊ Μάρσαλ. *ΕΡΤ3, Παρασκευή 15/11, στις 23:00

«Ακολουθία των φόνων στην Οξφόρδη» (2008) σε σκηνοθεσία Άλεξ Ντε Λα Ινγκλέσια

Στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ένας καθηγητής κι ένας φοιτητής ενώνουν τις δυνάμεις τους σε μια προσπάθεια να εξιχνιάσουν μια σειρά δολοφονιών, που φαίνεται να συνδέονται μεταξύ τους με μαθηματικό τρόπο. Ενώ όμως προσπαθούν να λύσουν τον γρίφο, έρχονται αντιμέτωποι με ένα πολύπλοκο παζλ, όπου κάθε δράση έχει και την αντίδραση της, πέρα από κάθε φαντασία…

Παίζουν: Ελάιζα Γουντ, Τζον Χαρτ, Άννα Μάσεϊ, Τζιμ Κάρτερ, Τζούλι Κοξ, Ντομινίκ Πινόν, Λίονορ Γουάτλινγκ, Μπερν Γκόρμαν

*OPEN, Παρασκευή 15/11, στις 22:15

«TRANSPORTER 3» (2008) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μεγκατόν

Ο Φρανκ Μάρτιν επιστρέφει ξανά στην ενεργό δράση και για τρίτη συνεχόμενη φορά αναλαμβάνει τον ρόλο του «μεταφορέα». Στόχος του να μεταφέρει τη νεαρή, γοητευτική και μυστηριώδη Βαλεντίνα, κόρη ενός υπουργού της Ουκρανίας, από τη Μασσαλία στην Οδησσό. Στην πορεία του όμως συναντάει δύο σημαντικά εμπόδια: τον Τζόνσον, που θέλει πάση θυσία να εμποδίσει το ταξίδι τους αλλά και έναν εκρηκτικό μηχανισμό, που απειλεί να ανατινάξει τον ίδιο τον Φρανκ, εάν απομακρυνθεί από το αυτοκίνητό του, σε απόσταση μεγαλύτερη των 20 μέτρων… Κίνδυνος, έρωτας, ένταση και άρτια χορογραφημένες αναμετρήσεις σώμα με σώμα, είναι τα συστατικά της, συναρπαστικής ταινίας δράσης σε σενάριο και παραγωγή Λικ Μπεσόν.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Ναταλία Ρουντάκοβα, Ρόμπερτ Νέπερ, Φρανσουά Μπερλάν.

*STAR, Παρασκευή 15/11, στις 21:00

«Ψάχνοντας την Ντόρι» (2016) σε σκηνοθεσία Άντριου Στάντον, Άνγκους ΜακΛέιν

Ένα χρόνο μετά την περιπέτεια του Νέμο και την επανασύνδεση με τον πατέρα του, είναι η σειρά της Ντόρι, της μπλε ψαρίνας με τις συνεχείς και αλλεπάλληλες αμνησίες, να έρθει αντιμέτωπη με τη δική της «οδύσσεια». Κι αυτό θα συμβεί, όταν κάποια στιγμή θυμηθεί ότι κάπου μέσα στον απέραντο ωκεανό έχει κι αυτή μια οικογένεια, που ίσως την ψάχνουν ή την περιμένουν με αγωνία και αγάπη. Η αναζήτηση της οικογενειακής εστίας ξεκινά, όμως η διαδρομή δεν θα είναι καθόλου εύκολη, αφού στο δρόμο της θα βρεθεί ένα τεράστιο ενυδρείο, ένα μυστηριώδες χταπόδι, μία φάλαινα μπελούγκα, ένας παράξενος καρχαρίας και κάποια άλλα πλάσματα, από τα οποία ο Νέμο και ο Μάρτιν θα προσπαθήσουν να τη σώσουν. Αρκεί φυσικά και η Ντόρι να θυμηθεί τι πρέπει να κάνει κάθε φορά…

*ALPHA, Παρασκευή 15/11, στις 21:50