6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Άλλη μια εβδομάδα που έφτασε στο τέλος της, με όλους μας να επιστρέφουμε στην καθημερινότητα μας με την Δευτέρα. Απόλαυσε την τελευταία μέρα με μια από τις παρακάτω ταινίες στην τηλεόραση σου.

«Χειμέρια νάρκη» (2014) σε σκηνοθεσία Νουρί Μπιλγκέ Τσεϊλάν

Η ταινία τοποθετείται στο ορεινό τοπίο της Καππαδοκίας, στην Κεντρική Ανατολία, όπου ένας δημοφιλής άνθρωπος της περιοχής, ο πρώην ηθοποιός Αϊντίν, διαθέτει το δικό του μικρό ξενοδοχείο «χωμένο» στην πλαγιά του λόφου. Τώρα είναι χειμώνας και το ξενοδοχείο είναι εκτός σεζόν. Ο Αϊντίν διαχειρίζεται την επιχείρησή του μαζί με τη νεαρή σύζυγό του Νιχάλ -με την οποία έχει μια θυελλώδη σχέση- και με την αδελφή του, Νετζλά, η οποία υποφέρει λόγω του πρόσφατου διαζυγίου της. Ακόμη, γράφει μια στήλη για την τοπική εφημερίδα και προσπαθεί να ολοκληρώσει ένα πολυσέλιδο βιβλίο πάνω στην ιστορία του τουρκικού θεάτρου. Επίσης, ο Αϊντίν έχει κληρονομήσει όλες τις τοπικές επιχειρήσεις και ιδιοκτησίες του πατέρα του, το νοίκι των οποίων έχει αναλάβει να συλλέγει ο διαχειριστής του. Όταν ένα ντόπιο αγόρι, αγανακτισμένο από την ταπείνωση που έχει υποστεί ο πατέρας του από τον διαχειριστή του Αϊντίν, αποφασίζει να ρίξει μια πέτρα στο τζιπ του πρώην ηθοποιού, ο διαχειριστής τον οδηγεί κατευθείαν σ’ αυτό. Όμως ο Αϊντίν τον απαλλάσσει από κάθε ευθύνη ή συμμετοχή αυτού που έγινε.

Παίζουν: Χαλούκ Μπιλγκινέρ, Μελίσα Σόζεν, Ντεμέτ Ακμπάγκ, Άιμπερκ Πεκτσάν, Σερχάτ Κιλίτς, Νεγιάτ Ισλέρ, Ταμέρ Λεβέντ, Ναντίρ Σαριμπακάκ, Μεχμέτ Αλί Νουρογλού, Εμιρχάν Ντορουκτουτάν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 17/11 στις 00:15

«99 σπίτια» (2015) σε σκηνοθεσία Ραμίν Μπαχράνι -Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Ντένις Νας, ένας νέος πατέρας, μόνος και άνεργος, που πρέπει να φροντίσει τον γιο και τη μητέρα του, αναγκάζεται να δουλέψει για τον Ρικ Κάρβερ, τον άνθρωπο που του πήρε το σπίτι. Σε αυτό το συμβόλαιο με τον διάβολο το θύμα αντιστρέφει τους όρους και πληρώνει το τίμημα της εκδίκησης που επιλέγει να πάρει. Το θέμα είναι αν ο Νας έχει τα κότσια να «φορέσει» και να χωρέσει τον χαρακτήρα του σε μια επαγγελματική συμπεριφορά που επιβάλλει ψυχρό αίμα, άτεγκτη ασυνειδησία και παντελή έλλειψη συμβατικής ηθικής.

Παίζουν: Άντριου Γκάρφιλντ, Μάικλ Σάνον, Λόρα Ντερν

*ΕΡΤ3, Κυριακή 17/11 στις 22:30

«Οι εκδικητές: Η εποχή του ULTRON» (2015) σε σκηνοθεσία Τζος Γουέντον

Μετά την καταστροφή του οργανισμού S.H.I.E.L.D. (ΑΣΠΙΔΑ), ο Τόνι Σταρκ (Iron Man) και ο Μπρους Μπάνερ (Hulk) αποφασίζουν να θέσουν σε λειτουργία ένα ως εκείνη τη στιγμή ανενεργό πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης, τον Ultron, που μπορεί να διασφαλίσει την παγκόσμια ειρήνη. Όταν, όμως, ο Ultron «αποφασίζει» ότι αν η ειρήνη κινδυνεύει από κάποιον, αυτός είναι το ανθρώπινο είδος, ένα ζοφερό σχέδιο εξαφάνισης των ανθρώπων από προσώπου γης αρχίζει να παίρνει σάρκα και –κυρίως- οστά. Καθώς όμως η ομάδα των Εκδικητών ετοιμάζεται να συνασπιστεί για άλλη μια φορά απέναντι σε έναν τόσο παντοδύναμο εχθρό, η αιφνιδιαστική όσο και αδυσώπητη επίθεση από τα –μεταλλαγμένα- δίδυμα αδέλφια Γουάντα και Πιέτρο Μαξίμοφ, θα ανατρέψει κάθε σχέδιο και κάθε προσδοκία…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κρις Έβανς, Σκάρλετ Γιόχασνσον, Κρις Χέμσγουερθ, Μαρκ Ράφαλο, Ντον Τσιντλ, Άαρον Τέιλορ Τζόνσον, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Τζέρεμι Ρένερ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Τομ Χίντλστον, Στέλαν Σκάρσγκαρντ, Σάμιουελ Τζάκσον, Πολ Μπέτανι, Τζέιμς Σπέιντερ, Ίντρις Έλμπα, κ.α.

*ALPHA, Κυριακή 17/11 στις 21:00

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σε σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay (Jason Segel) και η Annie (Cameron Diaz) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση. Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ

*ΑΝΤ1, Κυριακή 17/11 στις 23:15

«Shot caller» (2017) σε σκηνοθεσία Ρικ Ρόμαν Βο- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ένας επιχειρηματίας και οικογενειάρχης διαπράττει ακούσια ένα έγκλημα και καταλήγει στη φυλακή. Καθώς γνωρίζει το νέο του περιβάλλον, αντιλαμβάνεται ότι ο μόνος τρόπος για να επιβιώσει είναι να υιοθετήσει νέους κώδικες ηθικής.

Παίζουν: Νικολάι Κόστερ Βαλντό, Ομάρι Χάρντγουικ, Λέικ Μπέλ, Τζον Μπέρνθαλ

*OPEN, Κυριακή 17/11 στις 23:00

«Τζένη – Τζένη» σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος


Η Τζένη, φοιτήτρια της φιλολογίας και κόρη του κομματάρχη του νησιού Κοσμά, επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Κασσανδρή, πολιτικού αντίπαλου του πατέρα της. Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κασσανδρής κατεβάζει ως υποψήφιο τον ανιψιό του Νίκο, παιδικό φίλο της Τζένης, που έχει σπουδάσει στο εξωτερικό, έχει παντρευτεί κρυφά την Υβόννη και, τώρα, εγκαθίσταται στο νησί, βάζοντας τη γυναίκα του να μείνει στο ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί τρόπος να το πει στο θείο του. Ο Κασσανδρής, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκλεγεί ο ανιψιός του, σκαρφίζεται να παντρέψει την Τζένη με τον Νίκο, ώστε να εξουδετερώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Έτσι, ο Νίκος αναγκάζεται να αποκαλύψει το γάμο του. Ακόμα, αποφασίζει να χωρίσει προσωρινά τη γυναίκα του και να παντρευτεί με λευκό γάμο την Τζένη, που θα την χωρίσει στη συνέχεια για να ξαναπαντρευτεί τη γυναίκα του. Η Τζένη δέχεται, για χάρη του πατέρα της, και από τη στιγμή εκείνη και μετά αρχίζουν τα σπαρταριστά επεισόδια…

Παίζουν:Τζένη Καρέζη, Ανδρέα Μπάρκουλη, Λάμπρο Κωνσταντάρα και τον καταπληκτικό Διονύση Παπαγιαννόπουλο

*Star, Κυριακή 17/11 στις 21:00