To 5ο Δημοτικό Σχολείο Καστοριάς στη Ιταλία με το Erasmus+

Μια ακόμη επιτυχημένη διεθνική συνάντηση, στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+, πραγματοποιήθηκε από το 5ο Δημοτικό Σχολείο της Καστοριάς.

Μετά την Γαλλία, τη Φινλανδία και την Ισπανία, σειρά είχε η Ιταλία και συγκεκριμένα το Istituto Comprensivo di Cossato, στην περιοχή της Biella. Το σχολείο εκπροσώπησαν : η συντονίστρια του προγράμματος Αλεξάνδρα Μιχαλοπούλου και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου Γεωργία Κωστάρα, Θύμιος Παύλου και Λάμπρος Σλημιστινός (δάσκαλος φυσικής αγωγής).

Οι δάσκαλοι συμμετείχαν σε Job Shadowing (επίδειξη εργασίας – διδασκαλίας), με έμφαση στην ενσωμάτωση (inclusion), σε δίγλωσσο σχολείο, όπου παράλληλα με την Ιταλική Γλώσσα διδάσκονταν και η Νοηματική για τους μαθητές με προβλήματα ακοής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τα 5 σχολεία που υπάγονται στο Istituto , τα δημοτικά σχολεία Capoluogo, Aglietti, Parlamento, Mottalciata και Masseria, πραγματοποίησαν διδακτικές δραστηριότητες με τους Ιταλούς μαθητές, ενημερώθηκαν για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ιταλίας, βίωσαν τη σχολική ζωή και αντάλλαξαν ιδέες και καλές πρακτικές με τους Ιταλούς συναδέλφους.

Συναντήθηκαν, επίσης, με τον Αντιδήμαρχο Παιδείας του Cossato και με μέλη του δημοτικού συμβουλίου και αντάλλαξαν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που ο Δήμος στηρίζει τα τοπικά σχολεία. Ξεναγήθηκαν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στην έκθεση φωτογραφίας “The word around us” στην οποία συμμετέχουν με φωτογραφίες τους και μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου! Επιπλέον, συμμετείχαν σε οργανωμένη ξενάγηση στην πόλη της Biella και ενημερώθηκαν για την ιστορία της.

Τέλος, πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εταίρους, συζήτησαν σχετικά με την πορεία του έργου και προγραμμάτισαν τις μελλοντικές δραστηριότητες.