Αναγνώστρια: Καστοριά από το κακό στο χειρότερο

Πριν λίγες μέρες μετά λύπης μου έλαβα ένα μήνυμα στο κινητό μου που με ενημέρωνε ότι η πτήση μου από Αθήνα προς Καστοριά έχει ακυρωθεί.

Η μοναδική αεροπορική εταιρεία που εκτελούσε δρομολόγια από το αεροδρόμιο Αριστοτέλης της Καστοριάς με προορισμό την Αθήνα, διέκοψε τη λειτουργία της. Επομένως, η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς αλλά και συνολικά η Δυτική Μακεδονία δε συνδέονται πλέον αεροπορικά με την Αθήνα, ενώ το τοπικό αεροδρόμιο πρακτικά παύει να λειτουργεί. Τούτων δοθέντων, μια τουριστική πύλη προς την πόλη μας κλείνει, η πρόσβαση των Καστοριανών προς την πρωτεύουσα καθίσταται ακόμα πιο δύσκολη, ενώ πολλοί επιβάτες χάσαμε την αξία εισιτηρίων που είχαμε πληρώσει για την διαδρομή από και προς την Αθήνα.

Αναρωτιέμαι, όλα τα παραπάνω δεν αξίζουν ούτε ένα δελτίο τύπου από τον τοπικό κυβερνητικό βουλευτή, κ.Ζήση Τζηκαλάγια; Ούτε μία ερώτηση στην Βουλή των Ελλήνων για το θέμα; Ποια η αντίδραση λοιπών τοπικών φορέων (Περιφέρεια, Δήμος, Επιμελητήριο, Εμπορικός Σύλλογος κλπ); Η αδράνεια όλων των παραπάνω είναι θλιβερή και απογοητευτική.

Λυπάμαι.