4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αν ο καιρός δεν ευνοεί την βραδινή σου έξοδο, μην ανησυχείς. Μπορείς πάντα να καλέσεις την παρέα σου σπίτι και να απολαύσετε, μαζί με τα αγαπημένα σας σνακ, μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη.

«Ο κονφορμίστας» (1970) σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Ρώμη, δύο χρόνια πριν από το ξέσπασμα του Β΄ Παγκόσμιου Πολέμου. Ένας άνδρας, ο Μαρτσέλο (Ζαν Λουί Τρεντινιάν) ζει μια απόλυτα συμβατική ζωή. Δουλεύει για το φασιστικό καθεστώς του Μουσολίνι, είναι παντρεμένος με μια μικροαστή, αλλά κοινωνικά αποδεκτή γυναίκα και πηγαίνει συχνά στην εκκλησία. Όλα κυλούν ήρεμα στη ζωή του μέχρι τη στιγμή που το αφεντικό του, θα του αναθέσει την εκτέλεση του πρώην καθηγητή του στο πανεπιστήμιο και νυν πολιτικού αντιφρονούντα.

Παίζουν: Ζαν Λουί Τρεντινιάν, Στεφανία Σαντρέλι, Ντομινίκ Σαντά, Γκαστόνε Μοσίν, Έντσο Ταράσιο, Φόσκο Τζιακέτι, Πιέρ Κλεμεντί, Ιβόν Σανσόν, Τζουζέπε Αντομπάτι, Λουτσιάνο Ρόσι, Όρσο Μαρία Γκουερίνι, Πασκουάλε Φορτουνάτο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 20/11, στις 23:00

«Sex and the City 2» (2010) σε σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Έχουν περάσει δύο χρόνια και η Κάρι αρχίζει να νιώθει ότι η ρουτίνα του έγγαμου βίου απειλεί τη σχέση της με τον Μεγάλο. Ένα ταξίδι στο Αμπού Ντάμπι, παρέα με τις τρεις φίλες της, θα γίνει η αφορμή για να σκεφτεί τα πράγματα από την αρχή.

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Σίνθια Νίξον, Κριστίν Ντέιβις.

*OPEN, Τετάρτη 20/11, στις 21:00

«Το μονοπάτι του θανάτου» (2014) σε σκηνοθεσία Σκοτ Φρανκ

Ο Ματ ήταν κάποτε ένας πολύτιμος αστυνομικός για το τμήμα της Νέας Υόρκης όμως τώρα πια εργάζεται, παράνομα, ως ιδιωτικός ντεντέκτιβ. Παρότι διστακτικός, αρχικά, ο ντεντέκτιβ αποφασίζει να βοηθήσει τον έμπορο ναρκωτικών Κένι Κρίστο προκειμένου να ξεσκεπάσουν τη συμμορία, που κρύβεται πίσω από την απαγωγή και δολοφονίας της γυναίκας του. Το πρώτο πράγμα, που ανακαλύπτει ο Σκάντερ είναι πως οι άνθρωποι αυτοί δεν προέβησαν στο ίδιο διεστραμμένο έγκλημα για πρώτη φορά, αλλά ούτε φαίνεται να είναι και η τελευταία. Η έρευνα θα τον φέρει στα σοκάκια της Νέας Υόρκης και ο χρόνος κυλάει αντίστροφα πριν οι εγκληματίες ξαναχτυπήσουν. Καθώς πλησιάζουν, όμως, προς τη λύση του μυστηρίου ανακαλύπτουν ότι η υπόθεση, στην οποία έμπλεξαν, είναι πολύ μεγαλύτερη και πιο επικίνδυνη απ’ ότι μπορούσαν να φανταστούν…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Νταν Στίβενς, Ντέιβιντ Χάρμπορ, Άνταμ Ντέιβιντ Τόμπσον, Μπόιντ Χόλμπρουκ.

*STAR, Τετάρτη 20/11, στις 23:00

«Η Ομίχλη» (2005) σε σκηνοθεσία Ρούπερτ Γουέινραϊτ

Παγιδευμένοι από μια περίεργη ομίχλη, οι κάτοικοι του Αντόνιο Μπέι γίνονται θύματα θανατηφόρας εκδίκησης. Εκατό χρόνια πριν, στη βραχώδη ακτή της πόλης, ένα πλοίο με λεπρούς ναυάγησε και βούλιαξε αύτανδρο, από ένα κακόβουλο σχέδιο των ιδρυτών της πόλης. Τώρα τα φαντάσματα των ανθρώπων αυτών βγαίνουν από τον υγρό τάφο, ζητώντας αιματηρή εκδίκηση. Ψάχνουν τους απογόνους των ιδρυτών της πόλης, χωρίς να δείχνουν το παραμικρό έλεος για όποιον βρεθεί στο πέρασμά τους.

Παίζουν: Τομ Γουέλινγκ, Μάγκι Γκρέις, Σέλμα Μπλερ, Κένεθ Γουέλς

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 20/11, στις 23:00