4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Φτάσαμε στα μέσα της εβδομάδας, και τι καλύτερο από το να περάσεις το βράδυ σου με μια ταινία. Κάλεσε την παρέα σου, παράγγειλε απ’ έξω και απολαύστε μαζί μια από τις παρακάτω ταινίες.

«Βίαιος Θάνατος» (1962) σε σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Μια πόρνη βρίσκεται δολοφονημένη σ’ ένα πάρκο στην περιφέρεια της Ρώμης. Η αστυνομία ανακρίνει διάφορα άτομα που την είδαν για τελευταία φορά και που θεωρούνται ύποπτοι για το φόνο, καθένα από τα οποία δίνει τη δική του εκδοχή για τη μοιραία νύχτα. Οι διηγήσεις των υπόπτων έχουν τον χαρακτήρα μιας σκυταλοδρομίας, καθώς δεν συμπίπτουν με την οπτική αφήγηση των ιστοριών τους, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα σύνθετο και χαοτικό παζλ της νύχτας του εγκλήματος, η οποία φωτίζεται από πολλές διαφορετικές γωνίες. Τελικά, όταν το παζλ ολοκληρώνεται, μαζί με τον δολοφόνο αποκαλύπτεται και μια άθλια, όσο και θλιβερή ατομική και κοινωνική πραγματικότητα.

Παίζουν: Τζιανκάρλο ντε Ρόζα, Γκαμπριέλα Τζορτζέλι, Φραντσέσκο Ρούιου, Αλφρέντο Λέτζι, Βιντσέντζο Τσικόρα, Καρλότα Μπαρίλι, Αλέν Μιζέτ, Μαρίζα Σολίνας, Άντα Περαγκοστίνι, Σαντίνα Λίσιο.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 27/11, στις 23:00

«Σέρλοκ Χολμς 2: Το παιχνίδι των σκιών» (2011) σε σκηνοθεσία Γκάι Ρίτσι

Ο Σέρλοκ Χολμς, ο πιο εύστροφος και δαιμόνιος ντετέκτιβ πάνω στη Γη, ενώνει τις δυνάμεις του με τον πιστό του φίλο, Γουάτσον, για να αντιμετωπίσουν μια σειρά από εγκληματικές ενέργειες και οικονομικά σκάνδαλα, που έχουν αρχίσει να «χτυπούν» διάφορα σημεία του πλανήτη. Σύντομα, διαπιστώνουν ότι όλα αυτά τα φαινομενικά τυχαία συμβάντα είναι το πρελούδιο ενός μεγάλου τρομοκρατικού σχεδίου παγκόσμιας κλίμακας. Η υπόθεση μάλιστα γίνεται ακόμα πιο περίπλοκη, όταν ανακαλύψουν ότι πίσω από το μεγάλο σχέδιο κρύβεται μια παγκόσμια απειλή, που ακούει στο όνομα του καθηγητή Τζέιμς Μοριάρτι. Όμως, ο πανούργος καθηγητής – γνωστός και ως Μέγας Ναπολέων του εγκλήματος, είναι πολύ δύσκολο να εντοπιστεί, αφού το σατανικό μυαλό του συναγωνίζεται επάξια το πολυμήχανο μυαλό του Σέρλοκ Χολμς…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζουντ Λο, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Νούμι Ράπας.

*OPEN, Τετάρτη 27/11, στις 21:00

«47 Ronin» (2013) σε σκηνοθεσία Καρλ Ρινς

Μία ομάδα εξόριστων Σαμουράι επιδιώκουν να αποκαταστήσουν την τιμή τους και να εκδικηθούν τον προδότη που ευθύνεται για τον θάνατο του Δασκάλου τους. Ο Κάι είναι ο συμπολεμιστής τους, που θα τον αμφισβητήσουν, ειδικά όταν ερωτευτεί την Μίκα, την κόρη του αφέντη τους.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Ρίνκο Κικούτσι, Χιρογιούκι Σανάντα, Ταντανόμπου Ασάνο, Κο Σιμπασάκι

*STAR, Τετάρτη 27/11, στις 23:00

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς 

Όταν το πλήρωμα του θρυλικού Έντερπραϊζ καλείται να επιστρέψει στη Γη, ανακαλύπτει πως μια τρομοκρατική δύναμη που προέρχεται από την ίδια την οργάνωσή τους, απειλεί τον κόσμο με πλήρη καταστροφή. Έτσι, ο κυβερνήτης Κερκ αναλαμβάνει να ηγηθεί των συντρόφων του στη μάχη τους να αποτρέψουν έναν θανάσιμο κίνδυνο που απειλεί όλη την ανθρωπότητα.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 27/11, στις 23:00