Ποια Black Friday; Στη Θεσσαλονίκη κάνουν… Book Friday

«Για να περάσουν οι μέρες διαβάζοντας και όχι ξοδεύοντας» οι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς βγάζουν τη γλώσσα στη Black Friday.

Τέλεια ιδέα να απαντήσουν στη Black Friday με… Book Friday είχαν οι υπεύθυνοι των βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς στη Θεσσαλονίκη, και δεν θα το κρύψουμε, χειροκροτάμε όρθιοι από τη στιγμή που το διαβάσαμε.

Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου, το κοινό της κεντρικής βιβλιοθήκης Καλαμαριάς και των πέντε παιδικών βιβλιοθηκών του δήμου, θα μπορεί να δανειστεί με μία κάρτα μέχρι 15 βιβλία και να τα επιστρέψει μέσα σε 30 εργάσιμες μέρες.

«Με όλο αυτόν τον χαμό που γίνεται για την αυριανή μέρα, αποφασίσαμε να το διακωμωδήσουμε και να προχωρήσουμε για πρώτη φορά σε αυτή τη δράση, σε όλες τις βιβλιοθήκες του δήμου» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η βιβλιοθηκονόμος Χριστίνα Γραμμένα, διευκρινίζοντας ότι ο δανεισμός σε καθημερινή βάση, αφορά μέχρι έξι βιβλία για 15 εργάσιμες μέρες.

Η πρωτοβουλία έχει ήδη τεράστια ανταπόκριση, σημειώνει η ίδια, καθώς οι βιβλιοθήκες έχουν δεχτεί δεκάδες τηλεφωνήματα από κόσμο που θέλει να μάθει αν η δράση θα συνεχιστεί και μετά την Book Friday.

Ο δήμος Καλαμαριάς, εκτός από την κεντρική βιβλιοθήκη στην οδό Αργυρουπόλεως, διαθέτει άλλες πέντε παιδικές βιβλιοθήκες, την Δαήδειο, στην οδό Ελλησπόντου, τη Δανιηλίδειο, στην Αιμ. Γρεβενών, στο Καραμπουρνάκι και την Κηφισιά και στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στην Καλαμαριά. Ο Δήμος δίνει κάθε χρόνο 2.500 ευρώ σε κάθε παιδική βιβλιοθήκη για την αγορά νέων βιβλίων, και άλλα 3.000 ευρώ για τον ίδιο σκοπό στην κεντρική βιβλιοθήκη.

Από εμάς, ένα μεγάλο μπράβο.