6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η αγαπημένη μας Παρασκευή, ήρθε και πάλι και εμείς φυσικά θα την υποδεχτούμε με μία από τις ταινίες που θα προβληθούν σήμερα στην μικρή μας οθόνη.

«Πολυξένη» (2017) σε σκηνοθεσία Δώρας Μασκλαβάνου – Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ένα ζευγάρι επιφανών Κωσταντινοπολιτών, υιοθετούν μια ορφανή ελληνοπούλα, απ’ τον “άγιο” τόπο της καταγωγής τους. Της προσφέρουν ένα ισχυρό όνομα και επιζητούν την αφοσίωσή της στα γειρατιά τους. Έτσι, το 1955, η 12χρονη τότε Πολυξένη, αποχωρίζεται αναγκαστικά το μικρότερο αδερφό της στο ορφανοτροφείο και ξεκινά μια νέα ζωή με άριστες προδιαγραφές. Μορφώνεται, ονειρεύεται και διεκδικεί τη ζωή, χωρίς να μπορεί να υποψιαστεί και να διαχειριστεί το σχέδιο εξόντωσης που στήνεται πίσω απ’ την πλάτη της με στόχο την κληρονομιά της. Το κορίτσι «λεία», ζει για πάντα, με την αθωότητα της παιδικής της ηλικίας. Ερωτεύεται τον Κερέμ σναγνωρίζοντας σ’ αυτόν την κοινή μοίρα του ταπεινού, μοναχού ανθρώπου. Μια άνιση, απαγορευμένη και αδιέξοδη αγάπη, που γκρεμίζεται βίαια. Και η ΠΟΛΥΞΕΝΗ –πολύ ξένη- θυσιάζεται ανελέητα στο “πανηγύρι της ματαιοδοξίας” ενός περιβάλλοντος αθλίων ανθρώπων.

Παίζουν: Κάτια Γκουλιώνη Özgür Emre Yıldırım Λυδία Φωτοπούλου Ακύλλας Καραζήσης Νίκος Χατζόπουλος Αλέξανδρος Μυλωνάς Υβόννη Μαλτέζου Ερρίκος Λίτσης Χριστίνα Σανλίογλου

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 29/11, στις 22:00

«Το προφίλ του Τζοσούα» (2018) Jochen Alexander Freydank

Ο συγγραφέας Max είναι ένας νομοταγής πολίτης. Καθόλου δεν φαντάζεται ότι θα διαπράξει ένα έγκλημα τόσο εξωφρενικό Ωστόσο, άλλοι άνθρωποι φαίνεται να το γνωρίζουν ήδη και θέλουν να τον σταματήσουν πριν να είναι πολύ αργά. Ο Μax αφήνει την υιοθετημένη κόρη του Jola σπίτι για να εξετάσει ένα περίεργο τηλεφώνημα που παίρνει. Όταν επιστρέφει, βρίσκει την κόρη του λιπόθυμη – το τμήμα νεολαίας τον κατηγορεί για κακοποίηση και θέλει να την απομακρύνει από αυτόν. Φεύγει με τη Jola, αλλά το αυτοκίνητό τους σαμποτάρεται από έναν εξωτερικό χάκερ και έχουν ένα ατύχημα. Ο Max ξυπνά στο νοσοκομείο – δεν υπάρχει κανένα σημάδι της Jola. Έχει απαχθεί; Ποιοι είναι οι μυστηριώδεις διώκτες του; Και ποιος ή τι είναι ο Joshua; Ο Max πρέπει να φτάσει στο όριο για να αποκαλύψει τη συνωμοσία… Αυτό το θρίλερ ασχολείται με ένα εκρηκτικό θέμα που είναι ήδη τρομακτικά πραγματικό: προληπτική αστυνόμευση .Βασισμένο στο bestseller από τον διεθνώς επιτυχημένο συγγραφέα θρίλερ Sebastian Fitzek.

Παίζουν: Torben Liebrecht, Franziska Weisz, Lina Hüesker

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 29/11, στις 23:00

«Διπλή παγίδα» (1999) σε σκηνοθεσία Τζον Άμιελ

Μια υπάλληλος ασφαλιστικής εταιρείας προσπαθεί να παγιδεύσει το μεγαλύτερο ληστή έργων τέχνης, προτείνοντάς του να κάνουν μαζί μια εντυπωσιακή ληστεία. Παγίδα που σταδιακά ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια σας και γοητεύει, σαγηνεύει και ξεχωρίζει! Τελικά όμως, ποιος παγιδεύει ποιον;

Παίζουν: Σον Κόνερι, Κάθριν Ζέτα-Τζόουνς, Βινγκ Ρέιμς, Γουίλ Πάτον

*OPEN, Παρασκευή 29/11, στις 21:00

«Τηλε…Φονικός Θάλαμος» (2002) σε σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Ο Στου, ένας δημοσιοσχετίστας που διάγει μια ψεύτικη και γεμάτη ψέματα ζωή, βρίσκεται παγιδευμένος σε έναν τηλεφωνικό θάλαμο στη Νέα Υόρκη, καθώς ένας άγνωστος, που μόλις σκότωσε έναν περαστικό, τον σημαδεύει με καραμπίνα. Ένας αγωνιώδης διάλογος ξεκινά ανάμεσα στους δύο άνδρες, ενώ η αστυνομία έχει περικυκλώσει το θάλαμο, νομίζοντας ότι ο Στου είναι ο δολοφόνος.

Παίζουν: Κόλιν Φάρελ, Φόρεστ Γουίτακερ, Κέιτι Χολμς.

*OPEN, Παρασκευή 29/11, στις 23:15

«Εκτός εαυτού» (2015) σε σκηνοθεσία Ταρσέμ Σινγκ

Όταν ο μεγιστάνας ακινήτων Ντάμιαν Χέις, μαθαίνει ότι έχει καρκίνο σε τελικό στάδιο, τον προσεγγίζει κρυφά ο μυστηριώδης Δρ Αλμπράιτ. Ο γιατρός τού προσφέρει την ευκαιρία να συνεχίσει να ζει με τη βοήθεια μιας διαδικασίας, που μεταφέρει τη δική του συνείδηση σε ένα ξένο αλλά νέο και υγιές σώμα. Η μόνη προϋπόθεση είναι ότι για τη διατήρηση του απορρήτου του προγράμματος, ο Ντάμιαν θα χρειαστεί να κόψει όλους τους δεσμούς του με την προηγούμενη ζωή του. Ο Ντάμιαν αποφασίζει να δοκιμάσει αυτή τη διαδικασία με τις όποιες συνέπειες. Με νέο πρόσωπο πλέον και με νέο όνομα, Έντουαρντ Κίτνερ, ξεκινάει μια νέα ζωή. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως θα ήθελε και σύντομα θα αντιληφθεί το σκληρό τίμημα της αθανασίας…

Παίζουν: Ράιαν Ρέινολντς, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Νάταλι Μαρτίνεζ, Μάθιου Γκραντ

*STAR, Παρασκευή 29/11, στις 21:00

«Ψυχρά και ανάποδα» (2013) σε σκηνοθεσία Κρις Μπακ, Τζένιφερ Λι

Οι μαγικές ικανότητες της νεαρής βασίλισσας Έλσα γίνονται ανεξέλεγκτες και παγώνουν ολόκληρο το βασίλειο της Άρεντελ. Εκείνη αποσύρεται απογοητευμένη στα βουνά, αλλά η αδελφή της Άννα μαζί με τον πωλητή πάγου Κριστόφ και τον ομιλούντα χιονάνθρωπο Όλαφ ξεκινούν να τη βρουν και να λύσουν τα μάγια.

*ALPHA, Παρασκευή 29/11, στις 21:50