Η ζωή ξέρει τι δίνει, τι παίρνει και τι επιστρέφει πίσω

Τίποτα στη ζωή δεν είναι εύκολο. Τίποτα δε σου χαρίζεται απλόχερα. Τίποτα δε κατακτιέται, χωρίς κόπο και προσπάθεια.

Μη κατηγορείς λοιπόν τον εαυτό σου. Μη τον στήνεις στο τοίχο και τον κατακεραυνώνεις, γιατί ακόμα δε μπόρεσες να εκπληρώσεις, όλα τα όνειρα που είχες φυλαγμένα στο συρτάρι σου. Μη τον υποτιμάς λέγοντας τον, πως δε μπόρεσες ή δε κατάφερες όλα αυτά που επιθυμούσες, πως δε θέριεψαν οι λαχτάρες σου ακόμα γι αυτά που αγαπάς.

Δώσε λίγο περισσότερο χρόνο και χώρο σε αυτό που ονειρεύεσαι να γίνει. Δείξε υπομονή και προσμονή. Θάρρος, πυγμή και ελπίδα στο αύριο που θα ρθει. Δώσε στη καθημερινότητά σου, την ευκαιρία να συνεχίσει τη προσπάθεια που κάνει. Μη τη σταματάς για να ρίξεις λάσπη σε ότι εμπόδιο βρεθεί στο διάβα σου. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να αλλοιώνεις το χαρακτήρα σου, σε ότι δε ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία σου.

Θυμήσου, πως άντεξες. Πως πολέμησες με το σπαθί σου για ότι καλό και ότι κακό ήρθε να σε βρει. Μη ξεφεύγεις από το στόχο που έχεις βάλει πλώρη να κατακτήσεις. Άσε τις ώρες να περνούν. Ακόμα και τις μέρες, τις εποχές και τα χρόνια να διαδέχονται το ένα το άλλο, χωρίς τύψεις , γιατί ο καιρός μπορεί να περνάει αλλά εσύ σίγουρα χαράζεις το δρόμο σου κάθε λεπτό.

Ίσως βαρεθείς το ξέρω, ίσως προδοθείς, αδικηθείς και αδειάσεις. Ίσως ξεφύγεις για λίγο αλλά πάλι θα τον βρεις το δρόμο να επιστρέψεις πίσω. Εκεί που είχες βάλει σκοπό να φτάσεις. Μη δειλιάσεις, απλά συνέχισε.

Έχε εμπιστοσύνη όμως και στη ζωή. Ξέρει τι δίνει, τι παίρνει και τι γυρνάει πίσω. Δώσε της το τιμόνι και απλά βάδισε μαζί της. Θα νιώθεις την αλήθεια κάθε μέρα και από λίγο. Τίποτα δε κρύβεται όταν έχει φως και λάμπει.

Μέχρι να φανείς όμως και εσύ δυνατός, συνέχισε. Συνέχισε να προσπαθείς, να παλεύεις και να μοιράζεσαι.

Όσο η επιθυμία και η λαχτάρα για αυτό που ονειρεύεσαι παραμένουν ζωντανά, τίποτα δε τελειώνει, απλά όλα αρχίζουν. Βήμα- βήμα, μέχρι να πας εκεί που αγαπάς.

Βασιλική Κοτλίτσα