Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας, κ. Συμεών παίζει μπάλα με τα παιδιά (video)

«Αυτός ο αγώνας είναι καλύτερος από το Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ» 

«Γκολ στις καρδιές μας» από τον άνθρωπο και Μητροπολίτη Φθιώτιδας με αφορμή το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα κατηχητικών σχολείων…

Ημέρα χαράς και παιχνιδιού ήταν το Σάββατο το πρωί για τα παιδιά των κατηχητικών σχολείων της Ιεράς Μητρόπολης Φθιώτιδας, καθώς με την ευθύνη του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας, στο πλαίσιο των δράσεων τού Γραφείου Νεότητας, διεξήχθη μεταξύ τους πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Οι αγώνες έγιναν στα γήπεδα της Ακαδημίας «Σερπάνος» με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Φθιώτιδας, κ. Συμεών, που παραβρέθηκε τόσο κατά την έναρξη του τουρνουά, όσο και στον τελικό.

Δίνοντας πρώτος το παράδειγμα της ταπεινότητας, αλλά δείχνοντας και την αγάπη του για τα παιδιά, δε δίστασε να καθήσει «οκλαδόν» στο κέντρο του γηπέδου για να παρακολουθήσει τους αγώνες, ενώ λίγο αργότερα έδειξε και την άνεσή του με την μπάλα στα πόδια.

Παρά το άψογο στυλ, η ευστοχία του φάνηκε να τον έχει εγκαταλείψει, καθώς σκόραρε μόλις μία φορά και αυτή από… σπόντα. Υπήρχε όμως «επίσημη αιτιολογία» της αστοχίας του στο γήπεδο, καθώς όπως είπε αργότερα κατά την απονομή, αποκλειστική του επιθυμία είναι να σκοράρει στις καρδιές των πιστών.

Ο κ. Συμεών υπογράμμισε τη σημασία τέτοιων διοργανώσεων, αναφέροντας το σημαντικό ρόλο που παίζει το παιχνίδι ειδικά στην παιδική ηλικία και την αποστολή της Μητρόπολης να έχει κοντά της και να ενδιαφέρεται στη διαμόρφωση καλών Χριστιανών για την κοινωνία.

Αστειεύτηκε πολλές φορές με τα παιδιά, κάθισε μαζί τους οκλαδόν, σούταρε, έτρεξε και τους έδωσε την ευλογία του για να έχουν υγεία και να είναι κοντά στο Θεό. Μπορεί να μην ευστόχησε στα σουτ που επιχείρησε, όπως είπε όμως, προτιμά να βάζει γκολ στις καρδιές μας. «Ο δικός σας αγώνας είναι σίγουρα πιο σημαντικός από το παιχνίδι Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ…», είπε σε κάποια στιγμή ο Σεβασμιότατος  προκαλώντας τα χειροκροτήματα παιδιών και γονέων.

lamiareport.gr