Τα “Φιλαράκια” του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς

“3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα για την αναπηρία.”

Για 7η συνεχή χρονιά λειτουργεί στο 3ο Γυμνάσιο Καστοριάς το πρόγραμμα αγωγής υγείας “Τα φιλαράκια”.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης όλων των μαθητών. Οι εθελοντές μαθητές υποστηρίζουν συμμαθητές τους με δυσκολίες εντός και εκτός σχολικού πλαισίου. Προσπαθούμε να εμπνεύσουμε τα παιδιά, να ονειρευτούμε και να δημιουργήσουμε μαζί μία νέα κουλτούρα βασιζόμενη στον ΣΕΒΑΣΜΟ στον ΆΝΘΡΩΠΟ.

Τα “Φιλαράκια του 3ου Γυμνασίου Καστοριάς” βρεθήκανε μετά από πρόσκληση του Διευθυντή κ. Τζιλινη στο Ενιαίο ειδικό επαγγελματικό γυμνάσιο-λύκειο Καστοριάς. Ακούσανε με ενδιαφέρον και συγκίνηση τις αδερφές Τσιόλα, Καστοριανές αθλήτριες (με κώφωση) να μιλούν για τις δυσκολίες ένταξης που αντιμετώπισαν ως παιδιά πριν από είκοσι χρόνια περίπου στην πόλη μας.

Παίξανε διαδραστικά παιχνίδια κατανόησης της αναπηρίας και γνωρίσανε τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες που θα υποστηρίξουν φέτος μέσα από αθλητικές δραστηριότητες στο πλαίσιο των special Olympics unified. Γιατί ο αθλητισμός ενώνει.
Ήταν μια γεμάτη μέρα. Μια πρώτη μέρα από τις πολλές που θα ακολουθήσουν.

Ευχαριστούμε θερμά τον Διευθυντή και το Ειδικό εκπαιδευτικό προσωπικό του Ειδικού Γυμνασίου-Λυκειου, τη Διευθύντρια του πάντα φιλόξενου 4ου Γυμνασίου, τον Διευθυντή του σχολείου μας κ. Σερδενη και φυσικά τους εθελοντές μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας, τα “φιλαράκια του 3ου Γυμνασίου” και τους νέους μας φίλους, τον Οδυσσέα, τη Μαριάνθη, την Αναστασία, την Ιωάννα, τον Ηλία, τον Βασίλη και όλα τα άλλα παιδιά για την υπέροχη μέρα!

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Μάρθα Κούστα, Κούλα Νεοφύτου, Ξανθίππη Μπαλλή, Καλλινίκη Παπαδημητρίου