4 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Τετάρτη έφτασε! Γιαυτό βάλε μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη, κάλεσε τα φιλαράκια σου, παράγγειλε το αγαπημένο σου σνακ. Και μετέτρεψε μια απλή μέρα στο απόλυτο movienight.

«Ορλάντο» (1992) σε σκηνοθεσία Σάλι Πότερ

Το κλασικό μυθιστόρημα της Βιρτζίνια Γουλφ στην υπέροχη διασκευή της Σάλι Πότερ είναι η ιστορία του αθάνατου Ορλάντο που, σε μια επική διαδρομή, ψάχνει τον έρωτα και την ελευθερία. Αρχίζει το ταξίδι του στην αυλή της Ελισάβετ σαν άντρας και το τελειώνει 400 χρόνια αργότερα, σαν γυναίκα. Αναζητώντας μια Ρωσίδα πριγκίπισσα διασχίζει τον παγωμένο Τάμεση μέχρι την κεντρική Ασία, εκεί αλλάζει φύλο και μέσα από τον έρωτα και την απώλεια στη Βικτωριανή εποχή και μετά στη μητρότητα και τον πόλεμο, στον εικοστό αιώνα μέχρι το σήμερα.

Παίζουν: Τίλντα Σουίντον, Μπίλι Ζέιν, Τζον Γουντ, Χιθκοτ Ουίλιαμς, Κουέντιν Κρισπ.

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 4/12 στις 23:00

«Χόμπιτ: Ένα Αναπάντεχο Ταξίδι» (2012) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Ο Μπίλμπο Μπάγκινς, ένα φιλήσυχο χόμπιτ, εκστρατεύει με τον Γκάνταλφ και μια ομάδα νάνων για το Μοναχικό Βουνό, προσπαθώντας να πάρει πίσω το θησαυρό τον οποίο έκλεψε ο τρομερός δράκος Σμογκ. Με τους: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν ΜακΚέλεν, Κεν Στοτ, Κέιτ Μπλάνσετ, Χιούγκο Γουίβινγκ, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ

*OPEN, Τετάρτη 4/12 στις 21:00

«Star Trek» (2009) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Ο Κιρκ είναι ένας τολμηρός και ριψοκίνδυνος νέος που αναζητά σκοπό στη ζωή του. Ο Σποκ, που είναι κατά το ήμισυ γήινης καταγωγής, μεγαλώνει στον πλανήτη Βούλκαν και είναι ο πρώτος του είδους του που γίνεται δεκτός στην Ακαδημία Στάρφλιτ. Ο Κιρκ και ο Σποκ είναι ανάμεσα στους επίλεκτους που θα στελεχώσουν το πλήρωμα του πιο προηγμένου διαστημόπλοιου, του USS Έντερπραϊς. Πρωταγωνιστούν: Κρις Πάιν, Ζάκαρι Κουίντο, Σάιμον Πεγκ, Έρικ Μπάνα, Γουινόνα Ράιντερ, κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 4/12 στις 23:00

«SAN ANDREAS: επικίνδυνο ρήγμα» (2015) σε σκηνοθεσία Μπραντ Πέιτον

Μετά την ενεργοποίηση του θανάσιμου ρήγματος του Αγίου Ανδρέα και τον σεισμό 9 ρίχτερ, που προκάλεσε στην Καλιφόρνια, ένας διασώστης πιλότος ελικοπτέρου και η εν διαστάσει σύζυγος του αποφασίζουν να συνταξιδέψουν από το Λος Άντζελες στο Σαν Φρανσίσκο, για να σώσουν τη μοναχοκόρη τους. Αλλά το επικίνδυνο ταξίδι τους προς τα βόρεια είναι μόνο η αρχή. Τη στιγμή που πιστεύουν πως τα χειρότερα πέρασαν, θα συνειδητοποιήσουν πως τα δύσκολα μόλις ξεκίνησαν… Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Αλεξάντρα Νταντάριο

*STAR, Τετάρτη 4/12 στις 23:00