Με ανανεωμένη διάθεση οι δράσεις της Δημοτικής Βιβλιοθήκης τον Δεκέμβριο

Πρόγραμμα Δεκεμβρίου

Καλά Χριστούγεννα!!!

Τετάρτη 4 Δεκέμβρη  6.00 μ.μ

Οι γιορτές  ξεκινούν… καλικάντζαροι, μάγισσες και ξωτικά ,

ακόμη και μικρά παιδιά.. ελάτε στη βιβλιοθήκη με χαρά

να στολίσουμε το χώρο μας θα μας βοηθήσει η Μαρία και η Χαρά

Για όλα τα παιδιά 

 

Παρασκευή 6 Δεκέμβρη  6.00 μ.μ

«Ένα δώρο για τον καθένα» της Rosalind Beardshaw

Πόσα δώρα μπορεί να φτιάξει κανείς μ’ ένα ρολό ύφασμα που είναι κόκκινο, ζεστό και τόσο, μα τόσο Χριστουγεννιάτικο; ! Μια ζεστή, τρυφερή ιστορία που μιλάει για την αξία του δώρου και τη χαρά που νιώθει ο καθένας μας όταν δίνει.

Με την αγαπημένη μας Γεωργία Τούφα

Για παιδιά 4-8 ετών

 

Τετάρτη 11 Δεκέμβρη  6.00 μ.μ

Το δέντρο των ευχών..ευχούλες από εσάς για όλους όσους αγαπάτε.

Στολίζουμε την πλατεία της Ομόνοιας με τις δικές μας ευχές!!!

Για όλα τα παιδιά

Παρασκευή 13 Δεκέμβρη  6.00 μ.μ

Η κεραμίστρια Carla Blasco μας μαθαίνει να κατασκευάσουμε  χριστουγεννιάτικα στολίδια από ανακυκλώσιμα υλικά .Φέρτε μαζί σας ότι σας περισσεύει στο σπίτι.

Για όλα τα παιδιά

Τετάρτη 18 Δεκέμβρη  6.00 μ.μ

Χριστουγεννιάτικη ταινία για μικρούς και μεγάλους

Για  όλα τα παιδιά

Παρασκευή 20 Δεκέμβρη  6.00 μ.μ

Χριστουγεννιάτικη μουσικοκινητική παράσταση «Ο φον Κουραμπιές εναντίον  κόμη Μελομακαρόνη»  με τους μουσικούς Ελπίδα & Άγγελο Σίσκου

Για  όλα τα παιδιά

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί σας περιμένουμε και φέτος στην Δ.Β.Κ στις δράσεις του Δεκέμβρη  κάθε Τρίτη και Πέμπτη!

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καστοριάς  προκειμένου να φέρει κοντά της τους μαθητές και να ενισχύσει την φιλαναγνωσία, σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα αυτό!

  1. Το δέντρο των ευχών

Μία φορά κάθε χρόνο ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα κι όσες ευχές προλάβεις να ευχηθείς, εκείνη τη στιγμή, πραγματοποιούνται. Αυτά τα Χριστούγεννα η Δημοτική Βιβλιοθήκη  Καστοριάς προσκαλεί τα παιδιά όλων των σχολείων να συμμετέχουν

σε ένα δημιουργικό εργαστήριο ευχών που  θα πραγματοποιηθεί.

Το εργαστήριο θα στηρίζεται πάνω σε αποσπάσματα από βιβλία που τα παιδιά θα πρέπει να μετατρέψουν σε μια ευχή για το νέο έτος.

Χρησιμοποιώντας φράσεις και λέξεις αγαπημένων βιβλίων και συγγραφέων , θα συντάξουμε πρωτότυπες, τρελές, αστείες, σοβαρές, μεγάλες και μικρές ευχές για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά!
Οι ευχές των παιδιών  θα κρεμαστούν σε δέντρα  ενός πάρκου της πόλης μας.

«Το Δέντρο των Ευχών» περιμένει τους μικρούς φίλους του για να το «στολίσουν», σε ένα παιχνίδια φαντασίας και ευρηματικότητας με αφορμή τις γιορτινές ημέρες!

 2.Το παλάτι της μνήμης

Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό, μπορεί κανείς να φυλάει εικόνες που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα!
Στο  εργαστήρι τα παιδιά θα ξεναγήθουν  στα μονοπάτια του μυαλού , μέσα από παιχνίδια μνήμης, μνημοτεχνικές στρατηγικές, που μας έρχονται από τον 6ο π.Χ. αιώνα από τον λυρικό ποιητή Σιμωνίδη τον Κείο και στρατηγικές που εμπλουτίζουν την ικανότητα των παιδιών να δημιουργούν και να αποθηκεύουν ζωντανές αναμνήσεις, και να τις επαναφέρουν όποτε τις έχουν ανάγκη.

3.Εργαστήριο χαρτογραφίας αντίθετων κόσμων.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να φτιάξεις ένα χάρτη .Μπορείς να χαρτογραφήσεις την πόλη σου, την ημέρα σου, τα όνειρά σου, μια ανδρική και μία γυναικεία καρδιά, ένα χάρτη θησαυρού. Με σύμβολα και με χρώματα μπορείς εύκολα να πεις στον άλλο τι σκέφτεσαι!

Καλά Χριστούγεννα!!!!

Με υγεία και χαρά!!!!