Τα οκτώ μυστικά υλικά που θα απογειώσουν τα πιάτα σας

Τα «κόλπα» στη μαγειρική πάντα είναι καλοδεχούμενα προς πειραματισμό και δοκιμή. Μαζί, λοιπόν, με τα τρικ που μάθατε από τη μαμά σας και τη γιαγιά σας, σημειώστε και τα παρακάτω που υπόσχονται να δώσουν περισσότερη νοστιμιά και σπιρτάδα στις συνταγές σας.

Βελτιώστε το γουακαμόλε σας με γιαούρτι
Το γιαούρτι και η ξινόκρεμα θα χαρίσουν οξύτητα στο γουακαμόλε σας γι’ αυτό αξίζει να τα δοκιμάσετε. Απλώστε λίγο χαρτί κουζίνας ή φίλτρο καφέ στον πάτω από ένα στραγγιστήρι και τοποθετήστε το πάνω από ένα μπολ. Βάλτε μισό φλιτζάνι γιαούρτι πάνω στο φίλτρο ή το χαρτί κουζίνας, καλύψτε το και αφήστε το στο ψυγείο για 8 ώρες ή όλη τη νύχτα μέχρι να γίνει πιο πηχτό και κρεμώδες. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμείξτε όλα τα υλικά για το γουακαμόλε σας κι έπειτα προσθέστε το γιαούρτι σας και ½ φλιτζάνι ξινόκρεμα για να φτιάξετε το τέλειο ντιπ.

Βάλτε λεμόνι στα ζυμαρικά
Όταν βράζετε τα ζυμαρικά σας, αντί για αλάτι δοκιμάστε να χρησιμοποιήσετε τον χυμό από μισό λεμόνι. Θα δώσει ένταση στο αποτέλεσμα και θα σας βοηθήσει να μειώσετε την πρόσληψη αλατιού στη διατροφή σας.

Βάλτε καφέ στα μπαχαρικά σας
Δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο καφέ στο μείγμα μπαχαρικών σας για πιο πλούσια, αρωματική γεύση. Μπορείτε, για παράδειγμα, να δοκιμάσετε λίγο εσπρέσο ή άλλον καφέ, με πάπρικα, σκόνη τσίλι, κύμινο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέστε και λίγη ζάχαρη, αναμείξτε και πασπαλίστε την μπριζόλα σας για να γίνει πιο νόστιμη από ποτέ.

Βάλτε ξινόκρεμα στη σάλτσα των ζυμαρικών
Για να χαρίσετε στη σάλτσα σας πλούσια γεύση, ανακατέψτε ¼ του φλιτζανιού ξινόκρεμα, ανά 2 φλιτζάνια σάλτσας. Μαγειρέψτε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ξινόκρεμα να αναμειχθεί με τη σάλτσα και κρατήστε τη ζεστή σε αυτή τη θερμοκρασία, χωρίς να βράσει για να μην έχετε πρόβλημα με την ξινόκρεμα.

Βάλτε σάλτσα μήλου στα κεφτεδάκια σας
Σας αρέσουν τα ζουμερά κεφτεδάκια; Αναμείξτε 700 γραμμάρια μοσχαρίσιο κιμά με 2 ελαφρώς χτυπημένα αυγά, 1 φλιτζάνι τρίμμα φρυγανιάς, 1 φλιτζάνι σάλτσα μήλου, 1 κ.γ. αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Πλάστε τα κεφτεδάκια σας, περάστε τα από αλεύρι, βράστε τα στην κατσαρόλα κι έπειτα προσθέστε την αγαπημένη σας σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν μέχρι να μαγειρευτούν. Τη σάλτσα μήλου μπορείτε να τη φτιάξετε ξεφλουδίζοντας και κόβοντας σε μικρότερα κομμάτια 7 μήλα, τα οποία θα βάλετε σε μια κατσαρόλα, θα τους προσθέσετε χυμό λεμονιού από 1 λεμόνι, 1 κ.γ. κανέλα, λίγο μέλι και ½ φλιτζάνι νερό. Βράστε τα σε χαμηλή φωτιά και μετά την πρώτη βράση σκεπάστε τη κατσαρόλα και αφήστε για περίπου 20 λεπτά. Στη συνέχεια, λιώστε τα μήλα σας και συνεχίστε να τα μαγειρεύετε για 10 λεπτά ακόμη κι έπειτα με ένα μπλέντερ πολτοποιήστε τα.

Βάλτε ντρέσινγκ σαλάτας στη σούπα σας
Την ώρα που η σούπα σας φτάνει στο τέλος του μαγειρέματος, μπορείτε να της προσθέσετε λίγο από το αγαπημένο σας ντρέσινγκ, π.χ. blue cheese, για έξτρα γεύση. Προσέξτε, μόνο, μην το παρακάνετε!

Δοκιμάστε τσάι και χυμό στη σάλτσα σας
Χρησιμοποιήστε το τηγάνι που μαγειρέψατε το κοτόπουλο ή το χοιρινό σας και σοτάρετε 1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι, σε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέστε 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου, ¾ του φλιτζανιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι και 2 φακελάκια τσάι Earl Grey. Βράστε τα όλα μαζί μέχρι το περιεχόμενο να μειωθεί στα ¾ του φλιτζανιού. Αφαιρέστε τα φακελάκια με το τσάι και ανακατέψτε προσθέτοντας 1 ½ κ.γ. τσάι και 1 κ.σ. ανάλατο βούτυρο.

Βάλτε ψωμί στο γκασπάτσο σας
Οι περισσότερες σούπες είναι εμπλουτισμένες με κρέμα και ένα μείγμα από βούτυρο και αλεύρι. Αν θέλετε να δώσετε στην κρύα σούπα σας, όμως, μια διαφορετική πυκνότητα, δοκιμάστε το ψωμί.Κόψτε μια φέτα ψωμί σε κομμάτια και πολτοποιήστε την μαζί με τα λαχανικά για την ιδανική υφή.

clickatlife