Μαζεύει καπάκια… Χαρίζει χαμόγελα ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καστοριάς

Πρωτοπόρος στην προσπάθεια “Μαζεύω Καπάκια…Χαρίζω Χαμόγελα”  πέντε χρόνια τώρα είναι ο Σύλλογος Νεφροπαθών Καστοριάς, όπου για άλλη μία φορά κατάφερε με την βοήθεια του κόσμου να συγκεντρώσει μια μεγάλη ποσότητα από καπάκια.

Ο Σύλλογος, με φορτηγό της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, παρέδωσε σήμερα 9 Δεκεμβρίου στον σταθμό ανακύκλωσης Θεσσαλονίκης τα καπάκια, τα οποία συγκεντρώθηκαν με την συνδρομή σχολείων, σωματείων, πολιτιστικών – αθλητικών συλλόγων και των πολιτών της Καστοριάς για αναπηρικό καροτσάκι.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους της δράσης:

Σκοπός μας είναι η συλλογή όσο το δυνατόν περισσότερων καπακιών, τα οποία ανακυκλώνουμε και με τα χρήματα που παίρνουμε απ’ αυτά, αγοράζουμε αναπηρικά αμαξίδια.

Τα αμαξίδια τα δίνουμε στο νοσοκομείο,στο γηροκομείο και όπου υπάρχει ανάγκη, σε παιδιά ή ενήλικες. Δίνεται προτεραιότητα σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, σε μια κοινωνία που δυστυχώς είναι γεμάτη κενά και παραλήψεις.

Η αλήθεια είναι ότι τη συγκεκριμένη δράση την έχουν αγκαλιάσει οι πολίτες της Καστοριάς,  που έχουν έντονο το συναίσθημα της αλληλεγγύης και συλλέγουν καπάκια, με σκοπό να συνδράμουν στην δράση “Μαζεύω Καπάκια…Χαρίζω Χαμόγελα”. Ειδικά τα παιδιά!”

Η συλλογή των πλαστικών καπακιών συνεχίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Καστοριάς, που προσπαθεί μέσα από αυτή την δράση να αλλάξει τη ζωή του διπλανού μας. Βοήθησε κι εσύ.

Βοηθήστε εκείνους που για οποιονδήποτε λόγο βρέθηκαν σ’ ένα αναπηρικό αμαξίδιο, χαρίστε τους με το καπάκι του νερού σας, στιγμές ανεξαρτησίας.

Τα καπάκια για όσους ενδιαφέρονται θα συνεχίσουν να συγκεντρώνονται στα γραφεία του συλλόγου, Αγίου Αθανασίου 18 και σε πολλά σημεία της πόλης.

Όλοι μας μπορούμε να βοηθήσουμε!