Επίδομα παιδιού: Πότε γίνεται η πληρωμή του Α21 για την στ΄ δόση

Πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων η πληρωμή της στ΄ δόσης για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ

Στις 24 Δεκεμβρίου θα καταβληθούν η στ΄ δόση για το επίδομα παιδιού Α21 από τον ΟΠΕΚΑ με την πίστωση των χρημάτων να ξεκινάει από την προηγούμενη ημέρα τις απογευματινές ώρες και συγκεκριμένα στις 23 Δεκεμβρίου 2019 με τα χρήματα να είναι διαθέσιμα από τα ΑΤΜ ορισμένων τραπεζών.

Από τον νέο χρόνο όμως οι δικαιούχοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι επίκεινται αλλαγές στο επίδομα.

Ειδικότερα ο ΟΠΕΚΑ θα διασταυρώνει ηλεκτρονικά τα δηλωθέντα στοιχεία από τους αιτούντες του επιδόματος παιδιού με τις διαθέσιμες ηλεκτρονικές βάσεις δεδομένων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.), του πληροφοριακού συστήματος «Μητρώο Πολιτών» του Υπουργείου Εσωτερικών, των Μητρώων του Εθνικού Συστήματος Πληρωμών Συντάξεων, των πληροφοριακών συστημάτων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. (Η.ΔΙ.Κ.Α.), του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (Ο.Α.Ε.Δ.), της Ελληνικής Αστυνομίας, των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), καθώς και κάθε άλλης δημόσιας αρχής.

Παράλληλα το Επίδομα παιδιού θα χορηγείται στους δικαιούχους που έχουν παιδιά που υποχρεούνται στην υποχρεωτική φοίτηση εφόσον υπάρχει εγγραφή σε σχολείο και δεν έχει μείνει στην ίδια τάξη λόγω του αριθμού απουσιών. Επίσης θα χορηγείται σε πολίτες άλλων κρατών που διαμένουν νόμιμα και μόνιμα στην Ελλάδα δέκα έτη πριν από το έτος υποβολής της αίτησης.