Καστοριά: Οι φιλοξενούμενοι αναβιωτές της 11ης Νοεμβρίου – (φωτογραφίες)

Για να γίνει κάποιος reenactor/αναβιωτής απαιτεί μια άσβεστη δίψα για την ιστορία. Πρόκειται πραγματικά για ένα ταξίδι πίσω στο χρόνο. Όμως δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να μάθει κάποιος για την ιστορία πέρα από το να τη ζήσει από πρώτο χέρι ως αναβιωτής.

Η ιστορική αναβίωση είναι για πολλούς μια σοβαρή, αλλά ταυτόχρονα και διασκεδαστική δραστηριότητα. Οι περισσότεροι αναβιωτές παίρνουν σοβαρά τους ρόλους τους, την αγάπη τους αλλά και την υπερηφάνεια τους για την ιστορία που αντιπροσωπεύουν και προσπαθούν να το κάνουν όσο το δυνατόν ακριβέστερα.

Αυτό κάνει μια παρέα φίλων από τον Σύλλογο “Ιστορικής Αναβίωσης Βοστίτσα 1821”, που για την αγάπη τους προς την πατρίδα, “ζωντανεύει” την ιστορία με στόχο την αναβίωση της.

Αυτήν την παρέα προσκάλεσε ο Σύλλογος “Αθανάσιος Χριστόπουλος” στην Καστοριά και έλαβε δράση για την διπλή γιορτή της πόλης.  Στην απελευθέρωση από τον τουρκικό ζυγό το 1912 και στο πολιούχο Άγιο Μηνά που έχει την πόλη κάτω από την σκέπη του.

Και όπως είπαν και ίδιοι:  Η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο έντονη που την εισπράξαμε με τα πολλά ζεστά χειροκροτήματα νιώσαμε για μια ακόμα φορά δέος και τιμή. Να ευχαριστήσουμε και όλα τα μέλη του συλλόγου έναν έναν ξεχωριστά για την φιλοξενία τους και την αγάπη τους.
Τελικά όταν ενώνουμε τον βορρά με το Νότο μόνο υπέροχα πράγματα μπορούμε να κάνουμε γιατί η ιστορία μας είναι μεγάλη και όλοι μαζί μπορούμε να την διατηρήσουμε
.

Δείτε φωτογραφίες που ανάρτησαν πριν λίγες μέρες στο facebook