3 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ακόμα μια Πέμπτη έφτασε στο τέλος της! Για αυτό διάλεξε μια από τις παρακάτω ταινίες για να δεις στην μικρή σου οθόνη και μετέτρεψε μια απλή Πέμπτη στο απόλυτο movie night.

«Buena Vista social club» (1998-1999) σε σκηνοθεσία Βιμ Βέντερς- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Με ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο, ο Βιμ Βέντερς συνοδεύει τον παλιό του φίλο, κιθαρίστα και συνθέτη, Ράι Κούντερ, που είχε γράψει τη μουσική για την ταινία του «Παρίσι-Τέξας», σε ένα ταξίδι στην Αβάνα. Ο Κούντερ ήθελε να καταγράψει το υλικό του για το σόλο άλμπουμ του Ιμπραΐμ Φερέρ σε ένα στούντιο εκεί -μετά το πρώτο «Buena Vista Social Club», έναν δίσκο που ακόμη δεν είχε κυκλοφορήσει. Ο Βέντερς βυθίστηκε στον κόσμο των Κουβανών και της μουσικής τους. Κατά τη διάρκεια αρκετών μηνών παρακολούθησε και συνόδευσε τους μουσικούς – πρώτα στην Αβάνα και εβδομάδες αργότερα, τον Απρίλιο του 1998, στο ταξίδι τους στο Άμστερνταμ, για την πρώτη δημόσια συναυλία του συγκροτήματος (που δεν είχαν παίξει ποτέ μαζί εκτός στούντιο). Στη συνέχεια, τους ακολουθεί, τον Ιούλιο του 1998, στη θριαμβευτική συναυλία στο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης. Στο ντοκιμαντέρ αυτό γνωρίζουμε τους παλιούς ήρωες της παραδοσιακής μουσικής της Κούβας που μέχρι τότε ήταν εντελώς ξεχασμένοι και οι οποίοι, μέσα σε λίγους μήνες, έγιναν παγκοσμίως διάσημοι. «Νόμιζα ότι θα κάνω ένα απλό μουσικό ντοκιμαντέρ», είπε ο Βέντερς «και τελικά έγινα μάρτυρας ενός παραμυθιού που κανείς δεν μπορούσε να είχε φανταστεί.»

Παίζουν: Ιμπραΐμ Φερέρ, Κομπάι Σεγκούντο, Ράι Κούντερ, Ρούμπεν Γκονζάλεθ, Ομάρα Πορτουόντο, Μπαρμπαρίτο Τόρες, Ορλάντο «Τσατσαΐτο» Λόπες, Μανουέλ Γκαλμπάν, Οκτάβιο Καλντερόν, Γιοακίμ Κούντερ, Ρομπέρτο Γκαρσία, Σαλβαντόρ Ρεπιλάντο, Μπενίτο Σουάρεζ, Άνχελ Τέρι Ντομές, Κάρλος Γκονζάλες

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/12 στις 23:00

«Το κορίτσι στη φωλιά της σφήκας» (2009) σε σκηνοθεσία Ντάνιελ Άλφρεντσον

Η νεαρή Λίσμπεθ Σαλάντερ, μετά τη σφαίρα που δέχτηκε στο κεφάλι, αναρρώνει σε ένα νοσοκομείο. Βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση και όταν πάρει εξιτήριο, περιμένει τη δίκη της, κατηγορούμενη για τρεις δολοφονίες. Ο Μίκαελ πρέπει να αποδείξει την αθωότητά της, αλλά η Λίσμπεθ πρέπει να είναι διατεθειμένη να μοιραστεί τις λεπτομέρειες των ιδιαίτερων εμπειριών της με το δικαστήριο…

*STAR, Πέμπτη 12/12 στις 00:30

«Χόμπιτ: Η Ερημιά του Νοσφιστή» (2013) σε σκηνοθεσία Πίτερ Τζάκσον

Συνεχίζοντας την πορεία τους για το Μοναχικό Βουνό με τα Ορκ στο κατόπι τους, ο Μπίλμπο Μπάγκινς και παρέα των νάνων πρέπει να διασχίσουν το Δάσος του Μεγάλου Φόβου, ενώ ο Γκάλνταφ φεύγει για μια επείγουσα αποστολή στο νότο.

Παίζουν: Μάρτιν Φρίμαν, Ίαν Μακ Κέλεν, Ρίτσαρντ Άρμιτατζ, Κεν Σκοτ

*OPEN, Πέμπτη 12/12 στις 21:00