5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή είναι εδώ! Είτε έχεις κανονίσει νυχτερινή έξοδο με την παρέα σου αργά το βράδυ είτε η ζεστασιά του σπιτιού σου και οι πιτζάμες σου σε κέρδισαν. Μπορείς πάντα να δεις μια ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Νοκ αουτ» (1986) σε σκηνοθεσία Παύλος Τάσιος

Ένας νεαρός ηθοποιός, με τάσεις αυτοκτονίας, κάνει διάφορες απόπειρες εκ του ασφαλούς, αφού ξέρει ότι υπάρχει πάντα ο φίλος του για να τον σώζει. Η ζωή του θα αλλάξει εντελώς, όταν θα εμφανιστεί ένας άνδρας και θα του προσφέρει τις υπηρεσίες του, βοηθώντας τον να δώσει τέλος στη ζωή του. Ο ηθοποιός θα εκτιμήσει την αξία της ζωής, θα βρει δουλειά και θα γυρίσει κοντά στην παλιά του αγαπημένη. Αυτό που αγνοεί είναι ότι ο άγνωστος εμφανίστηκε στη ζωή του, κατόπιν συνεννόησης με τον φίλο του. Είναι μια πονηρή ιδέα για να τον συνεφέρουν.

Παίζουν: Γιώργος Κιμούλης, Κώστας Αρζόγλου, Φάνης Χηνάς, Κατερίνα Ραζέλου, Χάρης Εμμανουήλ, Ελένη Ράντου, Κώστας Στεφανάκης, Μιχάλης Γούναρης, Τάνια Καψάλη, Χρύσα Σαμαρά, Γιάννης Θωμάς, Σταμάτης Παγασαίος, Αφροδίτη Καραγιάννη, Μαρία Κακάμπουρα, Ιωάννα Παπαβασιλείου, Εμμανουέλα Αλεξίου, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, Ρεβέκα Φράνη.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 13/12 στις 22:00

«Abduction» (2011) σε σκηνοθεσία Τζον Σίνγκλετον

Όταν αρχίζει να υποψιάζεται ότι οι άνθρωποι που τον μεγάλωσαν δεν είναι οι πραγματικοί του γονείς, ο 17χρονος Νέιθαν τους βλέπει να σκοτώνονται μπροστά στα μάτια του. Προσπαθώντας να μάθει την αλήθεια, τρέπεται σε φυγή καταδιωκόμενος από το FBI και μια ομάδα αδίστακτων δολοφόνων.

Παίζουν: Τέιλορ Λότνερ, Άλφρεντ Μολίνα, Λίλι Κόλινς

*OPEN, Παρασκευή 13/12 στις 21:00

«Εκτός ορίων» (2011) σε σκηνοθεσία Μαρκ Νέβελνταϊν και Μπράιαν Τέιλορ

Η ταινία χαρακτηρίστηκε “ακατάλληλη” λόγω σκηνών βίας, γυμνού και χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Σε πολλές σκηνές της ταινίας φαίνονται εικόνες και χαρακτήρες από το παιχνίδι Berzerk. Ο Τζέισον Στάθαμ έκανε μόνος του όλες τις σκηνές οδήγησης.

Ένας επαγγελματίας δολοφόνος ανακαλύπτει ότι ένας αντίπαλός του τον έχει δηλητηριάσει και η μοναδική του σωτηρία είναι να κρατάει την αδρεναλίνη του σε υψηλά επίπεδα.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Έιμι Σμαρτ, Ντιούιτ Γιόακαμ.

«The A team» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Κάρναχαν

Η ταινία ακολουθεί τα συναρπαστικά και τολμηρά κατορθώματα μιας δραστήριας ομάδας πρώην στρατιωτών των Ειδικών Δυνάμεων, που κατηγορούνται για ένα έγκλημα, το οποίο δε διέπραξαν. Χρησιμοποιούν τα μοναδικά τους ταλέντα και προσπαθούν να “καθαρίσουν” το όνομά τους και να βρουν τον αληθινό ένοχο. Ο Χάνιμπαλ Σμιθ, είναι ο άνθρωπος, που σχεδιάζει παράτολμες αποστολές, που απαιτούν σωστό timing και ασυνήθιστες δεξιότητες. Ο Τέμπλετον “Φέις” Πεκ, είναι αυτός, που μπορεί να προμηθεύσει την ομάδα με ό,τι χρειάζεται για τις επικίνδυνες ενέργειές της. Ο Μπ. Α. Μπαράκους, είναι ο οδηγός της ομάδας. Ο Μέρντοκ είναι ένας χαρισματικός πιλότος. Η Τσαρίσα Σόσα, είναι πρώην κοπέλα του Φέις, η οποία τώρα κυνηγά την ομάδα για το έγκλημα, που κατηγορείται. Ο Λιντς, είναι ένας μυστήριος υπάλληλος της CIA, που αποτελεί τον παίκτη-κλειδί στην πιο εκρηκτική αποστολή της ομάδας.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπράντλεϊ Κούπερ, Τζέσικα Μπίελ, Πάτρικ Γουίλσον

*STAR, Παρασκευή 13/12 στις 21:00

«COCO» (2017) σε σκηνοθεσία Λι Ούνκριτς- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ

Στη Σάντα Σισίλια του Μεξικού, ο μικρός Μιγκουέλ ζει με το όνειρο να γίνει βιρτουόζος μουσικός, παρά το γεγονός ότι για έναν μυστηριώδη λόγο η οικογένειά του έχει απαγορεύσει τη μουσική στο σπίτι εδώ και πολλά χρόνια. Στην προσπάθειά του να ακολουθήσει το μουσικό είδωλό του, τον Ερνέστο ντε λα Κρουζ και να αποδείξει το δικό του ταλέντο, κάποια τυχαία και αλλόκοτα γεγονότα θα τον οδηγήσουν στην φαντασμαγορική και πολύχρωμη Χώρα των Προγόνων. Όταν μάλιστα στο δρόμο του βρεθεί ο Χέκτορ, ένας γοητευτικός απατεώνας που υπόσχεται να τον βοηθήσει, όλη η αλήθεια για την οικογενειακή του ιστορία έρχεται στο φως με τον πιο αναπάντεχο όσο και μελωδικό τρόπο…

*ALPHA, Παρασκευή 13/12 στις 21:50