Πώς να φτιάξετε τέλεια σαλάτα με πορτοκάλι

Βαρεθήκατε να το τρώτε σκέτο ή να στύβετε τον χυμό του που σας στερεί και τις φυτικές του ίνες; Αξιοποιήστε το αλλιώς, στη σαλάτα σας και αναβαθμίστε την θρεπτή του αξία!

Είναι ζουμερό, είναι αρωματικό και μπορείτε να το αξιοποιήσετε και με άλλους τρόπους για να λάβετε τα οφέλη του. Η βιταμίνη C του σας χρειάζεται καθημερινά για ισχυρό ανοσοποιητικό και για την καταπολέμηση των ασθενειών, ενώ οι φυτικές του ίνες, όταν το καταναλώνετε ολόκληρο, ωφελούν το έντερο, αλλά και τη σιλουέτα σας, αφού συμβάλλουν στο αίσθημα κορεσμού. Γιατί λοιπόν να μην το καταναλώνετε περισσότερο και με διάφορους τρόπους; Η παρακάτω σαλάτα θα σας χαρίσει τα οφέλη του, ενώ συνδυάζει καιτα καλά λιπαρά του αβοκάντο που την κάνει ακόμα πιο χορταστική.

Θα χρειαστείτε: 1 χούφτα πράσινα λαχανικά της αρεσκείας σας, λίγο παντζάρι, 1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο, 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, ½ κουτ. γλυκ. μαύρο πιπέρι, ¼ κουτ. γλυκού αλάτι κοσέρ, 1 πορτοκάλι, ½ φλιτζάνι ντοματίνια κομμένα στη μέση, ¼ του φλιτζανιού κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες, 1 φλιτζάνι αβοκάντο κομμένο.

Ετοιμασία: Αναμείξτε το σκόρδο, το ελαιόλαδο, το μαύρο πιπέρι και το αλάτι κοσέρ σε ένα μετρίου μεγέθους μπολ. Ξεφλουδίστε και κόψτε το πορτοκάλι και ρίξτε λίγο από το χυμό του στο μπολ. Ανακατέψτε το μείγμα, προσθέστε τα κομμάτια πορτοκαλιού, τα ντοματίνια, το κρεμμύδι και το αβοκάντο και ανακατέψτε μέχρι να αναμειχθούν όλα καλά.

clickatlife