5 ταινίες να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παραμονή Χριστουγέννων και το τηλεοπτικό πρόγραμμα σε καλεί. Άκου τις σειρήνες του, διάλεξε την αγαπημένη σου ταινία και απόλαυσέ την:

«Καλά Χριστούγεννα!» (2015) σε σκηνοθεσία Βίβιαν Νέφε

Ο Gerald και η Gundula έχουν να θυμούνται τα προηγούμενα Χριστούγεννά τους, γεμάτα με παραδόσεις, οικογενειακές στιγμές, αλλά και καταστροφικά σκηνικά. Αυτά τα Χριστούγεννα θα βάλουν και οι δύο τα δυνατά τους, προκειμένου να κρατήσουν την οικογένεια ενωμένη, έστω και για λίγες ώρες.

Παίζουν: Άντρεα Σαβάτσκι, Άξελ Μίλμπεργκ, Κριστίν Σορν, Μαρία Χάλμερ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 24/12, στις 00.40 (προς ξημερώματα Χριστουγέννων)

«Κοίτα ποιος μιλάει» (1989) σε σκηνοθεσία Έιμι Χέκερλινγκ

Η Μόλι εργάζεται σε μια καφετέρια και έχει σχέσεις με τον υποκριτή πρόεδρο μιας εταιρείας, τον ‘Αλμπερτ, που της ορκίζεται ότι θα εγκαταλείψει την γυναίκα του. Η Μόλι μένει έγκυος και ο ‘Αλμπερτ ενθουσιάζεται αλλά της δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να χωρίσει τη γυναίκα του για να την παντρευτεί. Η Μόλι κρατάει το μωρό, το οποίο, μέσα στην κοιλιά της, διερωτάται τι του συμβαίνει. ‘Οταν η Μόλι βλέπει τον ‘Αλμπερτ με άλλη γυναίκα βάζει τις φωνές και τα νεύρα της προκαλούν τις οδύνες του τοκετού. Η Μόλι μπαίνει στο πρώτο ταξί που βρίσκει, το οποίο οδηγεί ο Τζέιμς, που την πηγαίνει γρήγορα στο νοσοκομείο. Εκεί, πιστεύοντας ότι είναι ο πατέρας του μωρού, του λένε να πάει στην αίθουσα τοκετού, όπου παρακολουθεί τη Μόλι να γεννά τον Μίκι. Μέρες αργότερα, ο Τζέιμς συμφωνεί να κάνει περιστασιακά μπέιμπι-σίτινγκ για τον Μίκι. Και οι περιπέτειες των Μόλι, Τζέιμς και Μίκι βρίσκονται ακόμα στην αρχή τους. Και οι περιπέτειες των Μόλι, Τζέιμς και Μίκι βρίσκονται ακόμα στην αρχή τους. Ο Τζέιμς βρίσκεται να παίζει τον ρόλο του πατέρα σ’ ένα νεογέννητο αγόρι, που μιλάει… με την φωνή του Μπρους Γουίλις… και εκφράζει μεγαλόφωνα κάθε του σκέψη.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι ‘Αλεϊ, Ολυμπία Δουκάκη, Τζορτζ Σίγκαλ, Μπρους Γουίλις, Τουίνκ Κάπλαν.

*ANT1, Τρίτη 24/12, στις 21.45

«Ενώ εσύ κοιμόσουν» (1995) σε σκηνοθεσία Τζον Τάρτλταμπ

Για την όμορφη Λούσυ η μοναξιά είναι τρόπος ζωής. Δεν είναι, φυσικά, κάτι που επέλεξε, αλλά δεν έχει και σκοπό να κινήσει γη και ουρανό για να το αλλάξει. Όλα αυτά όμως, μέχρι τη στιγμή, που θα αντικρίσει τον Πίτερ. Αν υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά και κάποια ελπίδα να αλλάξει τη ζωή της, τότε αυτή είναι η ευκαιρία της! Ακόμα κι αν αυτή η ευκαιρία, εμφανίζεται με τη μορφή… ατυχήματος. Ο Πίτερ πέφτει κατά λάθος στις γραμμές του τραίνου, μένει αναίσθητος και η Λούσυ τον σώζει ηρωικά! Γίνεται μέρος της ζωής του και μέλος της οικογενείας του. Επιτέλους, έχει μια ευκαιρία να δείξει πόσο καλή και άξια είναι. Μόνο που ο Πίτερ δεν ξέρει τίποτα απ’ όλα αυτά, αφού όλο αυτό το διάστημα βρίσκεται σε κώμα…

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μπιλ Πούλμαν, Πίτερ Γκάλαχερ.

*ALPHA, Τρίτη 24/12, στις 22.50

«Μόνος στο Σπίτι 2: Χαμένος στη Νέα Υόρκη» (1992) σε σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Η οικογένεια Μακάλιστερ σχεδιάζει με χαρά να περάσει τις Χριστουγεννιάτικες διακοπές στο ηλιόλουστο Μαϊάμι. Στο αεροδρόμιο όμως, ο Κέβιν θα ξεφύγει από την προσοχή της μητέρας του με αποτέλεσμα να επιβιβαστεί σε λάθος αεροπλάνο και να βρεθεί μόνος του στη Νέα Υόρκη! Για καλή του τύχη έχει μαζί του πολλά μετρητά και πιστωτικές κάρτες, που του εξασφαλίζουν μια διαμονή σε ένα καλό ξενοδοχείο, το οποίο καταφέρνει να κάνει άνω – κάτω. Μόνος στη μεγαλούπολη, θα πέσει πάνω στους γνωστούς ληστές, οι οποίοι σχεδιάζουν μια νέα ληστεία σε ένα κατάστημα παιχνιδιών και ο Κέβιν είναι για ακόμη μία φορά εκεί για να τους εμποδίσει, όπως μόνο αυτός ξέρει…

Παίζουν: Μακόλεϊ Κάλκιν, Τζο Πέσι, Ντάνιελ Στερν, Τζον Χερντ, Κάθριν Ο’ Χάρα.

*STAR, Τρίτη 24/12, στις 21.00

Noel (2004) σε σκηνοθεσία Τσαζ Παλμιντέρι

Πέντε άνθρωποι στη Νέα Υόρκη αναζητούν το δικό τους “χριστουγεννιάτικο θαύμα” που θα σώσει τις προσωπικές τους σχέσεις. Μια διαζευγμένη, επιτυχημένη εκδότρια φροντίζει την άρρωστη μητέρα της, ένα νεαρό ζευγάρι περνάει σοβαρή κρίση λόγω της ζήλιας που δηλητηριάζει την σχέση τους, κι ένας περιθωριακός νεαρός αναζητά μάταια επιστροφή στην παιδική ηλικία.

Παίζουν: Πενέλοπε Κρουζ, Σούζαν Σάραντον, Πολ Γουόκερ, Άλαν Αρκιν.

*OPEN, Τρίτη 24/12, στις 21.00