Ο καιρός σήμερα, Σάββατο 28 Δεκεμβρίου

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και κυρίως στα νότια θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο και την Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας και πρόσκαιρα σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο στη Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 7 με 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση κυρίως στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Λίγες νεφώσεις στην Αττική που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα) και τη νύχτα και σε ημιορεινές περιοχές. Οι άνεμοι πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 με ενίσχυση τη νύχτα στα ανατολικά στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται από 6 έως 10 βαθμούς με περαιτέρω πτώση τη νύχτα.

Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και ημιορεινά με βελτίωση από το βράδυ. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με ενίσχυση τη νύχτα στο Θερμαϊκό στα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία κυμαίνεται μεταξύ 1 και 8 βαθμούς κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη χώρα

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, τα ημιορεινά και πρόσκαιρα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα είναι πιθανό να εκδηλωθούν μεμονωμένες καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και από το βράδυ στα κεντρικά και τα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 00 έως 9 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στα νότια, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και στα ημιορεινά της Ηπείρου και μεμονωμένες καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 με 7 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας, της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας και της βορειοανατολικής Πελοποννήσου. Στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το βράδυ στη νότια Πελοπόννησο θα είναι κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά από το βράδυ τοπικά 7 μποφόρ

Θερμοκρασία: Από 2 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες από το βράδυ στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 8 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια σποραδικές καταιγίδες.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ στα βόρεια 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.