7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η νέα δεκαετία έκανε δυναμική εμφάνιση, εσύ όμως δεν έχεις σκοπό να βρεθείς- ξανά- εκεί έξω για να το γιορτάσεις πιθανώς πίνοντας ένα ποτό. Καλύτερα, γιατί θα έχεις την ευκαιρία να διαλέξεις ανάμεσα σε επτά ταινίες που θα προβληθούν απόψε στη μικρή οθόνη. Δες τες όλες παρακάτω:

WEST SIDE STORY (1961) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ουάιζ, Τζερόμ Ρόμπινς

Η πιο όμορφη ερωτική ιστορία όλων των εποχών στο πιο φημισμένο μιούζικαλ στην ιστορία του κινηματογράφου. Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα μέσα στο πλαίσιο του πολέμου των συμμοριών στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1950.

Παίζουν: Νάταλι Γουντ, Ρίτσαρντ Μπέιμερ, Ρας Τάμπλιν, Ρίτα Μορένο, Τζωρτζ Τσακίρης, Σάιμον Όκλαντ, κ.ά.

*Τετάρτη 1/1/2020 στις 21.05 στην ΕΡΤ2.

Τα φτερά του έρωτα (1987) σε σκηνοθεσία Wim Wenders

ύο άγγελοι περιδιαβαίνουν το Βερολίνο, την περίοδο που ακροβατεί ανάμεσα στον πόλεμο και το μοντερνισμό. Έχοντας ανθρώπινη μορφή, διασχίζουν αόρατοι την πόλη, ακούγοντας τις σκέψεις των ανθρώπων, μελετώντας τις κινήσεις τους και τη συμπεριφορά τους. Ξοδεύουν το χρόνο τους στη γαλήνια παρατήρηση αυτών των ανθρώπων, μη νιώθοντας ούτε θλίψη ούτε χαρά. Προσπαθούν να προσφέρουν όσο μπορούν τη βοήθειά τους σε ταλαιπωρημένες και μοναχικές ψυχές. Μέχρι το σημείο που συναντούν μια ακροβάτισσα τσίρκου και ο ένας από αυτούς αποφασίζει ότι θέλει να γίνει τρωτός, δηλαδή κοινός θνητός, με σκοπό να γευτεί τις χαρές και τις λύπες της ανθρώπινης ζωής.

Παίζουν: Bruno Ganz, Solveig Dommartin, Otto Sander

*1/1/2020 στις 00.00 στο Κανάλι της Βουλής.

THE HOLIDAY (2006) σε σκηνοθεσία Νάνσι Μέγιερς

Μια ιδιαίτερη φιλία αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο γυναίκες, την αμερικανίδα Αμάντα και τη βρετανίδα Άιρις, οι οποίες έχουν ένα και μόνο κοινό σημείο επαφής: είναι και οι δύο μόνες! Οι δύο γυναίκες έχουν ανάγκη από μια μεγάλη αλλαγή και έτσι αποφασίζουν, κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών, να αλλάξουν σπίτια και ήπειρο για δυο βδομάδες. Δεν φαντάζονται ότι θα αλλάξει και όλη τους η ζωή αφού στην Αγγλία, η Αμάντα θα ερωτευθεί τον αδελφό της Άιρις, η οποία με τη σειρά της, γνωρίζει ένα γοητευτικό μουσικό στο Λος Άντζελες…

Παίζουν:Κέιτ Γουίνσλετ, Κάμερον Ντίαζ, Τζουντ Λο, Τζακ Μπλακ

*1/1/2020 στις 21.00 στο Star.

Κοίτα Ποιος Μιλάει Τώρα (1993) σε σκηνοθεσία Τομ Ροπλεβσκι

Το Christmas spirit μπαίνει στο σπίτι μιας ξεχωριστής οικογένειας. Ο Τζέιμς εργάζεται ως ιδιωτικός πιλότος μίας κυρίας της υψηλής τάξης, η οποία τον φλερτάρει διαρκώς. Εκείνος όμως είναι παντρεμένος με τη Μόλι, η οποία αντιμετωπίζει πολλά επαγγελματικά προβλήματα και εκτός από την ευθύνη των δύο παιδιών τους, τώρα προστίθεται και η ευθύνη της προστασία δύο σκύλων, των οποίων οι σκέψεις αποδεικνύονται σοφότερες από των ανθρώπων.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κίρστι Άλει, Ολυμπία Δουκάκη, Τζορτζ Σεγκάλ, Λιζέτ ‘Αντονι.

*1/1/2020 στις 22.45 στον ΑΝΤ1.

MALEFICENT (2014) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Στρόμπεργκ

Η Μαλέφισεντ είναι μια πανέμορφη αλλά και παντοδύναμη νεράιδα που προστατεύει την ειρήνη και τη γαλήνη στο βασίλειο του Μουρ από την πολεμική μανία των ανθρώπων. Όταν, όμως, κάποια στιγμή ο παιδικός της φίλος Στέφαν τής αφαιρέσει με δόλο τα φτερά και τη δύναμή της για να κερδίσει τον βασιλικό θρόνο, η Μαλέφισεντ χάνει την αθωότητά της και μετατρέπεται σε μια σκοτεινή και εκδικητική δύναμη. Πρώτο θύμα της, η νεογέννητη κόρη του νέου βασιλιά, που θα την καταραστεί με ένα άλυτο ξόρκι…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Σάρλτο Κόπλεϊ, Ελ Φάνινγκ, Σαμ Ράιλι, Ιμέλντα Στόντον, Τζούνο Τεμπλ, Λέσλι Μάνβιλ

*1/1/2020 στις 22:50 στον Alpha.

Μια Νύχτα Στο Μουσείο (2006) σε σκηνοθεσία Σών Λέβι

Ο νεοπροσληφθής νυκτερινός φύλακας στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας είναι έτοιμος να ανακαλύψει ότι όταν οι επισκέπτες πηγαίνουν σπίτι τους στο τέλος της ημέρας, η πραγματική περιπέτεια ξεκινά, καθώς τα εκθέματα του μουσείου ζωντανεύουν.

Παίζουν: Μπέν Στίλερ, Κάρλα Γκουτζίνο, Ρόμπιν Ουίλιαμς

*1/1/2020 στις 21:00 στο Open Beyond.

Οι Άνδρες Με Τα Μαύρα 3 (Men In Black 3) (2012) σε σκηνοθεσία Μπάρι Σόνενφελντ

Όταν ένας αιχμάλωτος σε διαστημική φυλακή εξωγήινος δραπετεύει και γυρίζει πίσω στο χρόνο για να σκοτώσει τον πράκτορα Κέι και να απειλήσει το μέλλον του πλανήτη, ο πράκτορας Τζέι είναι υποχρεωμένος να τον ακολουθήσει. Το 1969 όμως κρύβει πολλά μυστικά κι εκπλήξεις.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τόμι Λι Τζόουνς, Τζος Μπρόλιν, Ζεμέν Κλέμεντ, Μάικλ Στάλμπαργκ, Άλις Ιβ, Μπιλ Χέιντερ, Έμα Τόμσον, κ.ά.

*1/1/2020 στις 00.00 στον ΣΚΑΪ.