Καστοριά: Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής “Ονειρόπετρες” της Μαρίας Κανδύλη

Οι εκδόσεις ΑΝΑΤΥΠΟ και η Μαρία Κανδύλη σας προσκαλούν στην παρουσίαση της ποιητικής της συλλογής “Ονειρόπετρες” το Σάββατο 4 Ιανουαρίου στις 18:15 στο ξενοδοχείο Esperos Palace στην περιοχή Χλόη.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:

Αχχιλέας Αναγνώστου –  Συγγραφέας / Ποιητής

Αλέξανδρος Μακρίδης – Συγγραφέας / Φιλόλογος

Σοφία Κλειούση – Συγγραφέας / Φιλόλογος

Ποιήματα θα απαγγείλουν: η Στέλλα Μπίλιου (φιλόλογος) και ο Νίκος Παναγιωτίδης (φιλόλογος)

Το βιβλίο θα προλογίσει ο Μιχάλης Στυλιανόπουλος εκπρόσωπος των εκδόσεων Ανάτυπο


Η Μαρία Κανδύλη γεννήθηκε στη Γερμανία και έζησε τα παιδικά της χρόνια μέχρι και την ενηλικίωση στην Καστοριά. Σπούδασε λογιστική και εργάζεται ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είναι μητέρα δύο παιδιών και ζει στην πόλη της Καβάλας. Τα “Πλυμένα λάβαρα” είναι το πρώτο της βιβλίο.

Και όπως δηλώνει και η ίδια:

Ζω σε μια πόλη με θάλασσα, κατάγομαι από μια πόλη με λίμνη. Παντού νερό… Εγώ όμως δηλώνω της γης επειδή δεν μπορώ να δηλώσω αερικό. Γράφω συνέχεια ακόμα κι όταν δεν κρατώ στυλό, ακόμα κι όταν μου λείπει το χαρτί εγώ γράφω. Καταγράφω είναι μάλλον η σωστή λέξη. Επίμονα, επίπονα καταγράφω συναισθήματα: Δικά μου, δικά σου, ό,τι βρώ. Έκρυψα σε ένα βιβλίο τις πρώτες καταγραφές, για να μην τις χάσω. Πλυμένα Λάβαρα και γω υπογράφοντας συγγραφέας του, ταυτόχρονα υποσχέθηκα να συνεχίσω -χωρίς στυλό χωρίς χαρτί- να ψάχνω συναισθήματα : Δικά μου, δικά σου, ό,τι βρω. Πιστεύω στον καλύτερο μας εαυτό όμως δε με ξαφνιάζει και ο χειρότερος. Ονειροβατώ με ρεαλιστικό τρόπο κι έτσι στριμώχνω μια δική μου ανεπίσημη πραγματικότητα μέσα στην άλλη. Την επίσημη. Αγαπώ τις αυθόρμητες πράξεις, απεχθάνομαι τις σκόπιμες απραξίες. Θυμάμαι το χθες, περιμένω το αύριο, ζω το τώρα.