Ας ευτυχήσει ο καθένας μας με ό,τι λαχταρά!

2020! Σημείο εκκίνησης λοιπόν! Έτοιμοι και ξεκινάμε! Τι θα συναντήσουμε στη στροφή; Με τι θα γελάσουμε στην επόμενη στάση; Τι θα μας πονέσει, θα μας αγχώσει, θα μας πικράνει σε όλη τη διάρκειά του; Ή μήπως θα συμβούν γεγονότα που θα μας αλλάξουν προς το καλύτερο; Καταιγισμός σκέψεων ασταμάτητος…. Μήπως φτάσουμε στην επόμενη Πρωτοχρονιά ίδιοι και απαράλλαχτοι με λάθη, απωθημένα και ανεκπλήρωτα όνειρα; Μήπως μόνο στο ξεκίνημα του νέου χρόνου είμαστε όλο υποσχέσεις και θετική σκέψη και σε λίγες μέρες βυθιζόμαστε πάλι στην καθημερινότητα όλο γκρίνια και μιζέρια;

Ας σηκώσουμε το βλέμμα, ας σκιάσουμε με την παλάμη το μέτωπό μας και ας κοιτάξουμε μακριά. Πολύ μακριά! Μέχρι το τέλος της νέας χρονιάς, που τώρα μάς κλείνει το μάτι με τους καλύτερους οιωνούς. Ας σφίξουμε το χέρι του διπλανού εγκάρδια, ζεστά και σφιχτά, όχι μόνο στο ξεκίνημα αλλά με κάθε αφορμή. Ας δώσουμε ευχές θετικές, αισιόδοξες και από την καρδιά μας, έτσι για να έχουν πιθανότητες να βγουν αληθινές! Όχι βιαστικά και τυπικά ευχόλογα. Όχι χλιαρές χειραψίες και ψυχρές αγκαλιές. Ας υποδεχτούμε το 2020 με κέφι και αισιοδοξία!

Ας ελπίσουμε πως μόνο καλά θα έρθουν! Ας διατηρήσουμε το χαμόγελο της πρώτης μέρας του χρόνου κάθε ημέρα, πηγαίνοντας κόντρα σε οτιδήποτε προσπαθεί να μας το χαλάσει. Τα χρόνια περνούν τόσο γρήγορα χωρίς να μπορούμε να τα συγκρατήσουμε, σαν το νερό που γλιστράει από την παλάμη μας. Ας φτιάξουμε λοιπόν τις προϋποθέσεις για να αποκτήσει η ψυχή μας όσα ποθεί.

Ας ευτυχήσει ο καθένας μας με ό,τι λαχταρά!Μια καλύτερη Χρονιά!

Δέσποινα Χατζάκη