Μεγάλο γλέντι από αύριο στην Καστοριά – Ξεκινούν τα Ραγκουτσάρια!

Μεγάλο γλέντι στήνεται από αύριο, ανήμερα των Θεοφανείων και για τρεις μέρες στην Καστοριά. Τα Ραγκουτσάρια, όπως ονομάζονται τα καρναβάλια, γιορτάζονται από τις 6 Ιανουαρίου μέχρι και τις 8, οπότε και ολοκληρώνονται με την Πατερίτσα, την παρέλαση των καρνιβαλιστών.

Μέσα στην καρδιά του χειμώνα και κατά τη διάρκεια των τελευταίων ωρών του δωδεκαημέρου, η πόλη της Καστοριάς παραδίνεται σ’ ένα μοναδικό τριήμερο γλέντι χαράς και ξεφαντώματος, που γεννιέται αυθόρμητα μέσα στις αμέτρητες παρέες μικρών και μεγάλων που παίρνουν μέρος φροντίζοντας να διατηρούν τα ήθη και έθιμα της περιοχής.

Πρόκειται για το δημοφιλέστερο έθιμο της Καστοριάς, που προσελκύει πολλούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Ετοιμαστείτε για διονυσιακά γλέντια με άφθονο ποτό, φαγητό και ασταμάτητο τραγούδι και χορό για τρεις ολόκληρες μέρες!

Οι μασκαράδες συνοδεύουν σε μπουλούκια ορχήστρες με χάλκινα παραδοσιακά όργανα της Μακεδονίας στους δρόμους της Καστοριάς και το κέφι δε σταματά για τρία μερόνυχτα!

Αν βρεθείτε στην Καστοριά την περίοδο των Ραγκουτσαρίων θα νιώσετε τι θα πει ξεφάντωμα και σίγουρα η όλη διαδικασία δεν θα σας αφήσει αδιάφορους.