6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα κι αν ο καιρός σου φαίνεται παγωμένος και δεν βγεις στα Ραγκουτσάρια, ο καλύτερος τρόπος να περάσεις το βράδυ σου είναι χαλαρώνοντας με μία ταινία! Διάλεξε μεταξύ των παρακάτω και απόλαυσε μια καλή ταινία στην μικρή σου οθόνη.

«Κυνόδοντας» (2009) σε σκηνοθεσία Γιώργος Λάνθιμος

Στο επίκεντρο της ταινίας βρίσκεται μία οικογένεια, την οποία αποτελούν οι γονείς και τα τρία ενήλικα παιδιά τους, δύο κόρες κι ένας γιος. Τα παιδιά ζουν από τη μικρή τους ηλικία ουσιαστικά αιχμάλωτα στο ακριβό απομονωμένο σπίτι της οικογένειας έπειτα από επιλογή των γονέων τους, μη έχοντας καμία επαφή με τον έξω κόσμο, καθώς γύρω από το σπίτι υπάρχει ένας ψηλός φράχτης. Τα παιδιά δεν έχουν φύγει ποτέ από το σπίτι. Διαπαιδαγωγούνται, ψυχαγωγούνται και αθλούνται, έτσι όπως οι γονείς τους πιστεύουν ότι θα έπρεπε, χωρίς κανένα εξωτερικό ερέθισμα. Διδάσκονται Γράμματα και εγκυκλοπαιδικές γνώσεις από τους γονείς τους μέσω μαγνητοφωνημένων μαθημάτων και η επιβράβευση για την πρόοδό τους είναι κάποια ευτελή δώρα. Ωστόσο, κάποιες «επικίνδυνες» για την περιέργειά τους λέξεις, τα παιδιά τις διδάσκονται με διαφορετικές σημασίες από τις πραγματικές, ώστε να μη μάθουν ποτέ την πραγματική έννοιά τους. Έτσι, το τηλέφωνο είναι η «αλατιέρα», η θάλασσα είναι είδος «δερμάτινης πολυθρόνας», αυτοκινητόδρομος είναι ο «πολύ δυνατός αέρας» και εκδρομή είναι ένα «δομικό υλικό». Επίσης, τα αεροπλάνα τα οποία τα παιδιά βλέπουν να πετούν στον ουρανό, δεν είναι τίποτε άλλο από παιχνίδια, ενώ μαθαίνουν ακόμα ότι ο Φρανκ Σινάτρα ήταν παππούς τους.

Για να πεισθούν τα παιδιά ότι δεν πρέπει να φύγουν από το σπίτι, οι γονείς τούς λένε ότι είχαν κι άλλον έναν αδελφό, ο οποίος έφυγε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να τον κατασπαράξει μία γάτα, η οποία κατά τον πατέρα είναι το πιο επικίνδυνο ζώο που υπάρχει. Σύμφωνα με τον πατέρα, ένα παιδί είναι έτοιμο να φύγει από το σπίτι, μόνο αν πέσει ο αριστερός ή ο δεξιός κυνόδοντάς του. Και είναι σε θέση να οδηγήσει αυτοκίνητο, μόνο αν ο κυνόδοντας ξαναφυτρώσει. Μέσα σ’ αυτό το περιβάλλον και την ουσιαστική έλλειψη κοινωνικότητας αλλά και επαρκών εξωτερικών ερεθισμάτων, τα παιδιά, αν και ενήλικα, συχνά συμπεριφέρονται σαν ανήλικα, ενώ έχουν και μικρά ξεσπάσματα βίας. Το μόνο ξένο πρόσωπο το οποίο εισέρχεται στο σπίτι, είναι μία υπάλληλος Security του εργοστασιάρχη πατέρα, η οποία πληρώνεται με σκοπό να κατευνάζει τις σεξουαλικές ορμές του γιου. Παρ’ όλα αυτά, φέρνει αναστάτωση στην οικογένεια και τελικά εκδιώκεται.

Ένα βράδυ, η μεγαλύτερη κόρη της οικογένειας, θεωρώντας ότι ήρθε η ώρα να ανακαλύψει τον κόσμο που βρίσκεται «κρυμμένος» πίσω από τον φράχτη του κήπου, σπάει μόνη της τον κυνόδοντά της στο μπάνιο του σπιτιού και κρύβεται στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου του πατέρα, προκειμένου το επόμενο πρωί να βρεθεί στον πραγματικό κόσμο.

Παίζουν: Χρήστος Στέργιογλου, Μισέλ Βάλεϊ (Michelle Valley), Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Μαίρη Τσώνη, Άννα Καλαϊτζίδου.

*ΕΡΤ2, Τρίτη 7/1 στις 23:30

«Χωρίς Διέξοδο» (1993) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Χάρμον

Ο Σαμ Γκίλεν, κατάδικος που εκτίει μια σκληρή ποινή για ένα έγκλημα που δεν διέπραξε, κατορθώνει να αποδράσει από τη φυλακή. Μετά την απόδρασή του βρίσκει καταφύγιο στο σπίτι της Κλάιντι, μιας χήρας με δύο παιδιά, την οποία τρομοκρατεί ένας αδίστακτος επιχειρηματίας με αποκλειστικό κίνητρο το κέρδος.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Ροζάνα Αρκέτ, Κίραν Κάλκιν, Τεντ Λεβίν

*SKAI, Τρίτη 7/1 στις 23:00

«Μαχητές των δρόμων 7» (2015) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Ο Ντόμινικ Τορέτο μαζί με όλη την παρέα, επιστρέφουν στις ΗΠΑ, μετά τη μεγάλη τους, νικητήρια αναμέτρηση με τον Όουεν Σο. Ωστόσο ο αδερφός του Όουεν Σο, o αδίστακτος Ντέκαρντ Σο, θέλει να πάρει εκδίκηση για τον αδερφό του. Παράλληλα, η αμερικανική κυβέρνηση μέσω ενός πράκτορα αλλά και ένας Σομαλός τρομοκράτης, ανταγωνίζονται για το ποιος θα κλέψει πρώτος ένα ψηφιακό πρόγραμμα διαδικτυακής τρομοκρατίας, με το όνομα «Μάτι του Θεού». Ο Ντόμινικ και ο Μπράιαν συγκεντρώνουν ξανά την ομάδα τους έχοντας διπλή αποστολή: να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις του Σο και να βρουν πρώτοι το «Μάτι του Θεού», σε μια τρελή διαδρομή από την Καλιφόρνια μέχρι και το Αμπου Ντάμπι, φυσικά με τα αυτοκίνητα! Και έτσι ξεκινάει μια νέα, καταιγιστική περιπέτεια…

Παίζουν: Πολ Γουόκερ, Τζέισον Στέιθαμ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Κερτ Ράσελ, Τζιμόν Χούνσου, Ταϊρίς Γκίμπσον, Λούντακρις, Έλσα Πατάκι

*STAR, Τρίτη 7/1 στις 21:00

« Hitman: Εκτελεστής 47» σε σκηνοθεσία Aleksander Bach 

Ο Πράκτορας 47 έχει σχεδιαστεί γενετικά ως η τέλεια φονική μηχανή. Ενώνοντας τις δυνάμεις του με μια νέα γυναίκα, θα προσπαθήσει να σταματήσει τα εγκληματικά σχέδια μιας μυστηριώδους οργάνωσης, που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό δολοφόνων.

Παίζουν: Angelababy(Diana), Dan Bakkedahl(Sanders), Charlene Beck(Tenement Woman), Michael Bornhutter(Berlin Police Officer #1)

*STAR, Τρίτη 7/1 στις 23:00

«Η Αρπαγή» (2008) σε σκηνοθεσία Πιερ Μορέλ

Η 17χρονη Κιμ, είναι μεγάλη αδυναμία του πατέρα της, Μπράιαν Μιλς. Ο Μπράιαν είναι πρώην πράκτορας, που εγκατέλειψε την καριέρα του και τους κινδύνους της για να είναι κοντά στην αγαπημένη του κόρη στην Καλιφόρνια. Η Κιμ ζει με τη μητέρα της και τον πλούσιο πατριό της Στιούαρτ. Η Κιμ καταφέρνει και πείθει τον διστακτικό πατέρα της να της επιτρέψει να ταξιδέψει στο Παρίσι με την φίλη της Αμάντα. Όταν τα δύο κορίτσια φτάνουν στο Παρίσι, μοιράζονται το ταξί τους με έναν άγνωστο άντρα, που τους συστήνεται ως Πίτερ. Με τη νεανική τους αφέλεια, η Κιμ και η Αμάντα δίνουν στον άντρα μια σειρά από πληροφορίες, όπως ότι είναι μόνες στο Παρίσι. Μια αδίστακτη σπείρα, που… «ειδικεύεται» στο εμπόριο νεαρών κοριτσιών, τις απαγάγει. Η Κιμ προλαβαίνει να καλέσει τον πατέρα της και να τον ενημερώσει για τι της συμβαίνει. Αυτό είναι ίσως το χειρότερο, που θα μπορούσε να συμβεί σε έναν πατέρα, να παρακολουθεί αβοήθητος μέσα από το κινητό του τηλέφωνο την απαγωγή της ίδιας του της κόρης. Αυτός ο φρικτός εφιάλτης γίνεται μια αβάσταχτη πραγματικότητα για τον Μπράιαν. Τώρα, δεν του απομένουν παρά ελάχιστες ώρες για να πάει στο Παρίσι και να σώσει την Κιμ. Και είναι αποφασισμένος να φτάσει στα άκρα για να το καταφέρει…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μάγκι Γκρέις, Φάμκε Γιάνσεν.

*OPEN, Τρίτη 7/1 στις 21:00

«The call» (2013) σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντ’Οβίντιο

Μια λεπτή κλωστή επιβίωσης χωρίζει μια έφηβη, θύμα απαγωγής, από τη μόνη ελπίδα σωτηρίας της, μια ψύχραιμη, καθησυχαστική φωνή στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής της ειδικής υπηρεσίας 911. Η Τζόρνταν, οδηγώντας μια ομάδα νέων αστυνομικών σε μια ακόμα μεγάλη επιχείρηση της υπηρεσίας, προσπαθεί να εντοπίσει την πηγή της κλήσης. Σταδιακά, όμως διαπιστώνει ότι οι λεπτομέρειες της απαγωγής τής θυμίζουν μιαν αντίστοιχη περίπτωση από το παρελθόν, όπου τότε η αποτυχία της να σώσει το θύμα από τα χέρια του παράφρονα απαγωγέα του, τής είχε στοιχειώσει τη ζωή. Τώρα η Τζόρνταν δεν έχει άλλη λύση, από το να πάρει τον έλεγχο της κατάστασης με τρόπο που δεν το είχε κάνει ποτέ πριν, όχι μόνο για να σώσει την μικρή Κέισι, αλλά και να αποδώσει τη δικαιοσύνη, έστω και με καθυστέρηση…

Παίζουν: Χάλι Μπέρι, Άμπιγκεϊλ Μπρέσλιν, Μόρις Τσέστνατ, Μάικλ Έκλαντ, Ντέιβιντ Οτένγκα, Μάικλ Ιμπιριόλι

*ALPHA, Τρίτη 7/1 στις 00:30