6 ταινίες για να δεις απόψε στη τηλεόραση

Άλλη μια Τετάρτη είναι εδώ! Μετά από ένα ξέφρενο τριήμερο καρναβαλιών, ήρθε η ώρα να αράξεις και να να δεις μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Πάτερσον» (2016) σε σκηνοθεσία Τζιμ Τζάρμους- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Πάτερσον, είναι ένας νέος άντρας που εργάζεται ως οδηγός λεωφορείου στη μικρή πόλη Πάτερσον στο Νιού Τζέρσεϊ. Κάθε του μέρα επαναλαμβάνεται σχεδόν απαράλλαχτη με την άλλη: Κάνει την καθημερινή του διαδρομή μέχρι το αμαξοστάσιο, κάθεται στη θέση οδηγού του λεωφορείου Νο 23 και ξεκινά τα δρομολόγια από το κέντρο της πόλης στους μικρούς καταρράκτες στην άκρη της. Εικόνες καθημερινότητας στροβιλίζονται μπροστά στο παρμπρίζ του, θραύσματα ήχων της πόλης ανακατεμένων με κομμένες λέξεις από τις συνομιλίες των επιβατών. Ερεθίσματα που μεταφράζονται σε ένα ατελείωτο ποίημα που γράφει σε ένα tablet. Τέλος βάρδιας, με τη συνηθισμένη μπυρίτσα, στο αγαπημένο του μπαράκι. Επιστροφή στο σπίτι, όπου η αγαπημένη του γυναίκα, η πανέμορφη Λόρα, τον περιμένει με μια καλλιτεχνική έκπληξη κάθε φορά. Ο κόσμος της Λόρα μεταβάλλεται διαρκώς. Νέες ιδέες την εμπνέουν καθημερινά, νέα όνειρα ζεσταίνουν το φωτεινό της βλέμμα. Ο Πάτερσον την λατρεύει και η Λόρα του το ανταποδίδει. Εκείνος υποστηρίζει αμέριστα τις πρωτότυπες φιλοδοξίες της, εκείνη θαυμάζει το κρυφό του ποιητικό χάρισμα.

Παίζουν: Άνταμ Ντράιβερ, Γκολσιφτέ Φαραχανί, Μπάρι Σαμπάκα Χένλεϊ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 8/1 στις 23:00

«Παιχνίδια συνωμοσίας» (2010) σε σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Η θέση της Βάλερι Πλέιμ, ως πράκτορα της CIA, αποκαλύπτεται από αξιωματούχους του Λευκού Οίκου, που μ’ αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν να δυσφημήσουν τον διπλωμάτη σύζυγό της, Τζόζεφ Γουίλσον. Το ατόπημα του; Σ’ ένα άρθρο των «New York Times», ο Γουίλσον είχε γράψει ότι η κυβέρνηση του Μπους χειρίστηκε επιδέξια τη χρήση των όπλων μαζικής καταστροφής, προκειμένου να δικαιολογήσει την εισβολή στο Ιράκ.

Παίζουν: Ναόμι Γουότς, Σον Πεν, Σαμ Σέπαρντ, Ντέιβιντ Ντένμαν, Μπρους ΜακΓκίλ, Νόα Έμεριχ, Τάι Μπαρέλ, Μπρουκ Σμιθ, Τομ ΜακΚάρθι.

*OPEN, Τετάρτη 8/1 στις 21:00

«Η εξουσία της νύχτας» σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγερ

Ο Τομ Λάντλοου, ένας βετεράνος αστυνομικός, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ενοχοποιείτα για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του. Κι ενώ υποτίθεται πως προστατεύεται από μια αδελφότητα αστυνομικών, στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν ξέρει ποιον Ο Τομ Λάντλοου, ένας βετεράνος αστυνομικός, βρίσκεται στο λάθος μέρος τη λάθος στιγμή και ενοχοποιείτα για τη δολοφονία ενός συναδέλφου του. Κι ενώ υποτίθεται πως προστατεύεται από μια αδελφότητα αστυνομικών, στην πορεία αποδεικνύεται πως δεν ξέρει ποιον να εμπιστευτεί κάθε φορά.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Φόρεστ Γουίτακερ, Χιού Λόρι.

*OPEN, Τετάρτη 8/1 στις 23:15

«Κωδικός 999» (2016) σε σκηνοθεσία Τζον Χίλκοουτ 

Μία σπείρα αποτελούμενη από εγκληματίες και διεφθαρμένους αστυνομικούς, εκβιάζεται από τη Ρωσική μαφία και αναλαμβάνει δύσκολες αποστολές για λογαριασμό της. Προκειμένου να ξεφορτωθούν τους Ρώσους, αποφασίζουν να επικαλεστούν τον αστυνομικό κωδικό 999 (τραυματισμός / θάνατος αστυνομικού) και να τη «στήσουν» σε ένα νέο αστυνομικό. Αυτός όμως καταφέρνει να ξεφύγει και μαζί με τον ντέντεκτιβ πατέρα του θα κάνει τα πάντα να ανακαλύψει ποιοι κρύβονται πίσω από αυτή την παγίδα…

Παίζουν: Τσιούιτελ Ιτζίοφορ, Κέισι Άφλεκ, Γούντι Χάρελσον, Κέιτ Γουίνσλετ, Άντονι Μάκι

*STAR, Τετάρτη 8/1 στις 23:45

«Πληρωμένος Εκδικητής» (2018) σε σκηνοθεσία Τίμοθι Γούντγουορντ

Ο Φρανκ είναι ένας πρώην εκτελεστής της μαφίας που έχει αποφασίσει να αφήσει πίσω του την παλιά του ζωή και να γυρίσει σελίδα, μαζί με την νέα του σύντροφο και την κόρη της. Όμως η ηρεμία του δεν θα κρατήσει για πολύ, καθώς ένας αρχηγός εγκληματικής συμμορίας τον προσεγγίζει και του ζητά να εκδικηθεί το θάνατο της μικρής του κόρης. Για να κρατήσει ζωντανούς αυτούς που αγαπάει, ο Φρανκ θα πρέπει να διαλέξει: ή θα σκοτώσει και πάλι ή θα προσπαθήσει να σώσει την ψυχή του.

Παίζουν: Τζόνι Μέσνερ, Ντάνι Τρέχο, Τσακ Λιντέλ, κ.ά

*ΣΚΑΙ, Τετάρτη 8/1 στις 23:00

«Φονική καταιγίδα» (2015) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Χακλ

Ο Μπο είναι ένας έμπειρος εναερίτης, που με κίνδυνο της ζωής του φροντίζει καθημερινά να αποκαθιστά τις βλάβες που προκύπτουν στο δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος της περιοχής. Μόνη του οικογένεια η ανιψιά του, Μπέιλι, της οποίας έχει αναλάβει τη φροντίδα μετά τον θάνατο του, επίσης εναερίτη, αδελφού του εν ώρα εργασίας. Όνειρό του είναι να την βοηθήσει να σπουδάσει, ώστε να ξεφύγει από την προδιαγεγραμμένη ζωή της κοινότητας, αλλά και από το βαρύ φορτίο του παρελθόντος. Καθώς όμως η Μπέιλι ερωτεύεται τον Ντάνκαν, που μόλις προσλήφθηκε στην ομάδα των εναεριτών, το όνειρο του Μπο αρχίζει να διαλύεται και σύντομα θα γίνει εφιάλτης, όταν μια φονική καταιγίδα αρχίσει να απειλεί την πόλη τους. Καθώς η απειλή μετατρέπεται σε συναγερμό, τότε ο Μπο, ο Ντάνκαν –τον οποίο ο Μπο δε συμπαθεί καθόλου- και η υπόλοιπη ομάδα καλούνται να υπερβούν όχι μόνο τον εαυτό τους, αλλά και τις εμμονές και τις φοβίες τους, προκειμένου να σώσουν ό,τι μπορεί να σωθεί…

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Κέιτ Μπόσγουορθ, Ντέβον Σάουα, Τζούλι Μπενζ, Ζιλ Μπιλόους, Ράιαν Ρόμπινς, Σάρον Στόουν

*ALPHA, Τετάρτη 8/1 στις 00:30