8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τι και αν για ακόμα μια Παρασκευή θα μείνεις σπίτι σου; Μπορείς πάντα να καλέσεις τους σπιτόγατους φίλους σου, να διαλέξεις μια ταινία και να απολαύσετε το απόλυτο movie night.

«Τζαμάικα» (2017) σε σκηνοθεσία Ανδρέας Μορφονιός- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σαν να είναι η τελευταία. Ο Άκης και ο Τίμος ήταν δύο δεμένα αδέλφια, αλλά μια παρεξήγηση τούς έχει αποξενώσει εδώ και χρόνια. Η ζωή, όμως, βρίσκει τον τρόπο να τους φέρει και πάλι κοντά, αναπάντεχα και καθοριστικά.

Μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ώς την Τζαμάικα -το άκουσμα που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη, υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 10/1 στις 22:00

«Ντείβιντ Μπάουι: Τα τελευταία πέντε χρόνια» (2017) σε σκηνοθεσία -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Εξαιρετικό μουσικό ντοκιμαντέρ, που καταγράφει τα τελευταία πέντε χρόνια της ζωής του Ντέιβιντ Μπάουι, ενώ παράλληλα επικεντρώνεται στα δύο τελευταία άλμπουμ του, «The Next Day» (2013) και «Blackstar» (2016), καθώς και στο μιούζικαλ του Μπρόντγουεϊ, «Lazarus». Στο εκπληκτικό αυτό ντοκιμαντέρ έρχονται για πρώτη φορά στο φως της δημοσιότητας προσωπικά αρχεία και αντικείμενα του Ντέιβιντ Μπάουι (κοστούμια, μουσικά όργανα, στίχοι, αναμνηστικά), ενώ στενοί φίλοι και συνεργάτες του μιλούν για τον μεγάλο καλλιτέχνη και τις πηγές της έμπνευσής του. Επίσης, το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει αποσπάσματα από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, όπως «Fame», «Rebel Rebel», «Heroes», «Space Oddity» κ.ά. Ο Ντέιβιντ Μπάουι θεωρείται ένας από τους πιο πρωτοποριακούς και ταλαντούχους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα. Από την αρχή της καριέρας του στη δεκαετία του ’60 γνώρισε την επιτυχία και επηρέασε βαθιά την ποπ κουλτούρα όλα αυτά τα χρόνια.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 10/1 στις 23:00

«Μυστικός Πράκτορας Σαρπ: Επιχείρηση Μαζορέτες» (2005) σε σκηνοθεσία Στίφεν Χέρεκ

Ο αστυνομικός Pόλαντ Σαρπ αναλαμβάνει να προστατεύσει τους μοναδικούς μάρτυρες ενός φόνου. Το πρόβλημα όμως είναι ότι οι μάρτυρες είναι γένους θηλυκού και μάλιστα… μαζορέτες! Για να φέρει σε πέρας την αποστολή, πρέπει να δράσει μυστικά, παριστάνοντας τον… προπονητή τους! Η συνύπαρξη όμως με τις καλλίγραμμες νεαρές αποδεικνύεται επεισοδιακή

Παίζουν: Αν Άρτσερ, Τόμι Λι Τζόουνς, Μόνικα Κίνα.

*ΑΝΤ1, Παρασκευή 10/1 στις 23:45

«Το Λονδίνο έπεσε» (2016) σε σκηνοθεσία Μπάμπακ Νατζάφι

Η ιστορία ξεκινά μετά τον θάνατο του Βρετανού πρωθυπουργού, ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Στην κηδεία του θα παραβρεθούν οι σημαντικότεροι ηγέτες του δυτικού κόσμου. Αυτό, όμως, που ξεκινά ως το πιο καλά προστατευμένο γεγονός στην Γη μετατρέπεται σε ένα θανάσιμο σχέδιο εναντίον των πιο δυνατών ανθρώπων του πλανήτη, καταστρέφει όλα τα μνημεία της βρετανικής πρωτεύουσας και αποκαλύπτει ένα τρομακτικό όραμα για το μέλλον. Μόνο τρεις άνθρωποι έχουν ελπίδες να το σταματήσουν: ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, ο ικανότατος επικεφαλής της Μυστικής Υπηρεσίας και μία πράκτορας των τβρετανικών μυστικών υπηρεσιών, που δικαίως δεν εμπιστεύεται κανέναν…

Παίζουν: Μόργκαν Φρίμαν, Τζέραρντ Μπάτλερ, Άαρον Έκχαρτ, Άντζελα Μπάσε

*STAR, Παρασκευή 10/1 στις 21:00

««Batman Begins» (2005) σε σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Σε αρκετά μικρή ηλικία, ο Μπρους Γουέιν υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας της εν ψυχρώ δολοφονίας των γονιών του, μια εμπειρία που τον «στιγμάτισε» με αισθήματα ενοχής και εκδίκησης. Ταξιδεύοντας στη μακρινή Ασία, ο έφηβος πια Μπρους αναζητά «ψυχικό καταφύγιο» στους κόλπους της αίρεσης Ρας Αλ Γκουλ, μιας ομάδας αξιοσέβαστων, αλλά αμείλικτων πολεμιστών νίντζα. Η επιστροφή του στην Γκόθαμ Σίτι, δεν είναι ευχάριστη. Ο νεαρός εκατομμυριούχος, κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας του πατέρα του, παρατηρεί με οργή και απογοήτευση την παρακμή της αγαπημένης του γενέτειρας, καθώς τώρα αποτελεί κέντρο του οργανωμένου εγκλήματος. Ανακαλύπτοντας μια σπηλιά στα θεμέλια της έπαυλής του και κατασκευάζοντας μια πρωτότυπη, θωρακισμένη στολή, ο Μπρους Γουέιν υιοθετεί ένα δεύτερο χαρακτήρα, σκοτεινό και αμείλικτο στην πάταξη του εγκλήματος, που θα σπείρει τον φόβο και τον τρόμο στους κάθε λογής εγκληματίες. Τώρα πια, κάθε νύχτα, ο Μπρους Γουέιν μεταμορφώνεται στον Μπάτμαν, τον Άνθρωπο – Νυχτερίδα, που με την αμέριστη βοήθεια του πιστού του μπάτλερ Άλφρεντ και εξοπλισμένος με hi-tech γκάτζετς, οργώνει τους δρόμους της Γκόθαμ Σίτι ματαιώνοντας τα σχέδια των εγκληματιών, που λυμαίνονται την πόλη. Ανάμεσά τους ο αρχιμαφιόζος Ντον Φαλκόνε, ο παρανοϊκός ψυχίατρος Τζόναθαν Κρέιν ή αλλιώς «το Σκιάχτρο», αλλά και ένας ακόμη αντίπαλος, από το παρελθόν του Μπρους Γουέιν, που περιμένει να δράσει αποτελεσματικά και θανατηφόρα την κατάλληλη στιγμή…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Μάικλ Κέιν, Μόργκαν Φρίμαν, Γκάρι Όλντμαν, Λίαμ Νίσον, Κίλιαν Μέρφι, Κέιτι Χολμς

*STAR, Παρασκευή 10/1 στις 23:15

«Αόρατος Συγγραφέας» (2010) σε σκηνοθεσία Ρομάν Πολάνσκι 

Ένας συγγραφέας αναλαμβάνει να “ρετουσάρει” την αυτοβιογραφία ενός Βρετανού πρώην πρωθυπουργού αντικαθιστώντας έναν σύμβουλό του ο οποίος πέθανε υπό μυστηριώδεις συνθήκες. Για να δουλέψει, θα πάει σε μια απομονωμένη έπαυλη ενός αμερικανικού νησιού, όπου θα διαπιστώσει ότι το παρελθόν του πολιτικού είναι γεμάτο ανεπιθύμητα κι επικίνδυνα μυστικά.

Παίζουν: Γιούαν ΜακΓκρέγκορ, Πιρς Μπρόσναν, Ολίβια Γουίλιαμς, Κιμ Κατράλ

*OPEN, Παρασκευή 10/1 στις 23:00

«Ο Γαμπρός Της Συμφοράς» (2000) σε σκηνοθεσία Τζέι Ρόουτς

Ο Γκρεγκ Φόκερ, ένας νοσοκόμος από το Σικάγο, ταξιδεύει μαζί με την εκλεκτή της καρδιάς του, την Παμ, στη Νέα Υόρκη, για να γνωρίσει τους δικούς της. Οι δυο ερωτευμένοι νέοι σκοπεύουν να επισημοποιήσουν τη σχέση τους και τίποτε δε φαίνεται ικανό να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους. Ωστόσο, το Σαββατοκύριακο στο σπίτι των γονιών της Παμ, αποδεικνύεται σωστός εφιάλτης για τον μέλλοντα γαμπρό.

Παίζουν: Μπεν Στίλερ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Τέρι Πόλο, Μπλάιθ Ντάνερ, κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Παρασκευή 10/1 στις 22:00

«Pretty woman» (1990) σε σκηνοθεσία Γκάρι Μάρσαλ

Ο φιλόδοξος επιχειρηματίας, Έντουαρντ Λιούις έχει μόλις φτάσει στο Λος Άντζελες για μια επιχειρηματική εκδήλωση. Προσπαθώντας να βρει πληροφορίες για τη σωστή διαδρομή, θα πέσει τυχαία πάνω σε μια πόρνη, τη Βίβιαν Γουάρντ, η οποία είναι πρόθυμη να τον βοηθήσει. Όχι φυσικά χωρίς κάποιο αντίτιμο, αφού δε συνηθίζει να κάνει ποτέ κάτι δωρεάν. Κεραυνοβολημένος από την εντυπωσιακή ομορφιά της, ο Έντουαρντ, προχωρά ένα βήμα παραπάνω και της προτείνει να γίνει η συνοδός του καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας που θα βρίσκεται εκεί. Είναι διατεθειμένος να πληρώσει όσα χρειαστεί. Η’ τουλάχιστον, έτσι νομίζει…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Ρίτσαρντ Γκιρ, Ραλφ Μπέλαμι, Τζέισον Αλεξάντερ

*ALPHA, Παρασκευή 10/1 στις 23:00