6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σαββατοκύριακο μαζί με τα ξενύχτια, τις εξόδους και τις βόλτες έφυγε. Στην θέση του ήρθε η Δευτέρα με την επιστροφή στη δουλειά και την κούραση. Αν σου έλειψαν οι μέρες ξεγνοιασιάς, βάλε μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Φαουέγια» (2017) σε σκηνοθεσία Μύρνα Τσάπα -ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

«Καμμία ψυχή δεν γνωρίζει τι θα κερδίσει αύριο. Καμία ψυχή δεν γνωρίζει σε ποια γη θα πεθάνει.» Κοράνι, Σούρα Λουκμάν. Αθήνα 2016. Η ταινία καταγράφει στιγμές από την ζωή της Φαουέγιας. Στο κέντρο της ζωής αυτής, βρίσκονται οι διαδρομές στους δρόμους τής πόλης, Μοναστηράκι και Ψυρρή, με σκοπό την αναζήτηση τροφών για το τάισμα των αδέσποτων ζώων.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 13/1 στις 23:30

«Τρεις μέρες διορία» (2014) σε σκηνοθεσία ΜακΤζι

Ο μυστικός πράκτορας Ίθαν Ρένερ, ανακαλύπτει ότι πάσχει από μια ανίατη ασθένεια και ότι έχει λιγότερο από έναν χρόνο ζωής. Λίγο πριν αποσυρθεί, αποφασίζει να αποκαταστήσει τη σχέση του με την εδώ και χρόνια αποξενωμένη κόρη του, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει μια εξαιρετικά επικίνδυνη αποστολή στο Παρίσι, με αντάλλαγμα μια πειραματική θεραπεία που ίσως τον θεραπεύσει.

Παίζουν: Κέβιν Κόστνερ, Άμπερ Χερντ, Χέιλι Στάινφελντ, Κόνι Νίλσεν

*OPEN, Δευτέρα 13/1, στις 21:00

«Το Σινικό τείχος» (2016) σε σκηνοθεσία Γίμου Ζανγκ

Στον 10ο αιώνα μ.Χ. στην Κίνα, δύο μισθοφόροι πολεμιστές, κατά τη διάρκεια της αναζήτησής τους για πυρίτιδα, φυλακίζονται στο Σινικό Τείχος. Εκεί διαπιστώνουν τον πραγματικό λόγο για τον οποίο κατασκευάστηκε ένα από τα μεγαλύτερα θαύματα του κόσμου. Υπερφυσικά τέρατα που, σύμφωνα με τον θρύλο, «ξυπνούν» κάθε 60 χρόνια, πολιορκούν το Σινικό Τείχος και από τη μια στιγμή στην άλλη, η αναζήτησή της μοίρας μετατρέπεται σε ένα ταξίδι ηρωισμού. Οι δύο μισθοφόροι ενώνονται με έναν τεράστιο στρατό επανδρωμένο με τους καλύτερους πολεμιστές της Κίνας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν αυτή τη φαινομενικά ασταμάτητη δύναμη…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Πέδρο Πασκάλ, Γουίλεμ Νταφόε, Τιάν Τζινγκ, Άντι Λάου, Λου Χαν

*Star, Δευτέρα 13/1, στις 21:00

«Αλύγιστος» (2014) σε σκηνοθεσία Αντζελίνα Τζολί

Η ταινία εξιστορεί την περιπέτεια του αθλητή στίβου Λούι Ζαμπερίνι, που συμμετέχοντας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1936 στο Βερολίνο, εντυπωσίασε τόσο πολύ τον Χίτλερ, που ζήτησε να τον γνωρίσει. Ο ίδιος άνθρωπος κατόρθωσε να επιβιώσει από αεροπορικό δυστύχημα, επιπλέοντας σε μια σχεδία επί 47 μέρες, πριν τον ανακαλύψουν οι Ιάπωνες και τον στείλουν σε στρατόπεδο αιχμαλώτων πολέμου, με την επιστροφή του τελικά στην πατρίδα να προκαλεί ρίγη συγκίνησης και ηρωική υποδοχή…

Η ταινία είναι βασισμένη στο best seller της Λόρα Χίλενμπραντ «Unbroken: A World War II Story of Survival, Resilience and Redemption». Το σενάριο της ταινίας υπογράφουν οι αδελφοί Κοέν

Παίζουν: Γκάρετ Χέντλουντ, Τζακ Ο’ Κόνελ, Μιγιάβι, Ντόμναλ Γκλίσον, Φιν Γουίτροκ

*Star, Δευτέρα 13/1, στις 23:15

«Transformers 2: Η Εκδίκηση των Ηττημένων» (2009) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Όταν ο φοιτητής Σαμ Γουίτγουικι μαθαίνει την αλήθεια για την αρχαία προέλευση των Τρανσφόρμερς, αποφασίζει να δεχθεί το πεπρωμένο του και να ακολουθήσει τον Όπτιμους Πράιμ στον επικό αγώνα ενάντια στους Ντισέπτικονς, οι οποίοι έχουν επιστρέψει πιο ισχυροί από ποτέ και σχεδιάζουν να καταστρέψουν τον κόσμο.

Παίζουν: Σάια Λαμπάφ, Μέγκαν Φοξ, Τζος Ντιμέλ, Κέβιν Νταν, Τζον Τορτούρο κ.ά.

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 13/1 στις 23:00

«Oι ιππότες της Σανγκάη» (2003) σε σκηνοθεσία Ντέιβιντ Ντόμπκιν

Το 1880, ένας Κινέζος επαναστάτης δολοφονεί τον πατέρα του Τσον, κλέβει την Αυτοκρατορική Σφραγίδα και καταφεύγει στο Λονδίνο. Ο Τσον ζητά τη βοήθεια του φίλου του Ρόι, σερίφη του Τέξας, για να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζάκι Τσαν, Όουεν Γουίλσον, Φαν Ουόνγκ

*ALPHA, Δευτέρα 13/1 στις 21:50