Άργος Ορεστικό: Πέταξαν σκύλο στον δρόμο – Έκκληση για τη διάσωση του

Έκκληση για τη διάσωση ενός σκύλου που περιφέρεται αδέσποτο στο Άργος Ορεστικό στην Καστοριά και αναζητά την κηδεμόνα του απευθύνει και μέσω facebook η Θεοπούλα Αντωνάκη.

Όπως εξήγησε στο zoosos.gr πρόκειται για ακόμα μια πικρή ιστορία στην Ελλάδα του 2020. Και μας περιέγραψε ως εξής σχετικά με το τι συνέβη σε αυτό το ζώο: «Πρόσφατα μια ηλικιωμένη κυρία στο Άργος Ορεστικό αρρώστησε… Οι κοινωνικές υπηρεσίες με εντολή Εισαγγελίας μπήκαν στο σπίτι και βρήκαν τη γυναίκα σε άσχημη κατάσταση και δίπλα της στο κρεβάτι άγρυπνος φρουρός το σκυλάκι της…

Ήταν υποσιτισμένο και χωρίς νερό για μέρες… Η γιαγιά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αλλά το φιλαράκι της βρέθηκε στον δρόμο. Φοβισμένο αλλά φιλικότατο, μέσα στο κρύο περιμένει στα σκαλιά του σπιτιού την φίλη του…Αν υπάρχει κάποιος Άνθρωπος που μπορεί να φιλοξενήσει το μικρόσωμο σκυλάκι ή ακόμη και να το υιοθετήσει και να το σώσει θα χαρούμε να μας ενημερώσει…».

Σύμφωνα με την κα Αντωνάκη: «Το ζώο περιφέρεται σε όλο το χωριό και το βράδυ ξαναγύρναει έξω από το σπίτι και κοιμάται εκεί περιμένοντας την. Η γιαγιά, μπήκε για νοσηλεία πριν από περίπου 15 ημέρες και το σκυλάκι το ταΐζει κάποιος κύριος από την γειτονιά.

Τώρα λένε πως υπάρχει περίπτωση να μη μπει η ηλικιωμένη σε γηροκομείο αλλά να επιστρέψει στο σπίτι. Δεν ξέρουμε αν είναι σε θέση να φροντίζει πλέον το σκυλάκι – καθώς δεν είχε τη δύναμη να φροντίσει ούτε τον εαυτό της – αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν είναι και ηθικό να της το στερήσουμε, δεδομένης και της κατάστασης της».

Αν υπάρχει οποιοσδήποτε που θα μπορούσε να βοηθήσει αυτό το πλάσμα παρακαλείται να καλέσει την κα Αντωνάκη στο τηλέφωνο: 6985016518.

zoosos