Η Καστοριά έχει επιτέλους νέο Πύργο Κωπηλασίας – [φωτογραφίες]

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες τοποθέτησης του νέου Πύργου Τερματισμού στο στίβο Κωπηλασίας στη λίμνη της Καστοριάς, που είχαν ξεκινήσει εχθές, υπό την επίβλεψη του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων-Πολεοδομίας και Αξιοποίησης Δημοτικής Περιουσίας, κ. Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου.

Ήταν ένα επείγον αίτημα των ανθρώπων της Κωπηλασίας που η νέα Δημοτική Αρχή, λόγω της μεγάλης αναγκαιότητας, έκανε αμέσως αποδεκτό και με γρήγορες ενέργειες έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα, ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος.

Από την πλευρά τους, τόσο ο Έφορος Αγώνων της Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, κ. Κώστας Παπαγιάννης, όσο και ο Πρόεδρος του Ν.Ο.Κ. κ. Παναγιώτης Μητρούδης, συνεχάρησαν και ευχαρίστησαν το Δήμο Καστοριάς για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά τους, κάτι που θα βοηθήσει στην ανάληψη και διοργάνωση αγώνων κωπηλασίας σε ακόμη μεγαλύτερα επίπεδα, με ότι αυτό συνεπάγεται και για την περαιτέρω αξιοποίηση του αθλήματος, αλλά και για την τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

Ευχαριστήριο του Ν.Ο.Κ. για τον νέο πύργο τερματισμού.

Το Δ.Σ. του Ναυτικού Ομίλου Καστοριάς θα ήθελε να ευχαριστήσει από βάθους καρδιάς όλα τα στελέχη της σημερινής δημοτικής αρχής που συνετέλεσαν στην υλοποίηση ενός έργου που μέχρι πριν μερικούς μήνες φαινόταν σαν όνειρο. Ο Δήμαρχος κ. Κορεντσίδης, τήρησε στο ακέραιο την προεκλογική του δέσμευση, για την υλοποίηση του πύργου τερματισμού του κωπηλατικού στίβου ως πρώτη προτεραιότητα και σήμερα, είμαστε στην πολύ ευχάριστη θέση να τον θαυμάζουμε και να νιώθουμε πραγματικά συγκίνηση για αυτό που μπορεί πλέον όλη η πόλη της Καστοριάς να καμαρώνει. Ένας πύργος τερματισμού που επιτέλους θα δώσει στην πόλη ξανά τη δυνατότητα να φιλοξενήσει τη δεύτερη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος κωπηλασίας το καλοκαίρι του 2020, μετά από δύο χρόνια απουσίας, τους δύο διασυλλογικούς αγώνες που θα διοργανώσει όπως κάθε χρόνο ο Ν.Ο.Κ. τον Μάιο και τον Σεπτέμβριο του 2020, χωρίς πλέον τα ξακουστά “τσαντίρια” του παρελθόντος, που θα μείνουν στη μνήμη μας σαν μια άσχημη παρένθεση στα κωπηλατικά δρώμενα της πόλης.

Είναι πολλοί οι άνθρωποι-στελέχη της δημοτικής αρχής που προσπάθησαν τα μέγιστα για να γίνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα και θα θέλαμε να τους ευχαριστήσουμε όλους ανεξαιρέτως, χωρίς να αδικήσουμε κανέναν.

Ο Ναυτικός Όμιλος Καστοριάς δεσμεύεται πως το στολίδι αυτό της πόλης δε θα το αφήσει αναξιοποίητο, αλλά θα δώσει όλες του τις δυνάμεις για να καταφέρει να φέρει στην πόλη κι άλλες μεγάλες διοργανώσεις, διεθνούς επιπέδου, προκειμένου να ξαναγίνει η Καστοριά μας ένα από τα μεγάλα διεθνή κωπηλατικά κέντρα, φέρνοντας χιλιάδες κόσμου στην πόλη μας. Η Καστοριά πλέον δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα άλλους Ευρωπαϊκούς κωπηλατικούς προορισμούς, και το μόνο πράγμα που της έλειπε, πλέον υπάρχει και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό.