5 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Λίγο ακόμα έμεινε για το πολυπόθητο Σάββατο. Γι’αυτό κάνε λίγη υπομονή παρέα με μια από τις παρακάτω ταινίες. Διάλεξε μεταξύ περιπέτεια, κωμωδία, ιστορικό δράμα ή δραματική ταινία.

«Η Εβίτα δεν κοιμάται πια εδώ» (2015) σε σκηνοθεσία Πάμπλο Αγουέρο- Α’ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ

Η γυναίκα “μύθος” που αγαπήθηκε και μισήθηκε όσο καμία άλλη, τώρα… στο φως η πιο συναρπαστική ιστορία της. 1952. Η Εβίτα Περόν μόλις πέθανε. Μία από τις πιο αμφιλεγόμενες πολιτικές μορφές της σύγχρονης ιστορίας, πέθανε στην ίδια ηλικία με τον Χριστό και ταριχεύτηκε με μια νέα και καινοτόμα τεχνική για να γίνει η “Ωραία Κοιμωμένη”. Εν τω μεταξύ, στην Αργεντινή, τα πραξικοπήματα διαδέχονται το ένα το άλλο και κάποιοι δικτάτορες θέλουν να βγάλουν το μύθο της Εβίτας από τη μνήμη του κόσμου. Έτσι το άψυχο σώμα της, μετά την ταρίχευση του, κλάπηκε από τη στρατιωτική χούντα και κρύφτηκε από το Βατικανό, με αποτέλεσμα το όνομα της να προκαλεί λαϊκές εξεγέρσεις τα χρόνια που ακολούθησαν. Η ταινία ξεκινάει από την ημέρα που πέθανε και τελειώνει τη βραδιά που θάφτηκε, 25 χρόνια μετά.

Παίζουν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Ντένι Λαβάντ, Ντανιέλ Φανέγκο, Ιμανόλ Αριάς

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 16/1 στις 23:20

«Braveheart» (1995) σε σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Βασισμένο στο επικό ποίημα Γούαλας, η ιστορία περιγράφει την ζωή του Γουίλιαμ Γούαλας, ενός σκωτσέζου που άφησε τον αγγλικό ζυγό και πολέμησε για την απελευθέρωση της πατρίδας του. Σε μια εποχή αιματηρών συγκρούσεων, ο Γούαλας βρίσκει την αγάπη στο πρόσωπο της γλυκιάς Μάρον, όμως τον περιμένει ένα ακόμη σκληρό χτύπημα: Άγγλοι στρατιώτες δολοφονούν την αγαπημένη του. Τότε ο φιλήσυχος νεαρός αγρότης, μετατρέπεται σ’έναν σκληροτράχηλο, διψασμένο για εκδίκηση άντρα, αποφασισμένο να πολεμήσει μέχρις εσχάτων για το ύψιστο ανθρώπινο ιδανικό: την ελευθερία. Ο Γούιλιαμ Γούαλας, αφού πρώτα σκοτώνει τους στρατιώτες, πρωτοστατεί στον αγώνα για την απελευθέρωση της Σκωτίας. Τελικώς, τίθεται επικεφαλής των επαναστατών και ξεκινάει μια άγρια εκστρατεία εναντίον των δυνάμεων του αδίστακτου Άγγλου μονάρχη Εδουάρδου ‘Α, ο οποίος έχει αυτοανακηρυχθεί βασιλιάς τςη υποδουλωμένης Σκωτίας.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Σοφί Μαρσό, Κατρίν Μακ Κόρμακιστή Γουίλιαμ Γουάλας

*OPEN, Πέμπτη 16/1 στις 21:00

«Keeping up with the Joneses» (2016) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ Μότολα

Ο Τζεφ και η Κάρεν Γκάφνι ζουν μια ήσυχη ζωή στα προάστεια όταν δίπλα τους μετακομίζει ένα φαινομενικά εξίσου ήσυχο ζευγάρι, ο Τιμ και η Νταϊάνα Τζόουνς. Σύντομα ο Τζεφ και η Κάρεν αντιλαμβάνονται ότι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα εύκολα με τους νέους τους γείτονες. Οι Τζόουνς τα έχουν όλα: είναι όμορφοι, εκλεπτυσμένοι και γοητευτικοί σε ό,τι κι αν κάνουν. Όταν όμως ανακαλύπτουν ότι οι ακαταμάχητοι γείτονες είναι μυστικοί κατάσκοποι, οι ζωές όλων δεν θα είναι ποτέ ξανά οι ίδιες. Όσα ήξεραν, μόλις έχουν τελειώσει…

Παίζουν: Ζακ Γαλυφιανάκις, Τζον Χαμ, Γκαλ Γκαντότ, Άιλα Φίσερ

*STAR, Πέμπτη 16/1 στις 21:00

«Πενήντα αποχρώσεις του γκρι» (2014) σε σκηνοθεσία Σαμ Τέιλορ Τζόνσον

Η φοιτήτρια λογοτεχνίας Αναστάζια Στιλ παίρνει συνέντευξη, για το περιοδικό του Πανεπιστημίου, από τον επιτυχημένο επιχειρηματία Κρίστιαν Γκρέι. Νιώθει αμέσως τη δύναμη της γοητείας του, αλλά ταυτόχρονα η σκέψη του της προκαλεί βαθιά ανασφάλεια. Πεπεισμένη ότι η συνάντησή τους δεν πήγε καλά, προσπαθεί να τον βγάλει από το μυαλό της – ώσπου εκείνος εμφανίζεται αναπάντεχα στο μαγαζί όπου δουλεύει και της προτείνει να βγουν. Αφελής και αθώα, η Αναστάζια σοκάρεται μόλις συνειδητοποιεί πόσο πολύ επιθυμεί αυτόν τον άνδρα. Και, όταν εκείνος την προειδοποιεί να μείνει σε απόσταση, αυτό την κάνει να τον θέλει ακόμα περισσότερο. Όμως ο Γκρέι βασανίζεται από τους προσωπικούς του δαίμονες και η ανάγκη να εξουσιάζει τον κυριεύει. Καθώς ξεκινούν μια παθιασμένη ερωτική σχέση, η Αναστάζια ανακαλύπτει περισσότερα για τις δικές της επιθυμίες καθώς και για τα σκοτεινά μυστικά που ο Γκρέι κρατά κρυμμένα…

Παίζουν: Τζέιμι Ντόρναν, Ντακότα Τζόνσον, Ρίτα Όρα, Μάρσα Γκέι Χάρντεν

*STAR, Πέμπτη 16/1 στις 23:15

«Parker» (2013) σε σκηνοθεσία Τέιλορ Χάκφορντ

Πολλές φορές, για να τη βγάλεις καθαρός, ο μόνος τρόπος είναι να παίξεις βρόμικα. Κι αυτό, θα το μάθει πολύ καλά ο Πάρκερ, ένας διαβόητος κακοποιός με έναν ιδιαίτερο κώδικα τιμής, όταν κάποια στιγμή πέσει θύμα της ίδιας της συμμορίας του στην τελευταία τραπεζική ληστεία τους. Αφού καταφέρει να παραμείνει στη ζωή, η εκδίκηση γίνεται πλέον μονόδρομος. Σύντομα, ο Πάρκερ θα ακολουθήσει μεταμφιεσμένος τους πρώην συνεργάτες του στην επόμενη επιχείρησή τους, στο Παλμ Μπιτς, έχοντας όμως αυτή τη φορά στο πλευρό του την πιο ακαταμάχητη σύμμαχο που θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί… Περιπέτεια αδρεναλίνης με τον Τζέισον Στέιθαμ και την Τζένιφερ Λόπεζ σε μια εκρηκτική κινηματογραφική «χημεία», από την ένταση της οποίας δε γλιτώνει κανείς.

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Τζένιφερ Λόπεζ, Μάικλ Τσίκλις, Ρόμπερτ Κανεβάλι, Νικ Νόλτε

*ALPHA, Πέμπτη 16/1 στις 21:50