6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Το Σαββατόβραδο ήρθε! Γιαυτό κάλεσε τους φίλους, παράγγειλε κάτι απέξω και δείτε μια ή πολλές από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Πατέρας και κόρη» (2015) σε σκηνοθεσία Γκαμπριέλε Μουτσίνο

Ο Τζέικ Ρότζερς είναι ένας διάσημος και βραβευμένος με Πούλιτζερ συγγραφέας, που χάνει ξαφνικά τη σύζυγό του και προσπαθεί να μεγαλώσει μόνος την πεντάχρονη κόρη του, στο Μανχάταν, τη δεκαετία του ’80. Πατέρας και κόρη έχουν αναπτύξει έναν πολύ ισχυρό δεσμό, μέχρι τη στιγμή που ο απαρηγόρητος Τζέικ θα καταρρεύσει ψυχολογικά και η κηδεμονία της μικρής Κέιτι θα περάσει σε πλούσιους συγγενείς και συγκεκριμένα στην αδελφή της γυναίκας του. Είκοσι επτά χρόνια μετά, η Κέιτι προσπαθεί να φτιάξει τη ζωή της και να πολεμήσει τα δικά της φαντάσματα, καθώς η ανάμνηση του πατέρα της επηρεάζει κάθε της βήμα.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Αμάντα Σέιφριντ, Άαρον Πολ, Νταϊάν Κρούγκερ, Τζέιν Φόντα, Οκτάβια Σπένσερ, Τζάνετ Μακτίρ, Μπρους Γκρίνγουντ, Kάιλι Ρότζερς.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 18/1 στις 23:00

«Ο πατέρας, ο γιος και ο χαμένος σωτήρας» (2014) σε σκηνοθεσία Guy Nattiv, Erez Tadmor

Η ταινία αφηγείται την ιστορία ενός 78χρονου Έλληνα και του γιου του, ενός ράπερ που έχει ασπαστεί τον Χασιδισμό. Οι δυο τους έχουν αποξενωθεί εδώ και πολλά χρόνια, αλλά αναγκάζονται να ξεκινήσουν ένα ταξίδι από το Ισραήλ στην Ελλάδα, ψάχνοντας να βρουν έναν γέρο μάγο, που έσωσε τη ζωή του πατέρα κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Το ταξίδι τους αναγκάζει να αντιμετωπίσουν τις προσωπικές τους φοβίες.

*ΕΡΤ3, Σάββατο 18/1 στις 22:30

«Το Κόλπο της Ζωής μας» (2014) σε σκηνοθεσία Τζόελ Χόπκινς

Tα μελλοντικά πλάνα του Ρίτσαρντ (Πιρς Μπρόσναν), ενός διαζευγμένου μεσήλικα, για μία ξέγνοιαστη ζωή ως συνταξιούχος, διακόπτονται απότομα όταν ανακαλύπτει ότι η εταιρία του, την οποία πούλησε, έχει πτωχεύσει, και οι συντάξεις του και των πρώην υπαλλήλων του έχουν εξαφανιστεί! Αποφασίζει τότε να στρατολογήσει την πρώην σύζυγό του, Κέιτ (Έμμα Τόμσον) και μαζί με ένα φιλικό τους ζευγάρι κατευθύνονται στην Γαλλία για να ξεσκεπάσουν τον απατεώνα επιχειρηματία που ευθύνεται για την κλοπή των χρημάτων. Πριν ακόμη το καταλάβουν, ο Ρίτσαρντ και η Κέιτ θα μπλεχτούν σε ένα θεότρελο κυνηγητό, γεμάτο ίντριγκες, κλοπές κοσμημάτων και απρόβλεπτες καταστάσεις, διατρέχοντας πάντα τον “κίνδυνο” να… αναθερμάνουν τη σχέση τους!

Η ταινία τολμάει να ειρωνευτεί το διεφθαρμένο σύστημα της εποχής και ταξιδεύει τον θεατή σε ένα χιουμοριστικό, ρομαντικό και περιπετειώδες ταξίδι στην γραφική Νότια Γαλλία προσφέροντας στιγμές απίστευτου γέλιου. Ο Τζόελ Χόπκινς, γνωστός για το “Η Τελευταία Ευκαιρία” (“Last Chance Harvey”) είναι ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης της απόλυτης καλοκαιρινής κομεντί.

Παίζουν: Έμμα Τόμσον, Πιρς Μπρόσναν, Τάπενς Μίντλετον

*OPEN, Σάββατο 18/1 στις 23:00

«Ποιον Από τους Δύο;» (2010) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Αυτά είναι διλήμματα… Η Λίζα εκδιώκεται από την αμερικανική εθνική ομάδα του σόφτμπολ, ενώ στα προβλήματά της προστίθεται η ερωτική επιλογή ανάμεσα σ’ έναν επιχειρηματία κι έναν γυναικά παίκτη του μπέιζμπολ. Ο έμπειρος στο είδος της κομεντί Τζέιμς Λ. Μπρουκς (Όσκαρ σκηνοθεσίας και σεναρίου για τις «Σχέσεις Στοργής», υποψηφιότητες για τα «Καλύτερα Δεν Γίνεται» και «Το Κύκλωμα») δείχνει να έχει χάσει το μαγικό του άγγιγμα, ενώ δεν εκμεταλλεύεται την παρουσία του Τζακ Νίκολσον.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Πολ Ραντ, Όουεν Γουίλσον.

*ΑΝΤ1, Σάββατο 18/1 στις 22:45

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σε σκηνοθεσία Λοράν Τιράν

Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ’ ένα τρελό κυνηγητό για ν’ αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ

*STAR, Σάββατο 18/1 στις 21:00

«Η τρελή μου οικογένεια» (2010) σε σκηνοθεσία Τιμ Άλεν

Ο Τόμας Ζέλντα, ένας πρόσφατα αποφυλακισμένος μικροαπατεώνας προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα πραγματικότητα υπό στενή, ωστόσο, επιτήρηση. Καθώς έχει εκτίσει ποινή τριών ετών για ένα αδίκημα που το φορτώθηκε από τα μάλλον πιο επικίνδυνα φιλαράκια του, ο Τόμας επιστρέφει στο σπίτι της αδελφής του, για να κάνει μια νέα αρχή. Όταν όμως βλέπει ότι στην πραγματικότητα οι περισσότεροι στον περίγυρο του προσπαθούν να σταθούν στη ζωή τους με πλάγια μέσα, αρχίζει να μπερδεύεται για το ποιος τελικά θα έπρεπε να βρίσκεται πίσω από της φυλακής τα σίδερα…

Παίζουν: Τιμ Άλεν, Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζιν Τρίπλχορν, ΤΖ. Κ. Σίμμονς, Τζούλι Μπόουεν, Κέλσι Γκράμερ, Ρέι Λιότα

*ALPHA, Σάββατο 18/1 στις 22:00