6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Μια καινούργια εβδομάδα ξεκίνησε και για να μην σε «πιάσει» η κατάθλιψη της Blue Monday, δες μια από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή σου οθόνη.

«Που είσαι, Σινγκάλ;» (2016) σε σκηνοθεσία Άγγελος Ράλλης – ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Το 2014, το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε την πόλη Σινγκάλ και απήγαγε 3.000 γυναίκες Γεζίντι. Σ’ ένα έρημο ορυχείο άνθρακα στα τουρκικά σύνορα, Γεζίντι πρόσφυγες προσδοκούν την ασφαλή επιστροφή τους. Μέσα από τα μάτια ενός ηλικιωμένου, ενός εφήβου και μιας οικογένειας, το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα διλήμματα αυτής της διωκόμενης θρησκευτικής μειονότητας. Η οικογένεια Χαβίντ μιλάει στο τηλέφωνο με την απαχθείσα κόρη τους και προσπαθεί απεγνωσμένα να εξαγοράσει την ελευθερία της, μέσα από ένα δίκτυο μεσαζόντων. Ο πόνος γίνεται ακόμα πιο ανυπόφορος όταν επισκέπτονται τη Σινγκάλ, που έχει καταστραφεί ολοσχερώς.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 20/1 στις 23:30

«Στην Άκρη του Νήματος» (2010) σε σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Η κόρη ενός αστυνομικού δολοφονείται μπροστά στα μάτια του πατέρα της, ο οποίος υποψιάζεται πως ο στόχος ήταν ο ίδιος. Αρχίζοντας να ερευνά την υπόθεση, ανακαλύπτει ότι πίσω από τη διπλή ζωή της κόρης του κρύβεται μια θανάσιμη συνωμοσία. Με τους: Μελ Γκίμπσον, Ρέι Γουινστόουν, Μπόγιαν Νάβογιετς, Ντάνι Χιουστον

*OPEN, Δευτέρα 20/1 στις 21:00

«Σε απόσταση ασφαλείας» (2017) σε σκηνοθεσία Άλεν Ντεροσέρ

Ένας πρώην βετεράνος του πολέμου υποφέρει από μετατραυματικό στρες, είναι άνεργος και εμφανώς σε μεταβατική κατάσταση, όσον αφορά τη σχέση του με την οικογένειά του. Βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να δεχθεί την πρώτη δουλειά, που του προσφέρεται στο γραφείο ευρέσεως εργασίας, ως σεκιουριτάς, σε ένα απομακρυσμένο εμπορικό κέντρο. Και σαν να μην έφτανε αυτό, στην παρθενική του βάρδια βρίσκεται να πολιορκείται από μια αδίστακτη συμμορία εγκληματιών, όταν προσφέρει καταφύγιο σε ένα κυνηγημένο 10χρονο κορίτσι, μάρτυρας κατηγορίας στη δίκη ενός αρχιμαφιόζου.

Ο,τι ακολουθεί είναι ένα παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, καθώς ο πρώην στρατιωτικός και οι τέσσερις άλλοι φύλακες, διακινδυνεύουν τη ζωή τους προκειμένου να προστατεύσουν το κορίτσι από τους κακοποιούς και τον ψυχοπαθή αρχηγό τους…

Παίζουν: Αντόνιο Μπαντέρας, Μπεν Κίνγκσλεϊ, Λίαμ Μακ Ιντάιρ, Τσαντ Λίντμπεργκ, Γκαμπριέλα Ράιτ

*STAR, Δευτέρα 20/1 στις 21:00

«Colombiana» (2011) σε σκηνοθεσία Ολιβιέ Μέγκατον

Η Καταλίγια Ρεστρέπο είναι μια ψυχρή εκτελέστρια που θέλει να πάρει εκδίκηση για τη δολοφονία των γονιών της, στην οποία ήταν μάρτυρας όταν ήταν ακόμα κοριτσάκι.

Παίζουν: Ζόε Σαλντάνα, Μάικλ Βαρτάν, Κλιφ Κέρτις, Κάλουμ Μπλου

*STAR, Δευτέρα 20/1 στις 22:50

«Transformers 3: Dark of the Moon» (2011) σε σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Ένα μυστηριώδες γεγονός το οποίο συνέβη στην Γη πριν από πενήντα χρόνια θα σταθεί η αφορμή να αναζωπυρωθεί ο πόλεμος μεταξύ των Ότομπορτς και των Ντισέπτικονς. Και τότε θα είναι όπου ο Σαμ και οι άνθρωποι καλούνται να τα αντιμετωπίσουν όλα αυτά και θα μπλέξουν σε μια κατάσταση πέρα από κάθε όρια.

Παίζουν: Σία ΛαΜπέουφ, Τζος Ντουχάμελ, Ταϊρίζ Γκίμπσον, Πάτρικ Ντέμπσεϊ, Τζον Τορτούρο

*ΣΚΑΙ, Δευτέρα 20/1 στις 23:00

«Before I wake» (2016) σε σκηνοθεσία Μάικ Φλάναγκαν

Έχοντας χάσει πρόσφατα τον μικρό τους γιο, η Τζέσι και ο Μαρκ Χόμπσον αποφασίζουν να υιοθετήσουν ένα αξιαγάπητο αγόρι, τον οκτάχρονο Κόντι. Όλα στην αρχή φαίνονται να κυλούν ομαλά, εκτός από το γεγονός ότι ο μικρός φοβάται να κοιμηθεί – κάτι που θα το αποδώσουν στις άσχημες εμπειρίες του από το δύσκολο παρελθόν του. Σύντομα, όμως, θα μάθουν την πραγματική αιτία, όταν διαπιστώσουν ότι ο Κόντι, κάθε φορά που κοιμάται, δεν βλέπει απλώς εφιάλτες, αλλά γίνεται το «μέσον» για να αποκτούν αυτοί οι εφιάλτες έξοδο στην πραγματικότητα. Αν η Τζέσι και ο Μαρκ θέλουν να προστατέψουν το παιδί τους, αλλά και την ίδια τη ζωή τους, δεν έχουν πλέον άλλη επιλογή από το να ανακαλύψουν την πραγματική πηγή του εφιάλτη. Κάτι που όμως θα αποδειχτεί πολύ πιο επικίνδυνο από όσο είχαν αρχικά φανταστεί…

Παίζουν: Κέιτ Μπόσγουορθ, Τόμας Τζέιν, Τζάκομπ Τρέμπλεϊ, Άναμπεθ Γκις, Ντας Μίχοκ

*ALPHA, Δευτέρα 20/1 στις 23:00