Κόντρα για την κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας 12.000 ευρώ από το υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης

Πολιτική κόντρα έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες, σχετικά με το κονδύλι ύψους 12.000 ευρώ για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Η σχετική απόφαση είχε αναρτηθεί στη Διαύγεια στις 15 Ιανουαρίου και, σήμερα, η πρώην Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και νυν βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ολυμπία Τελιγιορίδου, έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook:

«Απίστευτα πράγματα. Πέρσυ στο γραφείο μου στο ΥΠΑΑΤ κόψαμε βασιλόπιτα που στοίχισε 30 ευρώ και φυσικά τα πλήρωσα από την τσέπη μου. Φέτος η πρωτοχρονιάτικη πίτα στο ΥΠΑΑΤ στοίχισε 12.000 ευρώ! Το επιτελικό κράτος εν δράσει!»

Η ανάρτηση της κ. Τελιγιορίδου διαδόθηκε στο Facebook και αναπαράχθηκε από ηλεκτρονικά ΜΜΕ, με κύκλους του υπουργείου να απαντούν, κάνοντας λόγο για «ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών» του ΣΥΡΙΖΑ. Οι ίδιες πηγές κατηγορούν την πρώην υφυπουργό ότι συγκρίνει «την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της» με την εκδήλωση για την κοπή της βασιλόπιτας για τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα.

Αναλυτικά η ανάρτηση της πρώην υφυπουργού και η απάντηση κύκλων του υπουργείου 

Από την πλευρά τους οι κύκλοι απαντούν:

«Δεν έχει τέλος η καταρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική. Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα».

Κατά τις ίδιες πηγές τα 16 ευρώ που αντιστοιχούν ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο είναι η «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα».

Απάντηση της κ. Τελιγιορίδου προς τον κ. Βορίδη και ηγεσία υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

“Η ηγεσία του ΥΠΑΑΤ απαντά στην δημοσίευσή μου για το κόστος της κοπής της βασιλόπιτας λέγοντας πως είναι μια προσφορά προς τους εργαζόμενους του υπουργείου, που στοίχισε 12.000 ευρώ στον Έλληνα φορολογούμενο.
Όποιος θέλει να κάνει φιέστες για την προσωπική του προβολή να τις κάνει με δικά του έξοδα και όχι με τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων. Τα χρήματα αυτά ανήκουν στον ελληνικό λαό και οφείλουμε όλοι να τα σεβόμαστε.
Από κάτι τέτοια “μεγαλοστελέχη” σαν της σημερινής ηγεσίας του ΥΠΑΑΤ και τις πρακτικές τους χρεοκόπησε η χώρα και οδηγήθηκε στα μνημόνια.”