Εβδομάδα πληρωμών: Πότε καταβάλλονται συντάξεις και επιδόματα

Γεμίζουν από σήμερα τα ΑΤΜ όλης της χώρας καθώς ξεκινάει η πληρωμή για τις συντάξεις Φεβρουαρίου. Δείτε παρακάτω αναλυτικά ποια Ταμεία πληρώνουν.

Η μεγάλη απόσταση μέχρι την πληρωμή για τις συντάξεις Φεβρουαρίου οδήγησε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΦΚΑ σε επίσπευση της πληρωμής. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στα ΑΤΜ τα χρήματα είναι διαθέσιμα από το βράδυ της Πέμπτης.

Συγκεκριμένα, η καταβολή θα πραγματοποιηθεί ως εξής:

Οι συντάξεις των μη-μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, θα καταβληθούν στις 24 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, αντί της 28ης Ιανουαρίου 2020.

Οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, Δημόσιο, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ και ΟΤΕ, θα καταβληθούν στις 27 Ιανουαρίου 2020, ημέρα Δευτέρα αντί της 30ης Ιανουαρίου 2020. Ωστόσο, όπως γίνεται κάθε μήνα τα χρήματα θα είναι διαθέσημα από σήμερα το απόγευμα.

Αντίστροφη μέτρηση για τις πληρωμές και για τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ: το επίδομα παιδιού για την εμβόλιμη πληρωμή, το ΚΕΑ και το επίδομα ενοικίου. Οι πληρωμές Ιανουαρίου 2020 έχουν εγκριθεί και θα ξεκινήσουν οι καταβολές.

Ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει σε εμβόλιμη πληρωμή για το επίδομα παιδιού Α21, η οποία  θα αφορά όσους έχουν υποβάλλει αίτηση από την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου έως 15 Ιανουαρίου του 2020.

-Στις 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα παιδιού Α21 και όσοι δικαιούχοι που έχουν υποβάλλει αίτηση από τις 20 Δεκεμβρίου 2019 μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2020.

-Παράλληλα, οι αιτήσεις για το ΚΕΑ συνεχίζονται κανονικά και την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους. Εξάλλου με την ψήφιση του σχεδίου νόμου το ΚΕΑ απλώς αλλάζει ονομασία και γίνεται Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα χωρίς όμως να υπάρχουν κάποιες άλλες αλλαγές.

-Νέα αίτηση έως τις 31/01/2020 θα πρέπει να κάνουν για το επίδομα ενοικίου όσοι συμπληρώνουν το εξάμηνο ισχύος. Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, την Τρίτη 28 Ιανουαρίου θα πληρωθεί το επίδομα στους δικαιούχους.