8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή ήρθε! Γιαυτό κάλεσε τους φίλους, παράγγειλε κάτι απέξω και δείτε μια ή πολλές από τις παρακάτω ταινίες στην μικρή οθόνη.

«Η λιμουζίνα» (2013) σε σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Η πανέμορφη Γαλλίδα Κολέτ (Δούκισσα Νομικού), από τη Λιμόζ, ξεκινά ένα ταξίδι με αυτοκίνητο. Συντροφιά της έχει τον Γερμανό Μαξ (Άντριαν Φρίλινγκ), που είναι ερωτευμένος μαζί της, αλλά και τον Έλληνα συγγραφέα Μάρκο (Νίκος Κουρής), που την ακολουθεί σε ένα «οδοιπορικό ενηλικίωσης». Σκοπός της Κολέτ είναι να ροντάρει το καινούριο της αυτοκίνητο, αλλά και να διαλέξει το ιδανικό ταίρι. Μια κωμωδία παρεξηγήσεων, ένα σύγχρονο παραμύθι που ξεκινάει από το Παρίσι της δεκαετίας του ’60 και φτάνει στην Ελλάδα του σήμερα.

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Δούκισσα Νομικού, Δημήτρης Καταλειφός, Παύλος Χαϊκάλης, Τάκης Σπυριδάκης, Δημήτρης Πιατάς, Λευτέρης Βογιατζής, Στάθης Λιβαθινός, Σταμάτης Φασουλής, Adrian Frieling, Μάκης Παπαδημητρίου, Ακύλας Καραζήσης, Νίκος Χανακούλας, Ηλίας Κουνέλας

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 24/1 στις 22:00

«Επιστολή στον Θόδωρο Αγγελόπουλο» (2018) σε σκηνοθεσία Ελοντί Λελού- ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ

Η σκηνοθέτις του ντοκιμαντέρ, Ελοντί Λελού, τονίζει χαρακτηριστικά: «Στο ντοκιμαντέρ αυτό, μιλώ στο φίλο μου, τον κινηματογραφιστή Θόδωρο Αγγελόπουλο. Μετά το δυστύχημα που τον πήρε από κοντά μας, επιστρέφω στην Ελλάδα και του μιλώ για την πατρίδα του, που αυτός μου γνώρισε. Σε κάθε γωνιά και μια ανάμνηση. Όλα θυμίζουν την αφοσίωσή του στην πατρίδα του, παντού μπροστά μου οι χαρακτήρες στις ταινίες του, χαμένοι ανάμεσα σε διάφορες ταυτότητες. Δημιουργώντας έναν διάλογο ανάμεσα στις σημερινές μου εικόνες και αυτές των ταινιών του, θέλω να δείξω πόσο οραματιστής ήταν. Πριν απ’ όλους, αυτός αισθάνθηκε τον ερχομό της τεράστιας οικονομικής και μεταναστευτικής κρίσης».

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 24/1 στις 23:00

«Διακοπές πολυτελείας» (2018) σε σκηνοθεσία Isabella Eklöf

Δραματική ταινια –θριλερ παραγωγής Δανίας/Ολλανδιας 2018, διάρκειας 93’. Η νεαρή κι όμορφη Σάσα ανακαλύπτει ότι η ανέμελη και διασκεδαστική ζωή των ονείρων της έχει το τίμημά της όταν την καλωσορίζουν στην «οικογένεια» του ναρκέμπορου φίλου της στις διακοπές του στη βίλα στην πόλη Μποντρούμ της Τουρκικής Ριβιέρας. Η σωματική και ψυχολογική βία είναι τρόπος ζωής σε αυτό το «σπιτικό», αλλά όταν η Σάσα τραβάει την προσοχή ενός άλλου άντρα, η ζωή της γίνεται κομμάτια. Είναι δυνατόν να αφήσει αυτή τη ζωή βίας και πολυτέλειας; Η σύντροφος-πολυτελείας βγαίνει από το περιθώριο και γίνεται πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που φαίνεται διασκεδαστική και σέξι, μέχρι να γυρίσει ο τρόχος, όπως γυρίζει και ο κεντρικός μας χαρακτήρας.

Παίζουν: Victoria Carmen Sonne, Lai Yde, Thijs Römer

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 24/1 στις 00:00

«Ποιον Από τους Δύο;» (2010) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Λ. Μπρουκς

Αυτά είναι διλήμματα… Η Λίζα εκδιώκεται από την αμερικανική εθνική ομάδα του σόφτμπολ, ενώ στα προβλήματά της προστίθεται η ερωτική επιλογή ανάμεσα σ’ έναν επιχειρηματία κι έναν γυναικά παίκτη του μπέιζμπολ. Ο έμπειρος στο είδος της κομεντί Τζέιμς Λ. Μπρουκς (Όσκαρ σκηνοθεσίας και σεναρίου για τις «Σχέσεις Στοργής», υποψηφιότητες για τα «Καλύτερα Δεν Γίνεται» και «Το Κύκλωμα») δείχνει να έχει χάσει το μαγικό του άγγιγμα, ενώ δεν εκμεταλλεύεται την παρουσία του Τζακ Νίκολσον.

Παίζουν: Ρις Γουίδερσπουν, Πολ Ραντ, Όουεν Γουίλσον.

*ΑΝΤ1, Παρασκευή 24/1 στις 23:45

«Daredevil» (2003) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζονσον 

Κόμικ περιπέτεια με ήρωα έναν τυφλό δικηγόρο, με υπεραναπτυγμένες αισθήσεις, που τα βράδια μεταμορφώνεται σε εκδικητή. Ερωτεύεται την πανέμορφη Ηλέκτρα, αλλά εκείνη στρέφεται εναντίον του, πιστεύοντας ότι δολοφόνησε τον πατέρα της. Ο διάσημος ήρωας των Marvel Comics δεν έχει την κινηματογραφική χάρη του “Spider-man” ή του “Μπάτμαν”.

Παίζουν: Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Κόλιν Φάρελ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν *OPEN, Παρασκευή 24/1 στις 21:00

«Ο Κυνηγός: Η μάχη του χειμώνα» (2016) σε σκηνοθεσία Σέντρικ-Νίκολας Τρόγιαν

Πολλά χρόνια, προτού αφανιστεί από το ξίφος της Χιονάτης, η βασίλισσα Ραβένα, παρακολουθούσε σιωπηρά την αδελφή της, Φρέια, να προδίδεται και να εξορίζεται από το βασίλειό της. Η Φρέια, η βασίλισσα του πάγου, πέρασε δεκαετίες απομονωμένη, να εκπαιδεύει στρατό κυνηγών, μεταξύ των οποίων τον Έρικ και τη Σάρα, οι οποίοι παράκουσαν την πιο σημαντική της εντολή: να μην ερωτευθούν ποτέ. Οι δύο αδελφές απειλούν να καταστρέψουν τον τόπο, ενώνοντας τις πλέον σκοτεινές δυνάμεις τους και οι μόνοι, που μπορούν να τα βάλουν μαζί τους, είναι ο Έρικ και η Σάρα, αρκεί να μπορέσει να βρει ο ένας τον άλλον…

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Τζέσικα Τσάστεϊν, Σαρλίζ Θερόν, Έμιλι Μπλαντ, Νικ Φροστ

*STAR, Παρασκευή 24/1 στις 21:00

«Unstopable» (2010) σε σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Το Unstoppable βασίζεται στην συγκλονιστική υπόθεση του συρμού SD 40, που το 2001 διάνυσε δίχως μηχανοδηγό, περίπου 100 χιλιόμετρα για δύο ώρες πάνω στις γραμμές, που διασχίζουν την πολιτεία του Οχάιο. Με τα φρένα εκτός λειτουργίας, οι υπεύθυνοι έδωσαν τη λύση της παράλληλης πορείας άλλης αμαξοστοιχίας, που φρέναρε ταυτόχρονα με τη μη ελεγχόμενη, έτσι ώστε ένας ριψοκίνδυνος υπάλληλος της εταιρίας να πηδήξει πάνω της και να τη «δαμάσει». Στην ταινία, ένας βετεράνος μηχανικός κι ένας νεαρός προϊστάμενος αμαξοστοιχίας συνεργάζονται για να σταματήσουν την ξέφρενη πορεία ενός ακυβέρνητου τρένου, που μεταφέρει θανατηφόρες τοξικές ουσίες. Ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ντένζελ Ουάσινγκτον, παρέα με τον Κρις Πάιν μοιράζονται τους βασικούς ρόλους. Έχοντας ταυτόχρονα την υποστήριξη της όμορφης Ροζάριο Ντόσον, που από το κέντρο ελέγχου, τους δίνει τις κατάλληλες πληροφορίες για το πως πρέπει να κινηθούν…

Παίζουν: Ντένζελ Ουάσινγκτον, Κρις Πάιν, Ροζάριο Ντόσον, Λιού Τεμπλ

*STAR, Παρασκευή 24/1 στις 23:15

«Τα 102 σκυλιά Δαλματίας» (2000) σε σκηνοθεσία Κέβιν Λίμα

Έχοντας εκτίσει ποινή τριών ετών, η Κρουέλα Ντε Βιλ έχει βγει πια από τη φυλακή και έχει επιστρέψει σε μια κανονική ζωή. Με τη βοήθεια μάλιστα του γιατρού Παβλόφ, η εμμονική επιθυμία της για γούνες φαίνεται πως έχει θεραπευθεί. Προκειμένου μάλιστα να πείσει όλους, αλλά και την δικαστική επιμελήτρια Κλόι Σάιμον, που την επιτηρεί, ότι τα γεγονότα με τα δαλματικά κουτάβια είναι πια παρελθόν, υπογράφει ρήτρα ότι εάν επαναλάβει παρόμοιες εγκληματικές πράξεις θα παραχωρήσει όλη την περιουσία της στα καταφύγια σκύλων του Γουεστμίνιστερ. Επιπλέον, σε μια ακόμα κίνηση καλής θέλησης, αποφασίζει να αγοράσει το καταφύγιο σκύλων «Δεύτερη Ευκαιρία», που κινδυνεύει από χρεωκοπία. Παρά τη βελτίωση της κατάστασής της, όμως, η επιτηρήτριά της, Κλόι Σάιμον, που τυχαίνει να έχει στην κατοχή της τον ενήλικα πια Ντίπστικ –ένα από τα δαλματικά κουτάβια της Περντίτα και του Πόνγκο- δεν έχει πειστεί ακόμα για τις καλές προθέσεις της Κρουέλα Ντε Βιλ…

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Ίοαν Γκράφαντ, Άλις Έβανς, Τιμ ΜακΊνερνι, Ίαν Ρίτσαρντσον, Ζεράρ Ντεπαρτιέ

*ALPHA, Παρασκευή 24/1 στις 21:50