Έρευνα για βίντεο με μαθητή ΕΠΑΛ που τραμπουκίζει καθηγήτρια για μια απουσία

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει ένα βίντεο στο οποίο μαθητής Επαγγελματικού Λυκείου φαίνεται να τραμπουκίζει καθηγήτρια του, προκειμένου να του σβήσει μία απουσία.

«Περιστατικά βίας κάθε μορφής δεν έχουν θέση στα σχολεία μας» διεμήνυσε από την πλευρά της η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, που ζήτησε έρευνα προκειμένου να ληφθούν τα ενδεδειγμένα μέτρα, εφόσον επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του του βίντεο.

Στις εικόνες που ακολουθούν, ένας νέος άνδρας φωνάζει και απειλει την καθηγήτριά του, την ώρα που οι συμμαθητές του γελούν. Ένας άλλος μαθητής φαίνεται να παίζει πίσω από την έδρα ενώ πολλοί από τους υπόλοιπους συμμαθητές τους γελούν.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος έκανε λόγο για «πολύ λυπηρό γεγονός, επισημαίνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί επιθέσεις «όχι μόνο λεκτικές» σε βάρος εκπαιδευτικών. «Το ζήτημα είναι ευρύτερο και μας προβληματίζει πάρα πολύ διότι θεωρούμε ότι απάδει της ελληνικής πραγματικότητας. Τέτοια γεγονότα δεν πρέπει να γίνονται» πρόσθεσε ο κ. Τσούχλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Πρώτο Θέμα», προσθέτοντας ότι «μπορεί να υπάρχουν και άλλα γεγονότα που δεν έχουν φτάσει στη δημοσιότητα».

«Δεν είναι απλά και εύκολα τα πράγματα για τους εκπαιδευτικούς όπως πιστεύουν αρκετοί λόγω κοινωνικού αυτοματισμού» κατέληξε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ.