Oι λαϊκές αγορές άγριων ζώων στην Κίνα – Προσοχή σκληρές εικόνες – [video]

Οι μαρτυρίες από τη λαϊκή αγορά της Ουχάν επιβεβαιώνουν ένα σκηνικό απόλυτου εφιάλτη για τη δημόσια υγεία: κοτόπουλα, γαϊδούρια, πρόβατα, γουρούνια, αλεπούδες, ασβοί, αρουραίοι, σκαντζόχοιροι, φίδια και αράχνες, το ένα δίπλα στο άλλο – όλα προς πώληση, είτε ωμά είτε μαγειρεμένα! Κινέζοι χρήστες του Διαδικτύου διακινούν έναν τιμοκατάλογο που προέρχεται από επιχείρηση της λαϊκής αγοράς της Ουχάν, ο οποίος περιλαμβάνει συνολικά 112 προϊόντα, ανάμεσα στα οποία ζωντανές αλεπούδες, κροκόδειλοι, σαλαμάνδρες, παπαγάλοι κι ένα σωρό άλλα ζώα και πουλιά που στη δυτική σκέψη θεωρούνται αδιανόητα. «Φρεσκοσφαγμένα ή κατεψυγμένα, τα παραδίδουμε στην πόρτα σας», καταλήγει ο τιμοκατάλογος που έχει γίνει viral, καθώς όλοι αναζητούν την αρχή της εμφάνισης του κοροναϊού.

«Οταν φέρνεις ζώα κοντά σε τόσο αφύσικες συνθήκες, τότε υπάρχει ο κίνδυνος να υπάρξουν ασθένειες για τους ανθρώπους. Αν, δε, τα ζώα βρίσκονται σε στρεσογόνες συνθήκες, τότε είναι ακόμα πιο πιθανό να δημιουργηθούν ιδανικές συνθήκες για την ανάπτυξη ενός ιού», εξήγησε ειδικός στο «National Geographic». Μετά την επιδημία του SARS, εξωτικά ζώα όπως τα φίδια ή οι μαρμότες εξαφανίστηκαν από τους πάγκους των λαϊκών στην Κίνα. Εντούτοις με τον καιρό επανήλθαν και, όπως φαίνεται, εξακολουθούν να πωλούνται μέχρι σήμερα παράνομα.

Δεν γνωρίζουμε αν το παρακάτω βίντεο είναι από την Ουχάν, αποκαλύπτει όμως τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούν τέτοιες λαϊκές αγορές σε πολλές ασιατικές πόλεις.